Идеи как да подобрите офис пространството си
Съвети

Идеи как да подобрите офис пространството си

Няколко съвета за подобряване на офис средата.

Решили сте да внесете промяна в работното пространство? Това е чудесно решение. Промяната винаги има много позитиви. Освен че това ще се усети от всички като един рестарт на компанията, ще имате възможност да подобрите нещата, които сте отлагали досега. 


Периодично всеки има нужда от промяна. Независимо дали става дума за нашия дом или работното ни място. Това ни мотивира да работим с нови сили и да освежим мислите си. 


За да разберете кои са най-добрите промени за вашия офис, е добре да отделите време и да съставите списък с идеи.  


В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да подобрите офис обзавеждането си. Важно е да откриете от какво имат нужда служителите ви, за да работят по-ефективно. 


За да подобрите офис средата ще са ви нужни идеи и средства, които да инвестирате в ново оборудване и в нов дизайн на офиса. Това може да е скъпа инвестиция, но определено си заслужава. Ако скоро не сте правили освежаване в офиса си, ще усетите колко е благоприятна е промяната за екипа и бизнеса ви. 


От какво се нуждае новия ви офис? 


Ергономични мебели 


Ергономичните мебели могат изцяло да променят правилата на играта и резултатите от нея. Те ще преобразят начина, по който изглежда офис пространството ви. Ще му придадат много модерен, стилен и технологичен вид. 


Особено ако екипа ви работи дълго време на компютър, ергономичните столове са минималната основа, която да им осигурите. Те разполагат с различни ергономични функции, които позволяват да се адаптират спрямо тялото на потребителя. По този начин ще предпазите и здравето на служителите си. Те ще забравят за болките в гърба, кръста и врата. Ще бъдат по-енергични и фокусирани. 


Важно е тези столове да са удобни и да имат добра опора за гърба. Най-добрите модели разполагат с подвижна лумбалана опора, регулируеми подлакътници и подглавник. 


Следващото ниво можете да постигнете с ергономично бюро. То позволява на служителите да определят перфектната височина на работния плот. Също така им дава възможност да работят и в изправена позиция. Това помага много за продуктивната и ефективна работа. 


Когато пазарувате мебели за офиса си, най-добре да бъде на едро. Така ще можете да се възползвате и от по-добри отстъпки. 


Декорации за офиса

Ако офисът е стилен и едновременно уютен, вашият екип ще идва с удоволствие на работа. 


Ако не можете да си позволите цялостен нов дизайн на офиса, то можете да преобразите интериора си с няколко нови произведения на изкуството и с красиви растения. 


Аксесоари за офиса

Направете офиса си още по-удобен с ергономични офис аксесоари. Макар да са малки, те могат да променят начина, по който се чувстват всички в офиса. 


Те могат да предпазят екипа ви от изтощение, хронични болки, липса на концентрация и негативно настроение. Много често работата ни зависи от това как усещаме тялото си. Ергономичните аксесоари правят живота ни на работа лесен и комфортен. 


Ето няколко аксесоара, които си заслужава да имате в офиса:

  • Стойка за монитор
  • Подложка за крака
  • LED лампи
  • Подвижни офис контейнери
  • Пътека за ходене
  •  


    Естетически препоръки за офиса 


    Не забравяйте за външните пространства


    Освен професионалния интериор, добре е да се погрижите и за външната част на офиса. Ако разполагате с тераса, можете да я превърнете в много приятен кът за отдих. Там екипът ще може да поеме свеж въздух и да разпусне по време на почивката си. 


    Освен това външната зона за почивка ще му помогне да се абстрахира за известно време от шума в офиса. Тази стратегия работи много добре за хора, които работят в творческа среда или за дълъг период от време.


    Инвестирайте в по-добро осветление


    Погрижете се в офиса ви да има колкото се може повече естествена светлина. За целта оставете пространството около прозорците свободно. Нека работните станции да са с лице към светлината, за да не се отразява слънчевата светлина в монитора. 


    Можете да направите още една крачка напред и да инвестирате в LED или RGB осветление за работното си място.  Те са направени така, че да имитират естествената светлина, което дава усещане за свежест. Освен това те произвеждат по-малко ултравиолетова светлина, а това ви предпазва от развиване на проблеми със зрението в дългосрочен план.  


    Скрийте несъвършенствата със стил

    Скрийте кабелите и другите предмети, които не са приятни за окото и създават усещане за дисхармония. За целта можете да използвате кабеловоди, които деликатно прикриват и организират тези елементи. 


    Погрижете се всеки да има персонален контейнер, в който да държи вещите, които не ползва, докато работи. Така офисът ще изглежда много по-спретнат. 


    Заложете на монохромна естетика


    Спомняте ли си, че говорихме за това колко важни са цветовете в новото ви офис пространство? Можете да преминете към следващото ниво и да изберете монохромна офис естетика. Имаме предвид, че всички стени, офис мебели, декорации и оборудване да са в един и същи цвят.  


    Това е един от най-лесните и ефективни начини да направите офиса си по-привлекателен.  


    За още полезни статии следете блогът на ChairPro. Разгледайте нашите предложения за ергономични офис мебели и аксесоари и дайте нов живот на офиса си. 

    Прочети следващата

    Обзавеждане на офис за стартъп

    Обзавеждане на офис за стартъп

    Как да обзаведете офиса на Вашия стартиращ бизнес? Когато решите да стартирате свой бизнес, трябва да помислите и за вашето работно пространство. Не е достатъчно просто да наемете помещение, което...

    ChairPro е партньор в Годишните награди Dibla Design Awards 2022

    ChairPro е партньор в Годишните награди Dibla Design Awards 2022

    ChairPro има честта да участва като партньор в най-престижните награди за съвременен интериорен дизайн в България - Dibla Design Awards. Те имат за цел да оценят най-добрите проекти и да стимулират...