Как да изберем детско бюро?

Как да изберем детско бюро?

Какви характеристики притежава доброто детско бюро и как да изберете най-подходящото?

 

Както възрастните се нуждаят от удобни и безопасни работни места, така и децата имат нужда от собствени пространства, където да се вдъхновяват, да учат, да творят. Колкото и да са малки, децата трябва да разполагат с функционално, но и забавно оборудване, чрез което да изградят добри навици за учене.

 

Дори най-малките ученици получават доста домашна работа, а повечето от тях започват да използват компютър от ранна възраст. Когато избирате детско бюро, трябва да имате предвид някои съществени характеристики, за да вземете най-доброто решение за здравето и удобството на детето.

 

Важно е да обмислите размера, стила и функциите, от които детето ще има нужда, и не на последно място, как ще съчетаете бюрото с детския стол.

 

Мястото, на което ученикът седи с часове, също е важен елемент от ученическото оборудване. Затова обмислете и варианта дали да не заложите на ергономичен стол, който ще предпази детето от травми и изкривявания на гръбнака.

 

Какво още да вземете предвид при избора на подходящи бюра за децата?

 

Размер

Изборът на подходящия размер на бюро за детето трябва да бъде внимателно обмислен и да се вземе предвид не само пространството в стаята, но и пригодността на бюрото с израстването на детето.

 

Също така трябва да помислите за безопасността. Обикновено при ергономичните бюра сигурността е силно заложена. Можете да забележите, че те нямат остри ръбове и ъгли и са удароустойчиви.

 

Ако искате да изберете правилния размер детско бюро, помислете за пространството, което ще е необходимо на детето  за писане, рисуване, място за лаптоп или настолен компютър.

 

Регулируемите по височина бюра за деца дават голяма свобода, тъй като можете да заложите на здраво и стабилно работно място, което расте заедно с детето и може да бъде настройвано спрямо нуждите и различните дейности.

 

Функционалност

Доброто детско бюро трябва да предразполага детето да подрежда предметите, с които учи или рисува. Също така работната повърхност трябва да отговаря на неговите нужди. Това може да бъде постигнато чрез различни функции за регулиране.

 

Ергономичното детско бюро с регулируем плот например е много удобно, тъй като можете лесно да наклоните плота под подходящия ъгъл. Така детето много по-лесно ще чете или рисува.

 

Възможността за регулиране на височината на плота е гарант за това, че ще може още дълго време детето да използва бюрото, тъй като възрастовите ограничения до голяма степен отпадат. Не е необходимо да закупувате различни бюра през няколко години. Регулируемото бюро „расте“ заедно с детето.

 

Съхранение и удобство

Когато избирате детско бюро, помислете и за това дали желаете, то да има допълнителни отделения за съхранение. Ако е така, уверете се, че чекмеджетата разполагат с плъзгащ се механизъм. Някои бюра имат и допълнителни закачалки за чанта и връхна дреха например. Дори да изберете семпло детско бюро тип учебна маса, можете отделно да закупите метален контейнер, в който да се съхраняват всички предмети за игра и учене.

 

Здравина и устойчивост

Детските бюра биват подлагани на най-различни дейности, затова те трябва да бъдат устойчиви, здрави и стабилни. Ламинираните повърхности са доста издръжливи на надрасквания, като се почистват много лесно.

 

Защо детето се нуждае от ергономично бюро?

Освен всички удобства, които предлага учебното детско бюро, ако то може да се регулира във височина, ще можете да се спокойни, че детето ще заема подходящата поза на седене.

 

Работният плот на детското бюро трябва да е на такава височина, че китките на ръцете да не се пречупват под ъгъл, когато детето е седнало и е поставило ръцете си на работната повърхност. Така ще предотвратите изтръпването и мравучкането в ръцете. Когато детето е седнало, краката му трябва да са стабилно стъпили на пода, а бедрата да са успоредни на пода.

 

Регулируемите бюра могат да се адаптират към нуждите на детето и да паснат на неговата физика, за да му осигурят най-голямо ниво на комфорт.

 

Когато инвестирате в регулируемо бюро, Вие инвестирате в здравето и удобството на децата. Освен това ще насърчите и здравословните им навици.

 

Ето и някои модели детски бюра, които препоръчваме на нашите клиенти:

Детско ергономично бюро Mayer Profi 3

Това височинно детско бюро има един основен плот, чийто наклон може да се регулира, и два допълнителни странични плота за съхранение на детските пособия. То е с елегантен дизайн и заоблени ръбове, предпазващи от нараняване. Стабилната му основа гарантира, че бюрото ще остане неподвижно при натиск от детето. Под основния плот има плъзгащо се чекмедже за съхранение, а от двете страни на бюрото - по една закалка за дреха или раница. Бюрото има опция за поставяне на надстройка за книга, лаптоп, лампа или друг аксесоар.

 

Детско ергономично бюро mini Uniq

Това е по-малък модел детско ергономично бюро, подходящо за малки пространства. Бюрото разполага с два успоредни един на друг хоризонтални плота, като ширината им е 90см. Предният плот може да бъде регулиран до наклон от 36°, като го прави много удобен за рисуване и четене. Задната повърхност е статична и осигурява достатъчно пространство за съхранение. Елегантният дизайн със заоблени ръбове прави бюрото чудесно допълнение към всяка детска стая или детско заведение.

 

Вижте повече за ергономичните бюра и маси за деца, които ChairPro предлага. Ние залагаме на доказано качествени продукти, защото знаем колко е важна грижата за здравето и развитието на децата. Екипът ни е на разположение да отговори на всички Ваши запитвания.

 

Прочети следващата

Офис мебели - да обзаведем работното място

Офис мебели - да обзаведем работното място

Как да обзаведем офиса си с грижа за всички служители и посетители?   Според проучвания около 90% от работещите в офиси страдат от различни хронични болки във врата, кръста, гърба и крайниците, кои...

Какъв трябва да е детският стол?

Какъв трябва да е детският стол?

На кои характеристики да обърнете внимание, когато избирате детски стол?   Когато става дума за здравето на децата, всеки би се съгласил, че то е най-важното нещо, за което ние, възрастните, трябва...