Swipe to the left

Чадърът, без който не можем

Чадърът, без който не можем
27 май 2020 г. 4515 прегледa

Лятото „чука на вратата“, температурите осезаемо се покачват, а летният сезон скоро ще бъде открит. Хладината на морето е все още далеч. За сметка на това, в момента е идеалното време да помислим за чадър за своя балкон, градина, двор или заведение. Сянката е задължителен елемент за постигане на максимален комфорт при предпазване на кожата и очите. Но как да направим правилния избор?

Материал

Традиционно рамките за чадъри са изградени от дърво, алуминий или фибростъкло. Най-разпространеният материал е алуминият. Ако е направен качествено, той издържа на всякакви метеорологични условия. Като алтернатива на алуминия се използва фибростъкло. То е леко и гъвкаво, не е корозивно и се задържа при различни метеорологични условия. Дървената рамка също е устойчива при открити пространства, но е по-скъпа. Разбира се, важна е и материята. Съвременните чадъри използват UV устойчиви тъкани. Ако нямате възможност да прибирате чадъра си ежедневно, обърнете внимание и на водоустойчивостта му!

Качествени механизми

Освен върху дизайна на чадъра, фокусирайте се и върху на неговите механизми. Препоръчитно е чадърът да заема различни позиции в пространството. Също така е много важно основата да е достатъчно стабилна, особено ако мястото е ветровито. Основите могат да са както мобилни, така и фиксирани, кръгли, квадратни или правоъгълни и са направени от желязо, бетон или камък. Има и кухи пластмасови, които изискват да добавите пясък или вода. Те лесно се разглобяват и прибират и са безопасни за децата. Фиксирана основа обикновено се използва, когато чадърът а е много голям или околната среда е ветровита. Чадърите, предлагани от ChairPro, се предлагат и безопасни и надежни аксесари, които дават много възможности при монтажа и преместването. Например котви, с помощта на които се постига изключително компактен ефект е се разширявава използваемата площ около продукта. Елементът е „невидим“, което предоставя възможност за декорации около плочата. Друга практично допълнение е стойка за големи чадъри на колелца. Уникалната им система за повдигане осигурява лесно преместване по равни и твърди повърхности. Не забрашчйте и осигурчшането на вентилационен отвор.

Размер

Определянето на най-добрите за вас размер и форма на чадъра, всъщност е доста лесно. Това става с измерване на площта, за която сте го предвидили. Ако е предназначена за маса за хранене – ориентир може да са ви 60 cm буфер навсякъде около масата. Това ще позволи по всяко време на деня да имате осигурена сянка. В случай, че имате нужда от чадър само за едно седящо място, тогава минимумът му трябва да е около 2 метра в диаметър. Що се отнася до формата - тя е спрямо личния ви вкус, а най-разпространени са кръгла, правоъгълна и осмоъгълна. Обърнете внимание и върху това, че за чадърите от висок клас се предлагат резервнии части, както и калъфи, които позволяват качественото им съхранение без да е нужно да се прибират.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"