Swipe to the left

Как барбароните могат да увеличат продуктивността на служителите

2 юни 2015 г. 628 прегледa

Повечето от нас са се сблъсквали с барбарони в някакъв момент от живота си, но тези срещи обикновено са в неработна обстановка. Може да видите малки пуфове в ъгъла на детска стая, големи пуф фотьойли в заведение или барбарон в градината или на плажа. Въпреки това, барбароните стават все по-често срещани и на неочаквани места като офиса.

Готини компании създават удобни офиси

През последните години много компании, особено тези в IT сферата, са прегърнали идеята, че предоставяйки на персонала отпускаща и комфортна атмосфера, това ще доведе до повишаване на производителността им на работа.

Само няколко примера за компании, които са направили своите офиси по-комфортни от обичайното:

  • Lego, Билунд, Дания - Lego са превърнали своите офиси в открити площадки с подове от изкуствена трева и тавани, боядисани да изглеждат като синьо небе с пухкави облаци. Служителите сядат на пода или на барбарони до малки маси. Този интериор осигурява комфортна и приятна обстановка, в която служителите могат да си играят с Лего и така да се вдъхновяват за нови разработки. От ръководството на компанията твърдят, че офисите са подобрили както лоялността, така и производителността на служителите след тази промяна.
 


  • Zappos, Лас Вегас, САЩ - Zappos, онлайн търговец на обувки, придобит от Amazon преди няколко години, е запазил стила на офиса си, но таванът е превърнат в една жива джунгла. А служителите се насърчават да внасят свои допълнения към декора от препарирани животни, играчки и други украшения.
 

 

  • Google, Ню Йорк, САЩ - Google често се цитира като изобретател на готини офиси, въпреки че най-вероятно те просто са най-популярната компания, която ги осъществява. Стаите в бизнес сградата на Google разполагат с уникален дизайн, като например QR кодове по стените, шумоизолирани стаи с електрически китари, микрофони и барабани, стаи с хамаци, вътрешни бамбукови градини и стаи с разнообразие от многоцветни барбарони и топки за подскачане.

 

 

Защо да включим барбарони в интериора на офиса ни?

Тези офиси, които наблягат на комфорта на служителите, са идеални за привличане на нови хора към екипа, както и за задържане на ценните кадри, изграждайки у тях чувство за лоялност. Британският съвет за офиси (British Council for Offices) е провел проучване по този въпрос и е установил, че 60 на сто от работниците заявяват, че тяхната производителност се увеличава в комфортни условия. В друго проучване, наречено “Доклад за това какво желаят работниците”, 43 процента от работещите на възраст между 18 и 24 предпочитат нетрадиционни офиси, докато само 28% са заявили, че биха предпочели да работят в стандартен офис в корпоративен стил.

Даниел Крейтън Фостър, изпълнителен директор на голяма IT фирма в Мелбърн, Австралия, твърди, че след като обновили офисите на компанията с пуф фотьойли и игри, производителността се повишила и служителите станали по-лоялни, като и двете неща допринесли за увеличаване печалбите на компанията. Служителите работили по-усърдно, оставали по-дълго на работа, което от друга страна намалило разходите, свързани с интервюиране, наемане и обучаване на нови служители.

Подобряване на производителността чрез барбарони

Въпреки че увеличаването на производителността на работното място обикновено се смята за трудна задача, проучване на Галъп установява, че най-важното е да се запазят служителите ангажирани и вдъхновени. Това може да се постигне с няколко различни метода, като пуф фотьойлите могат да изиграят роля в много от тях:

1. Насърчавайте сътрудничеството и работата в екип

Продуктивността може да се подобри значително, ако се насърчава сътрудничеството и работата в екип. Един от начините да направите това е да създадете по-големи офиси с общи части. Големите барбарони са не само удобни, но могат да поместят дори двама или трима човека.

2. Направете вдъхновяваща офис атмосфера.

За да се повиши производителността, осигурете на служителите си причина да остана в офиса. Когато работниците са сгушени в малки, сиви офиси, по цял ден на флуоресцентни лампи и неудобни мебели, те се чувстват като в капан и затова обикновено си тръгват като по часовник. Ако им осигурите удобни мебели, интересна обстановка и възможности за развлечения, те ще бъдат повече от щастливи да останат и да свършат още малко работа наред със забавлението.

3. Дайте на служителите си шанс да бъдат себе си.

Никой не желае да прави нещо, което не харесва или което не отговаря на неговата личност. Като им предоставяте различни възможности за забавление, почивка и вдъхновение, служителите ще се чувстват повече като у дома си и ще ценят това, че могат да бъдат себе си, докато работят.

Вижте нашата колекция от барбарони за деца и възрастни.
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"