Swipe to the left

Офисите, които все повече се „отварят“

Офисите, които все повече се „отварят“
13 януари 2020 г. 949 прегледa

Тенденцията отворените офиси да се налагат все повече в дизайна на модерните бизнес сгради е все по устойчива. Това са помещения, при които служителите работят на едно място, а не в отделни кабинки или разделени от преградни стени. Макар и по-нестандартно, това решение за организация на пространството има много предимства.

По-добра комуникация между работниците

Когато в офиса липсват физически бариери, служителите са по-склонни да общуват помежду си и да работят като екип. Подобрената комуникация засилва и сътрудничество между различни нива в организацията, включително и на управленско ниво, с което дистанцията намалява. Отворените офиси също са чудесни за фрийлансъри, които търсят нови контакти.

Ефективност на разходите

Отворените офиси са по-изгодни от традиционните от финансова гледна точка. С по-малко режийни разходи можете да гарантирате, че всеки служител разполага с необходимото пространство и оборудване за осъществяване на бизнес. Помислете само колко можете да спестите, когато не е нужно да обособявате отделни помещения. По този начин няма да се налага пространството да се разраства, ако служителите са повече. Все пак най-важната инвестиция е тази за здравето – заложете на ергономични столове и бюра, както и аксесоари, за да намалите негативния ефект от часове в продължително седене.

Многофункционален дизайн

Ако разполагате с отворен офис не е нужно да се ангажирате с едно оформление. Отворените работни пространства са проектирани, за да увеличат гъвкавостта. Можете също да поставите повече служители в добре структурирани сетове, а с разрастването на бизнеса си можете да пренареждате оформлението. Имате и лукса да изберете атрактивни мебели, които ще придадат стил на цялото пространство, докато се възползвате максимално от повече простор и светлина.

Ако изберете такъв тип офис като работодател или служител, е важно да намалите и някои негативни ефекти. На първо място това е разсейването от непрестанния шум и разговори. За тази цел може да изпробвате шумоизолиращи панели.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"