Swipe to the left

​Инструкции за оцеляване в хоум офиса

​Инструкции за оцеляване в хоум офиса
8 май 2020 г. 945 прегледa

От над месец хоум офисът или работата от разстояние вече се превърна в незаобиколим фактор в ежедневието ни. Факт е, че още преди извънредното положение, тази практика набираше популярност особено за IT сферата и свободните професии – архитекти, дизайнери, адвокати и други. За жалост, ако не е добре обмислен, този начин на работа крие много „невидими заплахи“. В сегашната ситуация те се засилват и заради принудителния престой на децата и другите членове на семейството в рамките на дома. Ето за какво най-вече трябва да внимаваме:

Здравословни проблеми

На първо място са чисто физическите неразположения, като трупане на излишни килограми. Според проучване на популярната платформа за професионално ориентиране CareerBuilder има два фактора, които влияят на това – продължително седене и нездравословното хранене – съответно 56% и 26%. За жалост в условията на хоум офис те са все по-често срещани. Затова, съветът на специалистите е да си подсигурите различнидомашни фитнес уреди. Ходеща пътечка, поставена под бюрото, например, е лесен и ефективен вариант, спестяващ място и елиминиращ резултатите от похапването на „нещо сладко“, което в повечето случаи ни е под ръка. Не подценявайте и зрението си, което е изложено на риск заради продължителното седене пред екрана. Спазвайте нужната дистанцияот поне 15 см. от монитора,за което може да помогнат различниаксесоари ирамена за компютър.

Повишени нива на стрес

Освен чисто физиологическите проблеми от заседяването като забавен метаболизъм, има и риск от други – най-цитираните напоследък са емоционалните дисбаланси. Извънредното положение и социалната изолация са необичайни събития и всички произтичащи от тях резултати, повишават нивата на стрес. За да го сведете до минимум, започнете с прецизния избор на мебели.Столът ибюрото ви, на което работите, не трябва да създават дискомфорт, който се отразява и на психиката. Това ще е гаранция, че след края на работния ден няма да се чувствате уморени или схванати, което ще повлияе благотворно на цялостното ви светоусещане. Не забравяйте, че всяка промяна в заобикалящата ви среда ще ви се отрази освежаващо. Може да помислите за довършването набалкона-мечта, където да релаксирате. Можете или да смените част от мебелите си или да освежите пространството с нещо ново пъстро и атрактивно. Като пуфове например. Заобиколете се със свежи цветове!

Затруднен работен процес

Без съмнение на работодатели и служители им е нужно да отделят все повече физическо време и ресурс в настоящата извънредна ситуация, за да запазят установения ритъм на работа. Това се утежнява и от факта, че децата са принудително у дома и няма как да бъдат пренебрегнати, разсейващите фактори са много, а личното пространство - ограничено. Именно в тази ситуация е много впечатляващо, ако работодателят осигури както техническото обезпечаване на служителите си, така техния комфорт чрез снабдяването сподходящи офис мебели. Така служителите ще са още по-концентрирани и изпълнителни. Ако все пак това не е част от възможностите на фирмата, препоръчваме редовни онлайнсрещи всекидневни сутрешни планирания, както и подарени обучения за повишаване на квалификацията. А защо не и неофициални екипни вечерни събирания пред екрана.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"