Какъв трябва да е детският стол?

Какъв трябва да е детският стол?

На кои характеристики да обърнете внимание, когато избирате детски стол?

 

Когато става дума за здравето на децата, всеки би се съгласил, че то е най-важното нещо, за което ние, възрастните, трябва да се грижим. Не всички обаче се замислят, че здравето на малките трябва да е защитено, докато те учат, пишат, рисуват, четат или играят на стола си с часове. Всъщност заеманата стойка започва да оказва влияние върху здравето и психиката още от ранна детска възраст. Затова е важно какви столове ще се ползват от децата.

 

Какъв трябва да бъде детския стол?

Добрият детски стол за бюро трябва да притежава съчетание от няколко характеристики, за да сме сигурни, че сме избрали най-подходящото за малките:

 

Свобода на движението

Повечето обикновени детски столове ограничават движението на децата и поради това по време на седене се заемат най-различни пози, които изкривяват гръбнака. Ето защо е добре да заложите на ергономични детски столове, които да се адаптират спрямо нуждите на децата и да им позволяват да се движат свободно.

 

Столът трябва да може да се върти и да има стабилни и здрави колела, които да издържат на честото сядане, ставане и преместване. Освен това мобилността ще помогне детето да не се протяга в неправилна поза, за да достигне желания от него предмет, а просто лесно и забавно да се приплъзва към бюрото или учебната маса.

 

Добра опора на гърба

Добрият детски стол трябва да може да поддържа гърба на детето, докато седи. Особено при ранна детска възраст малките не знаят как правилно да седят и как това влияе на тяхното здраве. Още повече, че те са много енергични и ако изпитват някакъв дискомфорт със сигурност ще сменят най-различни пози. Ето защо детският стол трябва да има добра лумбална опора, която да помага на детето интуитивно да заема правилна позиция при седене, за да не се изкривява гръбначния стълб.

 

Столове, които растат заедно с детето

Тези столове трябва да “растат” заедно с нашите деца и да се превърнат в учебни столове след време. Когато можете да регулирате височината на облегалката и дълбочината на седалката, това е абсолютно възможно. Не е необходимо всяка година да закупувате нови мебели, а просто да въведете необходимите настройки.

 

Удобство

За да се задържат децата на столовете си и да се фокусират върху ученето или друга дейност, трябва да се чувстват комфортно. Ергономичните детски столове са специално създадени, за да подкрепят детската физика и да предоставят незаменимо усещане за комфорт.

 

Атрактивен външен вид

Другото, което ще накара децата да заобичат детския си стол, разбира се, е дизайнът. Ето защо детските ергономични столове са цветни с интересна форма и модерен дизайн.

 

Материали

Детските мебели са подложени на непрестанна употреба и могат да бъдат надраскани с моливи или залети с напитка например. Затова и материалите, от които са изработени, трябва да са достатъчно устойчиви на всички предизвикателства.

 

Също така е важно материите да могат да бъдат почиствани лесно и да позволяват на детската кожа да диша. Ергономичният стол е инвестиция, която определено отговаря на цената си, защото можете да бъдете спокойни, че той ще помогне за доброто здраве на детето и ще издържи на всички изпитания, и ще може да бъде ползван дълго време.

 

Представяме Ви едни от най-добрите ергономични детски столове за бюро:

 

Детски стол MyPony Aquaclean

Подходящ за деца от 4-годишна възраст до юноши, Мy Pony може да се превръне в любимия ергономичен другар на всяко дете. Той разполага с множество възможности за регулиране и цветна дамаска, която лесно може да се почиства само с вода. Освен това можете да регулирате мобилността на детския стол чрез иновативната заключваща функция на колелцата. Към 4-те колелца има вградена поставка, на която детето може да постави краката си. My Pony e не само удобен и ергономичен, но и изключително красив с атрактивната си визия.

 

Детски стол FREAKY SPORT Aquaclean

Вдъхновен от бързите скорости, FREAKY SPORT Aquaclean има забележителна спортна визия с дамаска от два цвята. Той е подходящ както за малки, така и за големи потребители и е много удобен. Подлакътниците са с допълнителни меки падове, които придават усещане за мека, но стабилна опора, а седалката може да се настройва в дълбочина в 4 позиции. Колелцата на този стол са универсални и здрави – могат да се ползват както на меки, така и на по-твърди повърхности.

 

Детски стол Titan Junior

Titan Junior може да бъде с искряща и цветна визия или с дамаска в черен или бял цвят - според Вашите желание. Той е един от най-дишащите и удобни детски столове в колекцията на ChairPro. Седалката му е от мека и удобна материя, наподобяваща кожа, а облегалката от здрава и еластична мрежа, предотвратяваща запарването на гърба. Столът разполага с интуитивен газов амортисьор, който се управлява много лесно и удобно, за да определите най-подходящата височина на седалката.

 

Ако в допълнение към детския стол изберете и подходящо ергономично бюро, ще предоставите на детето пълен пакет ергономично оборудване, на което то с удоволствие ще се учи и развива.

 

В ChairPro мислим и за най-малките, затова Ви предлагаме голямо разнообразие от детски учебни столове, всичките с облегалка, много удобни, с колелца, ергономични и с омекотена седалка. Можете да изберете стол със или без подлакътници и с най-различни тапицерии, така че да се спрете на стола, който най-много им харесва. Свържете се с нашия екип, за да Ви помогнем да направите най-добрия избор.

Прочети следващата

Как да изберем детско бюро?

Как да изберем детско бюро?

Какви характеристики притежава доброто детско бюро и как да изберете най-подходящото?   Както възрастните се нуждаят от удобни и безопасни работни места, така и децата имат нужда от собствени прост...

Защо да вземем ергономични офис столове?

Защо да вземем ергономични офис столове?

Как ергономичните столове помагат на служителите и защо си заслужава да инвестираме в тях?   Повечето офис служители прекарват с часове на столовете си, което с времето може да доведе повлияе на зд...