Завръщане към детството. В ОФИСА!

Завръщане към детството. В ОФИСА!

Вижте какви са ползите от обособяването на стая или кът с игри за офис служителите и компаниите.

 

Редица изследвания доказват, че здравословната работна среда е тази, в която служителите могат освен да работят и да се забавляват.

 

С годините, тенденцията офисът да се разнообразява с елементи, които създават настроение и чувство за свобода, е все по-напредваща.

 

Доказано е, че предизвикването на спомените и асоциациите за детските игри повишава нивото на хормоните на щастието серотонин и ендорфин. Неслучайно във Великобритания през последните години все повече фирми търсят съоръжения или оборудване за игри в офис пространствата си.

 

Доказано е, че само 15 минути тенис на маса или игра на пинбол се отразява възраждащо на професионалното поведение и концентрацията, а изпълнението на задачи в срок се оптимизира с поне 30%.

 

Тази тенденция е все по-застъпена и у нас. Големите компании, главно в ИТ сектора, залагат на стаи за релаксиране с джаги, билярд, малки кошчета за баскетбол в коридора и други.

 

Компаниите Lego, Google, Skype и LinkedIn залагат на цели помещения, наречени „стаи за игра“ и там инвестициите за забавления на служителите наистина са впечатляващи. В офис сградите им има съоръжения, като неонови пързалки, стени за катерене, турнири по волейбол и какво ли още не.

 

Игровият елемент по време на работа стимулира креативността и откривателския дух. Има изследване върху животни, че по време на игра се създават нови нервни връзки в мозъка.

 

И още един трик за завръщане към детството – спомените за волни игри сред природата директно се пренасят в един добре озеленен офис. Колкото повече растения има на работното място, толкова по-наситен свеж кислород получаваме, а това засилва паметта и концентрацията. Освен това е доказано, че зеленият цвят успокоява и енергизира.

 

Нека видим и как въвеждането на стая или кът за игри е полезно за всички офис служители:

 

Скучната корпоративна среда може да демотивира служителите и да намали тяхната продуктивност. Понякога работата в офиса може да е толкова динамична и ангажираща, че ако не се осигурят подходящи условия за почивка, това може да доведе до често срещаното прегряване.

 

Все повече компании залагат на стаи или кътове за игри, с цветен и вдъхновяващ интериор, за да могат служителите да се отпуснат, да се забавляват и да се наслаждават на работното си място. Тези пространства могат да включват конзоли за видеоигри, настолни игри, билярд, джаги и много други. Това е един от най-ефективните начини за намаляване на напрежението и сплотяването на екипа.

 

4 ползи от осигуряването на зона за забавление в офис средата

 

  1. Повишаване на енергията и производителността на служителите

Работата пред компютър е свързана с обездвижване, което ако е съчетано с неудобни станции и столове, може да доведе до преумора и разсеяност. Затова е важно да се подсигурят ергономични столове и бюра. Тези мебели ще помогнат на служителите да се чувстват комфортно и да не се изморяват толкова. Освен за подходящото обзавеждане на работното място, не трябва да забравяме и за качествената почивка. Ако в зоната за отдих се осигурят и съоръжения, с които хората да се забавляват, това ще им помогне да имат активна почивка и да се заредят с енергия за останалите задачи за деня.

 

  1. Повече движение = повече здраве

Вече е всеизвестно , че статичната работа може да доведе до много здравословни проблеми. Дори да имате най-иновативното и ергономично офис обзавеждане, това няма как да компенсира напълно нуждата от движение. Приветливата зона за игри ще стимулира служителите да се раздвижват и да бъдат по-активни, вместо да се местят от една мебел на друга. Така ще се облекчат хроничните състояния от заседналия начин на живот и ще допринесе за избягването на болки и травми в тялото.

 

  1. Сплотяване на екипа

Зоната за игри е чудесно място, където екипът може да се сплоти и да се изградят добри междуличностни отношения. Това ще насърчи служителите да общуват извън работните задачи и да се повиши положителното настроение. Приятелските отношения неминуемо ще се отразят ползотворно и на екипната работа.

 

Така ще се помогне и на тези служители, които изпитват затруднение в комуникацията и са интроверти да се приобщят към останалите и да се почувстват по-добре.

 

  1. Стимулиране на креативността

Играта на игри по време на почивката може не само да върне служителите към безгрижното им детство, но и да отключи техните креативни заложби. Доказано е, че игрите помагат на ума да бъде по-активен и склонен да се адаптира към различни ситуации. В този смисъл, чрез забавлението служителите ще тренират своята устойчивост и ще активират творческата си страна.

 

Здравето на служителите трябва да бъде мисия с приоритет на всеки управител и собственик на компания. Особено в офис средите, основните здравословни рискове се крият в заседналия начин на живот и еднообразието. Резултатите на компанията зависят пряко от състоянието на служителите. Ето защо трябва да се наблегне на качествено и приветливо обзавеждане на офиса и зоната за почивка.

 

ChairPro предлага качествени решения за Вашето обзавеждане, които ще Ви помогнат да постигнете вдъхновяваща и здравословна офис среда. Свържете се с екипа ни, за да получите повече информация за нашите продукти.

 

 

 

Прочети следващата

Болката се "завърта"... от шията!

Болката се "завърта"... от шията!

Как да се справите с болките във врата?   Много често комплексната болка в раменете, гръбначния стълб и ръцете се дължи на една единствена причина - напрегнати и претоварени вратни мускули. Често с...

Тенденции в модерното офис обзавеждане

Тенденции в модерното офис обзавеждане

Как да следвате тенденциите в офис обзавеждането и да подобрите работната среда?   Модерните офис интериори изискват гъвкавост и мобилност - среда, която предразполага да сме в крак с иновациите и...