Рекламация и Връщане на стока

Най-бързият и лесен начин да заявите рекламация е като ни пишете в Chat формата на сайта ни www.ChairPro.bg, или се обадите на 0700 10 750. Нашите колеги ще Ви запознаят със случаите, в които имате право да предявите такава, както и документите, които е необходимо да приложите. Всичко най-важно за упражняване правото на Рекламация можете да откриете  в следващите редове:

  1. Заявка за рекламация

- Можете да заявите рекламация в случай на липсващ елемент или други недостатъци на закупения продукт при получаването му. Ако не предявите такава рекламация, продуктът се счита за приет.

 

- Можете да заявите рекламация за дефект на продукта, ако той е бил използван в нормални експлоатационни условия  и в рамките на гаранционния срок, който е посочен на страницата на ChairPro.

 

При подадена своевременно, точно и по основателни причини рекламация от Ваша страна, ние, от ChairPro, ще предприемем необходимите действия съгласно действащото законодателство в България.

 

  • Ако при получаването на продукта ни информирате за наличие на липсващи елементи или видими недостатъци, от ChairPro ще изпратим липсващите елементи или дефектни части за наша сметка.

 

  • Ако при използването на продукта при нормални експлоатационни условия в рамките на гаранционния период ни уведомите за появил се дефект, можете да изпратите за Ваша сметка продукта за отстраняване на дефекта на адрес: град София, бул. "Цариградско шосе" 149. Транспортните разходи за доставката на вече ремонтираният продукт ще са за сметка на

 

- Ако не желаете да изпратите дефектиралият продукт, можете да заявите посещение от наш екип, който да се заеме с подмяната на дефектните части. Тази услуга се предлага  за територията на градовете София и Пловдив. Посещението на наш сервизен екип се заплаща 50 лв. без ДДС /60 лв с ДДС/. 

 

Ако по някаква причина не сте имали възможност да установите недостатъци на продукта в момента на получаване, можете да заявите рекламация в сроковете съгласно българското законодателство. Своята заявка можете да подадете устно на тел. 0700 10 750 или писмено на info@chairpro.bg.

 

 За целта трябва да приложите следните документи, на които да се основава рекламацията:

- касова бележка или фактура на закупения продукт;
- снимка или видео на проблема или дефекта.

 

Ние ще регистрираме Вашата рекламация и ще предприемем необходимите действия съгласно действащото законодателство. Ако не предявите рекламация пред ChairPro в установените срокове, ще счетем, че сте одобрили продукта.

За стоките, за които има търговска гаранция, рекламациите се удовлетворяват в съответствие с условията на гаранцията.

За "Гаранционна карта" / "Гаранция" на закупените от ChairPro продукти се счита фактурата, която ще получите онлайн или на хартиен носител, закупувайки  продукта.

 

  1. Поправки:

 

В случаите, в които поправката е лесна за извършване, ChairPro може да Ви изпрати резервните части, които да замените. За такава се счита поправката на подлакътници, колелца и др.

В други случаи, когато повредата е по-сложна, може да се наложи да изпратите продукта и ние да извършим поправката.

Ремонтът на продукта ще бъде извършен в рамките на 30 дни след пристигането му в нашия склад съгласно Закона за защита на потребителите.

 

  1. Връщане на стока:

Според Закона за защита на потребителите Вие имате право да се откажете от продукта, който сте поръчали, без да посочвате причина и без да дължите неустойка или обезщетение, в срок от 14 календарни дни от датата на получаването му. Това, което трябва да бъде спазено в този случай е продуктът да е в отлично състояние и без видими следи от използване.

Също така трябва да заплатите разходите за доставка и да се погрижите да опаковате добре продукта, за да пристигне невредим до нашия офис в София.

 

Специално за артикулите от колекцията ни със собствени марки ChairPro и ErgoPro, можете да се възползвате от специално удължен срок от 30 календарни дни за връщане.

 

 

Ако не спазите тези условия, ChairPro си запазва правото да не приеме върнатите продукти и да не изплати разходите, направени при закупуването им.

 

  1. Приемане на продукта и възстановяване на сумата

При спазване на всички условия за връщане и след като прегледаме получения обратно продукт, сумата за него ще Ви бъде възстановена. Одобрението на връщането се извършва  в рамките на два работни дни от получаването на стоката в склада на ChairPro, като разходите за продукта ще бъдат възстановени в пълен размер в рамките на 14 дни.

След като заявката Ви бъде одобрена, ще се свържем допълнително с Вас.

Ако се нуждаете от повече време, за да тествате продуктите, свържете се с нашия екип.

 

  1. 30 дни срок на връщане:

Ние, от ChairPro, сме убедени в качеството и удобството на продуктите, които предлагаме. Tочно заради това Ви предоставяме възможност да върнете закупения продукт в срок от 30 календарни дни от датата на доставка. Целта ни е да сте сигурни, че сте направили правилния избор и артикулът отговаря изцяло на изискванията Ви.

Moжете да се възползвате от услугата „30 дни срок на връщане„ за всички  налични на склад продукти от колекцията ни със собствени марки ChairPro и ErgoPro, геймърските столове, моделите от серията Ergo Flex, както и за всички изложбени мостри в шоурумите ни в София и Пловдив. Вижте всички модели ТУК.

За да се възползвате от тази услуга, трябва да се свържете с нас на Chat формата ни на сайта www.ChairPro.bg, на тел. 0700 10 750 или на info@chairpro.bg, но не по късно от 30 дни от датата на доставка.

Пазарувайте изцяло без риск, а в случай, че продуктът не отговаря на нуждите Ви, ние ще Ви възстановим сумата в срок до 14 работни дни.

Трябва да спазите само едно условие – продуктът да бъде върнат в отлично състояние, без видими следи от използване. Той трябва да бъде в разглобено състояние в оригиналната си опаковка, както сте го получили. Ако сте закупили продукт в сглобено състояние – мострен от наш шоурум, ще го приемем в сглобен вид, като трябва да се погрижите да бъде добре опакован и защитен, така че, да пристигне невредими до обекта на ChairPro.

По Ваше желание може да доставите продукта до склада или търговски обект на ChairPro лично, като е добре предварително да ни информирате за посещението си, за да имаме възможност на място да го приемем.

Разходите по доставката ще са за наша сметка до края на месец септември като трябва да се погрижите стоките да бъдат опаковани и защитени добре, така че, да пристигнат невредими до офиса на ChairPro.

 

Не можем да приемем връщане на следните покупки:

  • Количествени поръчки – повече от 2 броя от артикула
  • Изработени или внесени по поръчка продукти

 

  1. Замяна

В случай, че продуктът, който сте закупили не Ви удовлетворява, Ние предлагаме замяна или връщане на сумата. Ако изберете да замените продукта с нов, първата сделка ще се анулира с кредитно известие и ще бъде сключена нова сделка с нова фактура. Ако сумата на новоизбраният продукт е по-висока, ще е необходимо да заплатите само разликата. Ако сумата е по-малка, ние ще Ви възстановим разликата.

 

Ако сте заплатили за продукта с наложен платеж или в брой в наш шоурум, ще е необходимо да ни предоставите оригиналната касова бележка, която сте получили при покупката.