Как да изберем правилното височинно регулируемо бюро?

Как да изберем правилното височинно регулируемо бюро?

Общоизвестно е, че седенето в продължителни периоди е един от проблемите на нашето ежедневие, като много от нас седят на бюро средно над 9 часа на ден. Според Европейската комисия за безопасност и здраве при работа, продължителното седене в статична поза има негативни последици за здравето ни . Тъй като все повече компании започнаха да се фокусират върху подобряването на благосъстоянието на работното  място, не е чудно, че височинно регулируемите бюра стават все по-популярни.

Докато проучвате възможността да закупите височинно регулируемо бюро, Вие със сигурност имате някои въпроси: Подходящи ли са бюрата с регулируема височина за мен? Как да реша кое бюро с регулируема височина е най-добро? В какъв ценови диапазон се предлагат? И как мога да осигуря възвръщаемостта на инвестициите си за подобен тип бюра и да гарантирам, че те ще бъдат използвани?

На първо място, трябва да отбележим, че стоенето прав цял ден може да бъде също толкова вредно, колкото и седенето. Най-добрият вариант е периодично да сменяте позите, като често преминавате от седнало в изправено положение по време на работа.

Когато избирате бюро с регулируема височина, важно е да сте сигурни, че обмисляте всички опции и да прецените как Вие или Вашите служители ще го използвате. По този начин можете да гарантирате, че ще свикнат! Ето 10 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате бюро с регулируема височина.

Диапазон на височината - добре е диапазона да бъде от 60см до поне 120см, за да може да отговаря на нуждите на повече хора.

Дълбочина - добре е дълбочината на плота да бъде поне 70 см, за да имате възможност да поберете всичко нужно.

Шум на механизма - препоръчително е нивото на шум на механизма да бъде около и под 50 децибела, за да не притеснявате околните, докато сменяте позицията си на работа.

Лекота на движение - електрическите мотори са най-тихите, ефективни и лесни за използване.

Скорост на движение - колкото по-бърза е скоростта, толкова по-често хората ще сменят позициите си по време на работа.

Захранване - при електрически мотори е добре да предвидите достъп на бюрата до електрическата мрежа.

Товароносимост - трябва да изберете бюро, което има достатъчна товароносимост, за да издържи оборудването Ви.

Възможност за програмиране - добре е да изберете бюро, което се програмира лесно, за да имате възможност да го коригирате за максимален комфорт.

Функционалност - височинно регулируемите бюра предлагат различни функционалности, като предварително запаметени позиции, аларми за раздвижване, аварийно спиране при съпротива и други, които е добре да обмислите.

Дизайн - трябва да предвидите дали дизайна на бюрото и неговия плот се вписват във Вашата офис среда.

И разбира се, накрая трябва да имате предвид ценообразуването, което може да варира драстично в рамките на категорията бюра с регулируема височина. Най-добрият Ви избор е да балансирате функционалността, като използвате горните фактори със стратегията си за внедряване в корпоративния или хоум офиса Ви.

 

ChairPro предлага огромно разнообразие от продукти за днешния модерен офис, като взема предвид всички фактори и нужди. Никога не е имало по-добро време да обмислите закупуване на височинно регулируемо бюро за вашата офис среда. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Прочети следващата

Как да настроим ергономично бюро?

Как да настроим ергономично бюро?

Съвети за настройка на ергономично бюро в седнала и изправена позиция Ергономичните бюра са офис мебели, специално създадени за хора, които прекарват дълго време седнали, работейки на компютър или...

Компанията Quantive избра ChairPro за свой надежден партньор

Компанията Quantive избра ChairPro за свой надежден партньор

В индустриите, където иновациите и конкуренцията са неотменима част от ежедневието, изборът на правилния партньор и подобряването на работната среда може значително да повлияе на успеха на бизнеса....