Заслужава ли си инвестицията в ергономичен стол?

Заслужава ли си инвестицията в ергономичен стол?

Научете защо си струва да инвестирате в качествен ергономичен стол.
 

Ако работата Ви е свързана с продължително време, което прекарвате в седнало положение, вероятно бихте искали да се информирате относно възможностите за различните видове офис столове на пазара. Ако вече сте се поразровили, сигурно сте забелязали, че има много опции измежду, които може да изберете.  Може би се питате каква е разликата между по-достъпните столове, обикновените офис столове и ергономичните столове, и с какво последните се отличават, за да се предлагат на по-висока цена. И изобщо струва ли си да инвестирате в ергономичен стол?

 

Ние сме тук, за да Ви помогнем да разберете с какво ергономичните офис столове са по-добри от останалите и какво ги прави незаменима част от офис оборудването. След като научите всички предимства на тези мебели, ще разберете и защо тяхната цена е по-висока и защо инвестирането в тях е нещо, което си заслужава да направите.

 

Колко време прекарвате в седнало положение?

 

Да започнем от там. Замислете се колко време от деня сте на стола и заслужава ли си да спестите именно от това, което Ви осигурява комфорт през работното време. Истината е, че ако използвате некачествен стол, който изкривява позицията на тялото Ви, това ще се отрази на цялостното Ви здравословно състояние. Много вероятни последствия са болки в гърба, сковани мускули и болки във врата. Всичко това ще затрудни концентрацията и ще намали продуктивността Ви. Запитайте се заслужава ли си да жертвате това и колко струва здравето Ви.

 

Ергономичните столове са специално създадени, за да могат да се приспособят към правилната стойка на Вашето тяло. А изправената стойка означава здраве! Освен това регулиращите функции позволяват да настроите стола според работната Ви станция. Комфортът по време на работа трябва да е приоритет за Вас, защото най-вероятно прекарвате по-голямата активна част от деня си на него.

 

Ако искате да научите повече за това какви функции притежава ергономичният стол, вижте статията: Какво е ергономичен стол?

Какви ползи за здравето има ергономичният стол?

 

  1. Поддържа стойката изправена, като дава почивка на врата и гърба, намалявайки рисковете от схванат врат и рамене. Стоейки на него, човек естествено се приспособява към поза с ъгъл от 90 градуса, като така се редуцира напрежението на гръбначния стълб.

 

  1. Продължителното седене напряга костите и ги излага на голям натиск. Това води до костни проблеми, които са много болезнени и могат да продължат дълго. Ергономичният стол редуцира напрежението в костите.

 

  1. Намалява проблемите с шията. Добрата опора на врата предотвратява схващането на врата и раменете. Такава скованост може да доведе до усложнения като цервикална спондилоза – заболяване на шийния гръбнак.

 

  1. Намалява болката в гърба. Лумбалната опора, която гърба получава по време на седене, го предпазва от изкривяване и увреждане.

 

  1. Намалява натиска върху бедрата. Докато седите, бедрата Ви трябва да бъдат спокойни, така че да изпълняват основното си задължение - да ви помагат да седите с изправен гръб. Добрият ергономичен стол осигурява спокойно поставяне на бедрата, което позволява да изпълнявате работните си задължения без напрежение.

 

Модерен дизайн

Освен, че ще си осигурите здраве и удобство, с ергономичния стол няма да се налага да правите компромис със стила. Може да изберете измежду най-различни модели с модерен дизайн и актуални цветове. Така имате възможност да придадете на дома или офиса си още по-впечатляващ и привлекателен вид.

Бъдете по-продуктивни

Случвало ли Ви се е да имате нужда от абсолютна концентрация, но да се налага постоянно да прекъсвате процеса на работа, защото сменяте една неудобна поза с друга. Е, това вече няма да се налага, тъй като ергономичният стол разполага с множество регулиращи функции, които позволяват максимална свобода на движението и смяна на различни пози без усилие.

Всички знаем, че когато човек е затрупан с работа, не осъзнава как точно е застанал и може да стои толкова дълго в неправилна позиция, че мускулите да се схванат, кръвният поток да се влоши и дори да се стигне до главоболие и раздразнителност. Вие определено нямате нужда от това! Когато се чувствате удобно на работното си място, можете да се съсредоточите и да свършите задълженията си много по-бързо и ефективно. Заложете на елегантен високоефективен ергономичен стол, който да пасне перфектно на нуждите Ви.

Инвестирането сега спестява пари по-късно

Инвестирането в качествено обзавеждане на офиса е разход, който може да Ви се струва твърде висок първоначално, но ще разберете, че така ще спестите в дългосрочен план. Ако искате да се погрижите за служителите си, инвестирането в ергономични офис столове не само ще подпомогне здравословната офис среда, но и ще направи изключително добро впечатление на екипа. А когато се грижите за екипа, е много по-вероятно да задържите добрите си кадри по-дълго време. Освен че трябва да инвестирате в качествено обучение, съветваме Ви да направите същото и за обзавеждането на работното място, за да имате мотивирани и лоялни служители.

Здравите служители ще отсъстват по-малко от работа, а когато се чувстват приятно в работната среда, те ще работят с желание и ще донесат по-голям успех на компанията.

Инвестирането в качествени ергономични столове ще донесе много ползи както за Вас, така и за служителите. Обикновените офис столове може временно да решат проблема с търсенето на обзавеждане за офиса, но определено след като работите известно време на тях, ще усетите, че имате нужда от мебели, които да облекчат болките и схващанията. Нашата препоръка е да не чакате този момент да дойде, а да се погрижите за здравето си и това на служителите още сега.

 

На страницата на Chair Pro ще откриете голямо разнообразие на качествени ергономични мебели. Обзаведете работното място, релакс зоната и мястото за хранене със стилни и удобни мебели, които ще повишат комфорта и ще подпомогнат продуктивността. Свържете се с нас, ако имате нужда от консултация при избора на подходящото обзавеждане.

Прочети следващата

Дрескод в офиса?

Дрескод в офиса?

Какви видове дрескод се срещат в офис средите и какви са препоръките за тях?   С годините тази тема губи популярност. Дори много футуристи сочат, че след години няма да има и офиси. Или помещенията...

Какво е ергономичен стол?

Какво е ергономичен стол?

Научете какво e ергономичен стол и какви функции притежава.   В съвременният свят все повече професии изискват прекарване на едно място в седнало положение продължително време. По този начин сме не...