Защо и как да изберете ергономично бюро?

Защо и как да изберете ергономично бюро?


Предимствата на височинното бюро го превърнаха в изключително популярен продукт. Все повече компании го включват към обзавеждането на офисите си, за да осигурят здравословна, комфортна и модерна работна среда на служителите. 


Но предимствата не свършват дотук...


Ергономичните бюра предлагат много ползи за здравето, за разлика от обикновените статични бюра: допринасят за правилния метаболизъм на тялото, осигуряват по-добри нива на енергия, предотвратяват болките в гърба и крайниците и физическата умора, както и затлъстяването в дългосрочен план. 


За да Ви помогнем да направите най-добрия избор за бизнеса си, ще разгледаме с какво още тези офис мебели подобряват условията за работа и как могат да Ви помогнат да печелите повече. Също така ще отбележим на какво да обърнете внимание при избор на ергономично бюро. 


Плюсовете на ергономичните бюра за служителите и собствениците на бизнеси 


Насърчават движението и доброто здраве

Регулируемите бюра решават един от основните проблеми за здравето на работещите в офиси - обездвижването. Както знаем, хората са създадени, за да се движат и работата от статична поза с часове може да доведе до редица последици като схващания, болки в гърба и крайниците и хронична умора. 


Доказано е, че времето през почивките не е достатъчно, за да осигури необходимото движение на служителите. Бюрата с възможност за промяна на височината на работния плот насърчават движението, като позволяват да се сменят позициите на работа на всеки няколко минути. Те дават възможност да се работи удобно както от седнало, така и от изправено положение.


Подобряват концентрацията

Освен че заседналият начин на работа причинява дискомфорт за тялото, той води и до спад на нивата на енергия в организма, а от там и до липса на концентрация. Когато се сменя работната поза, кръвообращението се подобрява и работещите се чувстват по-жизнени и енергични. Благодарение на това те могат да се фокусират повече върху задачите си и да са по-продуктивни. 


Облекчават стреса по време на работа

Проучвания показват, че при изправяне човешката мозъчна активност се увеличава с до 20%, което води до значително по-бързи и по-качествени процеси на вземане на решения, дори в края на дълъг, изморителен работен ден. Понякога в офисите се налага служителите да вземат многобройни и важни решения, което увеличава нивата на стрес. Движението помага не само да се чувстват по-освежени, но и да се справят по-добре в напрегнати ситуации. 


Спестяване на разходи

Ако служителите се чувстват комфортно на работното си място и не са разсейвани от болки в гърба и врата, те ще бъдат и много по-продуктивни, а от това печелят всички.

 

Здравите и щастливи служители няма да имат нужда да взимат често болнични или да напускат работното си място на всеки няколко минути, за да се раздвижат. Ергономичните бюра подпомагат здравето и работния процес и така компанията определено се радва на по-големи резултати.


Модерна и приветлива среда

Ергономичните бюра са създадени, за да подобрят работата и интериора в офисите. Техният дизайн е стилен и елегантен и правят работната среда по-приветлива и модерна. Когато работят в модернизирана и удобна среда, служителите са мотивирани да дават повече от себе си. 


По-добра комуникация 

Според експертите в ергономията в офис средите служителите са по-предразположени да комуникират, когато стоят, отколкото когато седят. Така се създава по-приятна и позитивна работна атмосфера и се насърчава екипната работа. 

Как да изберете подходящо ергономично бюро? 

За да изберете правилното ергономично бюро е важно да обърнете внимание на следните фактори:


 • Набор от функции
 • Спецификациите на регулируемото бюро до голяма степен определят стойността му. Допълнителните функции го правят по-адаптивно и удобно за ползване. Например някои електрически бюра могат да предлагат програмируеми настройки, управление с LED дисплей, организиране на кабелите, аларма за редуване на позата и други.


 • Височина на регулируемото бюро
 • Проверете дали бюрото може да достигне до височината, която е подходяща за потребителите. Обърнете внимание какъв е неговия диапазон на повдигане. Особено ако ще се ползват от по-високи или ниски потребители, обърнете специално внимание на тази характеристика. 


 • Максимална товароносимост
 • Ако имате нужда от бюро, на което да държите много вещи или такива, които са по-тежки, не пропускайте да проверите каква е максималната товароносимост. 


 • Размер
 • Правилният размер на бюрото е от основно значение. То трябва да е достатъчно голямо, за да побере всички устройства и вещи, които ще се използват. 


