Swipe to the left

​Офис бюрото - личният остров в офис джунглата

​Офис бюрото - личният остров в офис джунглата
31 януари 2020 г. 865 прегледa

Офисното бюро е място, на което прекарваме средно осем часа на ден или една трета от деня. Подредбата му е ясен показател за отношението ни към работния процес, както и „огледало“ на личността ни. Но по-важното е, че състоянието на работното място и правилно подбраните му елементи са гаранция за липса на здравословни проблеми в бъдеще. Обобщихме част от съветите на специалиста по биомеханика на човешкото тяло Джон Клинкей и негови колеги от болницата за специализирани операции в Ню Йорк в интервю за Wall Street Journal:

Мониторът - важен за очите и гърба

Мониторът е от съществено значение за правилната стойка на тялото и предотвратяване на напрежение в очите. Той трябва да е на разстояние не по-малко от дължината на една ръка от седнало положение. Препоръчително е височината на основата на дисплея да е над китките. За тази цел може да използвате стойки за монитор или лаптоп. Горният ръб на монитора трябва да е под нивото на очите ви, когато вратът е в естествена позиция. Утвърденият стандарт за разстоянието между очите и четящата повърхност е между 50 см и 100 см. Наклонът изберете така, че екранът да не отразява странична светлина. Ако се налага да работите с повече от един дисплей - поставете най-широкия пред себе си и го използвайте за основен, а останалите позиционирайте на не по-малко от 160° спрямо четящата повърхност на основния в посока към очите ви.

Мишка и клавиатура - не трябва да създават напрежение

Задължително си осигурете опора за ръцете при използването на мишка и клавиатура. Лактите трябва да са под ъгъл 90 градуса, а стъпалата да са изцяло на земята и не трябва да усещате напрежение. При работа с клавиатурата се препоръчва позицията на дланите да не се изменя повече от 10 градуса нагоре и надолу. Мишката трябва да бъде поставена колкото може по-близо до клавиатурата, за да се запази правилна стойка.

Добрата лампа - гарант за добро зрение

Подобно на монитора, наличието на добро осветление на работното място е определящо за предотвратяване на умората в очите. Един от първите съвети на експертите е, че трябва да се избягва съчетаването на два източника на светлина. Aко изборът ви е изкуствено осветление – ориентирайте се към качествени лампи и по-конкретно LED светлина. Предимствата им са, че коефициентът на полезно действие достига до 85%, като целта на производителите е постоянно да повишават тази стойност с внедряването на модерни технологии;не създават шум; няма трептене, което оказва негативно въздействие върху човешкото здраве. Източникът на осветление трябва да е отдясно или отгоре. Ако светлината не е добре подбрана, може да възникнат проблеми с очите като синдром на компютърното око.

Лични вещи на бюрото - бъдете внимателни

Макар бюрото да си е нашият личен „остров“ в офис джунглата и при използването на лични вещи има етикет. Що се отнася до снимките – една красива рамка, запазила хубав спомен е добър вариант, но не превръщайте работната площ в склад за сувенири, защото това ще изпрати послание по-скоро за разсеяност. В никакъв случай не оставяйте на видно място лекарства, пакети с храна или употребявани чаши от кафе. Единственото, от което имате нужда е стилен органайзер за канцеларски материали, тефтер, настолен календар и безупречна хигиена.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"