Тенденции в дизайна на конферентна зала

Тенденции в дизайна на конферентна зала

Как да създадете продуктивна и модерна среда ?
Конферентната зала е много важна част от офис пространството, тъй като има ключова функция - осигурява необходимото пространство и подходяща обстановка за срещи. Това е мястото за обсъждане на бизнес стратегии, печелене на клиенти и дори за сплотяване на екипа. Затова е важно да следите тенденциите в дизайна на тези офис помещения. Така ще сте сигурни, че осигурявате най-продуктивната среда за срещи на клиентите и екипа си. 
Съвременните конферентни зали трябва да отразяват целите и ценностите на компанията. След появата на COVID 19 се появи нуждата от хибриден модел на работа. Затова и тези помещения трябва да са удобни за ползване както за работещите от офиса, така и за тези, които работят дистанционно. 
В тази статия ще разгледаме едни от най-интересните и актуални тенденции в дизайна на конферентни зали
Тенденции при оформянето на конферентната зала
Всяка компания има своите изисквания, така че може да приложите онази част от изброените идеи, които са подходящи за Вашия случай. Най-важно е да откриете работещата комбинация от технологии, дизайн и оформление за екипа и клиентите си. 
1. Повече място за всеки присъстващ
Безопасността е приоритет номер едно в офис средите след появата на пандемията. Тенденцията налага да се осигури повече лично пространство за служителите не само на работното им място, но и в конферентните зали. Ако имате възможност, осигурете няколко удобни места за сядане и премахнете излишните офис столове

Доказано е, че по-компактните срещи са по-продуктивни. Така че най-добре ограничете провеждането на срещи само с хората, които е необходимо. Вариант е да направите запис на срещата, който да предоставите на останалата част от екипа или клиентите, които не са присъствали.

 

 


2. Съвременна техника и технологии

Хибридната и дистанционна работа изисква подходяща техника и технологии. Уверете се, че в офиса има необходимото оборудване, което да осигури безпроблемното протичане на работния процес. Ето част от него: 

 

  • Интерактивна дъска
  • Телевизионен екран
  • Кабеловоди
  • Инструменти като Slack и Microsoft Teams
  • Стабилна интернет връзка

 

Според проучвания в офисите, ¼ от компаниите имат проблем със забавянето на работния процес поради липса на някой от тези елементи. За да сте сигурни, че екипът Ви ще може да върши задълженията си по най-добрия начин, трябва да осигурите достъп до добър хардуер и софтуер на всички служители. Нужно е и всеки да бъде обучен как да работи с тях. 

 

3. Проектирайте добър акустичен дизайн

Акустиката е елемент, който с преминаването към виртуални срещи се превръща във все по-съществен. Осигурете подходящи високоговорители и микрофони за всеки участващ. Такова оборудване е много полезно и при големи конферентни зали, за да се избегне говоренето на висок тон. 

 

Помислете и за по-малките конферентни пространства. Понякога се налага провеждането на поверителни лични и професионални разговори. Използването на телефонни кабини и/или конферентни акустични системи е едно много добро решение. Може да въведете такъв тип нововъведение в конферентната зала или в споделеното пространство с работни станции. 

 

4. Персонализирани конферентни зали

Използването на тема е много интересен подход за персонализиране на отделните зали. Ако разполагате с няколко помещения за конферентни срещи, може да създадете от тях различни тематични пространства. Това не само ще разчупи строгата работна атмосфера, но ще придаде и повече стил на офиса Ви. 

 

Едни от най-успешните компании вече прилагат тази идея при проектиране на конферентни зали и споделят за изключително добри резултати. Според голяма част от тях персонализирането води до по-добра фирмена култура и помага на служителите да се чувстват част от един екип. 

 

5. Гъвкави конферентни зали

Ако не разполагате с отделна зала за конферентни разговори, то може да отделите част от споделеното офис пространство за тази цел. Друг вариант е да направите така, че конферентната зала бързо да възприеме формата и функцията, която е нужна. Как може да постигнете това? Съвременните ергономични решения са отговор на тези нужди - акустични стени и прегради

 

Тези подвижни елементи имат стилна и изчистена форма и се вписват чудесно във всяка офис среда. Освен това се предлагат в най-различни  форми и цветове. Те не натоварват визуално пространството, по-скоро му придават индивидуалност и настроение.  Само с няколко лесни движения може да осигурите необходимата шумоизолирана среда. 

 

6. Чистота и баланс

За да предразположите всички присъстващи в конферентната зала да се чувстват добре и да работят в екип, е важно да осигурите приветлива и подредена среда. Премахнете излишните елементи, които могат да разсейват участниците в срещата. 

 

Инвестирането в системи за управление на кабелите, мебели за съхранение, подходящи кошчета за отпадъци и безжични аудиовизуални системи ще Ви помогне да постигнете балансирана и приветлива среда. 

 

Помислете и за цветовите съчетания. Топлите цветове и меко осветление са по-подходящи за малките помещения. Студените тонове и по-ярки светлини са добър избор за големи конферентни зали. Помислете и за остъклените стени - те са препоръчителни при по-големи пространства. 


Надяваме се изброените тенденции да помогнат в подредбата и обновяването на конферентната зала. В сайта на ChairPro може да намерите всички необходими офис мебели за тази цел. Свържете се с нашия екип, който е на разположение, за да Ви помогне в избора.

Прочети следващата

Съвременното офис обзавеждане
Съвети

Съвременното офис обзавеждане

Както начинът ни на живот, така и начинът ни на работа се променя с времето. Ако преди офис професиите са били изцяло статични, статични са били и самите мебели.

Защо и как да изберете ергономично бюро?

Защо и как да изберете ергономично бюро?

Предимствата на височинното бюро го превърнаха в изключително популярен продукт. Все повече компании го включват към обзавеждането на офисите си, за да осигурят здравословна, комфортна и модерна р...