  Измерете мястото, на което смятате да поставите бюрото и го сравнете с параметрите на продукта. В случай, че планирате да го поставите на ъгъл, тогава може да изберете Г-образен модел. 


 • Работен плот
 • Изборът на работният плот е ключов. Най-добре е да заложите на устойчиви и красиви материали, които можете да ползвате дълго време. Едни от най-добрите плотове са устойчивите на надраскване модели, произведени от ПДЧ или MDF. Те притежават цялата топлина и усещане за уют на естественото дърво, но нямат неговите недостатъци. Също така може да изберете стилен бамбуков плот, изработен от трайни влакна, който е изключително здрав и издръжлив. 


 • Стабилна и здрава основа
 • Ергономичните бюра разполагат с механизми за повдигане, които позволяват промяната на височината на плота. Тук е важно основата да е здрава и стабилна и да е произведена от качествени материали.


 • Повдигаща система 
 • Можете да изберете бюра със следните основни повдигащи системи:

  • едномоторна система
  • двумоторна система
  • тримоторна система

  Различни проучвания доказват, че за чудесна и здравословна работа трябва да превключвате между позициите седнал-стоящ лесно и интуитивно. Електрическите бюра позволяват да сменяте височината на работния плот с едно натискане на бутон и така от седнало положение, да продължите да работите, но вече изправени.


  Електрическите бюра са много удобни за ползване и лесни за управление. Те предлагат повече функции от моделите с ръчна система, като програмируеми настройки, памет за височината и много други.


 • Отзиви
 • Отзивите играят важна роля при определянето на крайното решение за даден продукт. Проверете какви са ревютата на бюрата, преди да направите покупка. Така ще можете да прецените дали инвестицията си заслужава.


  Защо да изберете ергономично бюро от ChairPro? 


  Ergo Desk Pro

  Това е изключително солидно регулируемо на височина ергономично бюро. То притежава усъвършенствана основа, специално проектирана с водеща в индустрията товароносимост. 


  Бюрото разполага с механизъм за повдигане с два мотора и има максимална товароносимост на механизма 125 килограма. Управлението се случва чрез контролер с лед дисплей. Освен това Ergo Desk Pro притежава сензор против сблъсък с други предмети, който ще спре движението на бюрото при допир с някакъв външен предмет.

   

  Ergo Desk

  Висококачествено, достъпно ергономично бюро с регулируема височина за всяко работно пространство. Ergo Desk разполага със стабилна метална база с широк диапазон на регулиране на височината, надеждна и тиха, с висока товароносимост - 70 кг. Регулирайте лесно и интуитивно височината на бюрото чрез лед дисплея. 

   

   

  Осигурете на служителите си креативна, здравословна и комфортна работна среда с регулируемата маса! И двете бюра са с много елегантен дизайн и тих механизъм - под 50 децибела. Освен това контролерът им може да запаметява до 3 позиции и има аларма за редуване на позата /седнал, изправен.


  Добавете плот по Ваше желание

  За да поръчате цялостно регулируемо бюро, комбинирайте базата с опцията за добавяне на плот от ПДЧ, разкроен в България, който е екологичен и притежава цялата топлина и елегантност на масивното дърво без неговите дефекти. 


  Плотовете от ПДЧ са направени с 2 отвора за кабели с диаметър 80 мм. Те са масивни и здрави - с дебелина 25 мм и размери: 1200 до 2000 дължина и 600 до 800 ширина. Много лесни за почистване и устойчива на износване. 


  ChairPro предлага богата гама от ергономични мебели, за да можете да изберете най-подходящото обзавеждане за нуждите на Вашия бизнес. Свържете се с нашия екип, ако имате нужда от консултация.

  Прочети следващата

  Тенденции в дизайна на конферентна зала

  Тенденции в дизайна на конферентна зала

  Как да създадете продуктивна и модерна среда ? Конферентната зала е много важна част от офис пространството, тъй като има ключова функция - осигурява необходимото пространство и подходяща обст...

  ChairPro Nexus - незаменимо удобство в офиса

  ChairPro Nexus - незаменимо удобство в офиса

  Изборът на подходящ ергономичен стол за офиса е от решаващо значение за здравето и комфорта на служителите. Обзавеждането се отразява и на продуктивността на екипа. ChairPro Nexus се превърна в абс...