Тенденции в модерното офис обзавеждане

Тенденции в модерното офис обзавеждане

Как да следвате тенденциите в офис обзавеждането и да подобрите работната среда?

 

Модерните офис интериори изискват гъвкавост и мобилност - среда, която предразполага да сме в крак с иновациите и стимулира обмена на идеи. За да бъде максимално ефективна, днешната работна сила се нуждае от модерни офис мебели, които могат да се адаптират към човешкото тяло. Както офис дизайните, така и офис мебелите не спират да се развиват и да се приспособяват към нуждите на компаниите.

 

Отворените офис пространства определено се превърнаха в устойчива тенденция през последните години. Алтернативният офис дизайн има за цел преди всичко да създава среда, която да окуражава служителите да използват максимално своята креативност и прогресивно мислене, за да комуникират и работят успешно.

 

Как да постигнете съвременен и ефективен офис дизайн?

За да бъде компанията Ви успешна, трябва да осигурите модерно офис обзавеждане на служителите, което да е удобно и практично. Вижте как да го постигнете:

 

 1. Осигурете лично пространство за всеки

Както вече споменахме, отворените офис пространства са все по-предпочитани, но тук възниква проблемът за фоновия шум и и другите разсейващи фактори. За да се справите с това, Ви съветваме да използвате модерни офис прегради и акустични мебели. Така освен че ще намалите излишния шум в офиса, ще придадете по-впечатляващ вид на интериора. Също така нуждата от уединение и социално дистанциране, която нарасна в последно време, ще бъде задоволена по един иновативен начин.

 

 1. Интерактивни зони за почивка и забавление

Сред тенденциите в офис обзавеждането е и модерната зона за почивка. Тя трябва да бъде светла и просторна, да има свежи цветове и да предразполага екипа към комуникация. Тези пространства трябва да имат развлекателни съоръжения като тенис маса, билярд, джаги и други. Така ще се повиши ангажираността на служителите и ще им се предостави възможност за повече движение.

 

 1. Снабдете офиса с растения и осигурете повече естествена светлина

Работата от офиса може да бъде много напрягаща, ако обзавеждането е строго корпоративно. Желанието да сме по-близо до природата е напълно естествено. Точно затова експертите препоръчват да се внесат много стайни растения и естествена светлина в офис помещенията.

 

Освен включването на повече зеленина, тенденциите са за проектиране на офиси със стъклени врати и прозорци, които да подсилват усещането за простор и свобода. Всичко това ще допринесе за поддържането на енергията и продуктивността.

 

 1. Внесете домашния уют в офиса

Основен приоритет в съвременните офис дизайни е да се постигне максимално усещане за домашен уют. За целта можете да включите в обзавеждането удобни дивани с цветни възглавници, саксии с цветя и килими, които да напомнят за приветлив и спокоен дом. Това ще помогне на служителите да се чувстват по-комфортно и ще намали общото напрежение.

 

 1. Заложете на модерни ергономични мебели

Офис мебелите също преживяха истинска революция, като вместо на старите и неудобни столове все повече се залага на ергономични столове и бюра, които могат да се адаптират към тялото на потребителя. 

 

Ергономията в офис пространството е важна за здравето, комфорта и продуктивността на всички работещи. Ако един работодател е достатъчно загрижен за здравето на своите служители, е съвсем нормално да оборудва офиса, приемните и всички работни пространства с висок клас офис столове и бюра, които да бъдат сертифицирани за ергономично ползване. При възможностите за избор в днешно време далеч не е нужно столовете в офиса да са еднотипни. По-важното е да се подберат удобни и комфортни офис столове за всички служители.

 

 1. Включете ергономични аксесоари

Малките детайли допринасят за големите промени. Аксесоарите, които са специално създадени, за да оптимизират офис пространството и да го направят по-ефективно, са незаменима част от модерното офис обзавеждане. Включете ергономични рамки за монитор към работните станции, за да позволите на служителите да настройват разположението на мониторите според избраната от тях позиция на седене. Ергономичните LED лампи, които разполагат с разлижни режими, позволяват да се постигне добро осветление на работния плот през всяка част от деня.

 

Нека да обобщим кои тенденции е добре да следвате в офис обзавеждането:

 

 • Изберете мебели от устойчиви материали и добавете повече зеленина към работното си пространство.

 

 • Планирайте местата за отдих на служителите така, че да бъдат раздвижени, спокойни, уютни, ангажиращи и развлекателни.

 

 • Осигурете личното пространство на всеки служител с шумоизолиращи панели.

 

 • Заложете на регулируеми, функционални и модерни офис аксесоари.

 

 • Осигурете баланс между работата и личния живот, като създадете стаи за игри, модерни кухненски помещения и др.

 

Включването на конкретни детайли към Вашето офис обзавеждане може да не Ви се струват толкова значително, но повярвайте, че Вашите служители ще го оценят. Налагането на тези тенденции се е случило поради промяната в начина, по който живеем и работим.

 

Ако осигурите добра работна среда на служителите си, Вие ще спечелите много повече отколкото предполагате. Интерактивният офис ще насърчи членовете на екипа Ви да бъдат по-продуктивни и да работят за успеха на компанията.

 

На страницата на ChairPro ще намерите много идеи за Вашето модерно офис обзавеждане. Не се колебайте да се свържете с нашия екип за консултация.

 

Прочети следващата

Завръщане към детството. В ОФИСА!

Завръщане към детството. В ОФИСА!

Вижте какви са ползите от обособяването на стая или кът с игри за офис служителите и компаниите.   Редица изследвания доказват, че здравословната работна среда е тази, в която служителите могат осв...

Инвестиция за здраве и продуктивност

Инвестиция за здраве и продуктивност

Вече съществуват теории, че дългото седене дори е по-вредно от тютюнопушенето. Вярвайки или не на тази стряскаща теория, истината е, че офис столът се превърна в нещо много важно – в инвестиция. Чр...