Swipe to the left

Видове офис столове

By ChairPro Bulgaria 10 months ago 109 Views No comments

Кои са видовете офис столове, по какво се различават и с какъв тип работа се съобразяват?

Видовете и предпочитанията са много. След известен период на тестване, което ние позволяваме както на физически лица, така и на фирмени организации, можеш да си намериш точния стол, който буквално се слива с тялото ти и отговаря най-много на индивидуалните ти нужди. Но най-общо, според предназначението, можем да разделим офис столовете на 5 вида.

1. Посетителски столове.

Това са столовете, които обикновено се използват в конферентните зали, за гостите при срещи и за чакалните пред кабинета на даден мениджър. Те не разполагат с ергономични функции, но спазват изискването за дизайн, който да отговаря на удобството при сядане (обикновено с облегалка, която следва извивките на гърба и седалка със заоблен преден край – за мекота при свивката на коленете). Нямат колелца, но винаги са снабдени с протектори за стабилност и предпазване на подовите настилки.

2. Работни офис столове

Те обикновено са семпли като дизайн и за изработката им се използват предимно по-евтини дамаски, но достатъчно удобни и издръжливи. Имат ергономична форма и функции, но не прекалено много екстри, а само основни. Като например – движение на седалката на височина, наклон на облегалката, колелца, подлакътници. Напълно подходящи за ползване през 8-часовия работен ден. Обикновено са предназначени за многобройните служители в дадена работна среда.

3. Директорски столове

Директорските столове говорят с името си за кого са предназначени. Обикновено тяхното присъствие е повече имиджово, но в същото време не се пренебрегват и ергономичните им функции, тъй като все пак ръководещият мениджър трябва лесно да се концентрира, да релаксира след трудни преговори и да върши работата си с удоволствие. Обикновено са от еко кожа или естествена кожа, луксозни дишащи меш материи. Имат успокояващи механизми, като люлеене, задължителните колеца, позволяващи движение и високи облегалки, които зса с управляем наклон, често провокиран от движението на тялото, без ръчен механизъм, който отнема време и концентрация. Тези столове са широки, обемни и внушителни.

4. Президентски столове

Президентските столове се отличават с много допълнителни екстри, изключително функционални и висок клас. Те са символ на лукса, затова често са от естествена кожа. Не е задължително да са предназначени за управляващото тяло във фирмата, но имат лидерска функция сред офис столовете, защото предлагат всякакви ергономични механизми (дълбочина на седалката, люлеене, самозаключване в позиции и други). Обикновено са много здрави и имат дълги години гаранция, защото са ценна инвестиция – едновременно градяща имидж и предлагаща пълно удобство.

5. Ергономични столове от ново поколение

Това са столовете на новото офис поколение. Предлагат абсолютно всички екстри, които стигат дори до управление на механизмите за регулиране от самите подлакътници. Няма нещо, което да не се движи при тях. Те са предназначени за професии, при които се налага дълго стоене в офиса, осигуряващи максимално движение на тялото, докато работим, така че всеки мускул и всяка става да получава раздвижване. Всички подобни столове са събрани в нашата секция „Ергономични столове“.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"