Swipe to the left

​Бързи рецепти срещу СТРЕС!

​Бързи рецепти срещу СТРЕС!
8 юли 2020 г. 1691 прегледa

Макар и сезонът на отпуските да чука на вратата, за повечето хора работата не само не спира, но и носи допълнително стрес, заради последиците от коронавируса . Ако сте хоум офис или графикът ви е променен, това може да е предпоставка за още по-голям стрес и дискомфорт. Затова е особено важно да обърнете внимание на кратките, но ползотворни почивки в рамките на работния ден, които да ви презаредят.

Движение

Един от най-ефективните методи да се заредите с енергия е като смените това статичното положение с активна дейност. Когато имате обедна почивка е по-хубаво да направите крос или гимнастика, отколкото да скролвате безцелно в нета. Не забравяйте, че е препоръчително да правите до 10 хиляди крачки на ден, като половината от тях е абсолютният минимум. За да улесните този процес, може да използвате фитнес пътечкаили надуваема топка. Друг вариант е да си осигурите регулируемо бюро. С него ще може да се изправяте, навеждате и раздвижвате, управлявайки плота.

Релаксиране

Друг важен аспект от предотвратяване на претоварването, е да има моменти от деня, в които наистина се отпускате. За това могат да помогнат йога практики, а ако нямате такава възможност в офиса, опитайте само с дихателни упражнения. Процесът ще бъде изключително улеснен, ако имате удобен ергономичен стол, който не създава напрежение в никоя част на тялото - фактор, доказано отговорен за допълнителни нива на стрес. Като екстра може да си осигурите и такъв със загряваща облегалка. Не забравяйте и меката мебел, с която да обзаведете дома или офиса си. Обърнете внимание и на стъпалата като за целта използвайте специална подложка. Овалните форми и естествените цветове, като кафяво и зелено доказано балансират емоциите, защото ни карат да се чувстваме защитени.

Подреждане

Едва ли не сте запознати с феномена, който кара много хора да подреждат, когато се чувстват изнервени. Дори без да стигате до подобно състояние, това е лесен начин за справяне с моментния стрес. Подредете работното си пространство. Има някои аксесоари, които могат да ви помогнат да освободите място - например стойка за монитор. Разбира се, задължителен елемент за всеки офис, независимо дали в рамките на дома или не, е подходящо място за съхранение. Не на последно място е и почистването, което ще ви осигури една по-здравословна среда.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"