Защо да използвате ергономичен стол?

Защо да използвате ергономичен стол?

Научете защо ергономичните столове са това обзавеждане, от което не бива да се лишавате.

 

Голяма част от служителите в офиса или тези, които работят дистанционно, прекарват години, ползвайки неудобен стол. За съжаление, подценяването на този факт води до последствия, свързани с хронични болки, намаляване на продуктивността и комфорта, а това влияе пряко и на резултатите на компанията. Използването на ергономичен офис стол драстично ще подобри стойката Ви, ще намали болките в гърба и ще подобри общото Ви представяне на работа.

 

Вероятно сте се чудили каква е разликата между обикновен офис стол и ергономичен стол. В тази статия ще отбележим водещите причини, поради които си заслужава да предпочетете втория вид. Може би ще се изненадате да научите, че тези причини далеч не се ограничават до изправената стойка и комфорта на потребителите при седене.

 

Какво е ергономичен стол?

Нека все пак да разясним какво означава понятието „ергономичен стол“ и какво го прави толкова специален.

 

Ергономичният стол е специално предназначен за хора, които прекарват дълго време в седнало положение, а това го прави изключително подходящ за офис работа. Тъй като офис служителите прекарват голяма част от живота си, работейки в зеднало положение, необходимо е да се чувстват удобно и да заемат естествена изправен поза през това време.

 

Ето тук ергономичните столове са чудесно решение, тъй като те разполагат с множество регулируеми функции и помагат за оптималния комфорт на тялото.

 

Защо ергономичните столове са подходящи за офис служителите?

Ще изброим няколко основни причини, поради които ергономичните столове са незаменима част от обзавеждането на всеки офис.

 

  1. Поддръжка на позата

Когато прекарвате дълго време в статична седнала поза, това оказва пряко влияние върху тялото и начина, по който се чувствате. Обикновените столове, които не са ергономични,  допринасят за неестественото навеждане на потребителя напред и така напрежението върху цялото тяло се увеличава.

 

Ергономичният стол разполага с висока облегалка и предлага възможност да бъде фиксиран така, че даде максимална опора на гърба и да поддържа естествената изправена позиция. Благодарение на регулиращите функции, тялото заема оптимална поза през цялото време на работа.

 

  1. Подобрена производителност

Добрият офис стол влияе положително на производителността на служителите. Според няколко проведени изследвания ергономичните столове увеличават продуктивността с около 50%.

 

Когато използвате стол, който е ергономично проектиран и удобен, това ще допринесе за позитивната Ви нагласа и ще подобри начина, по който се представяте на работа.

 

  1. Редуциране на болката

 

Използването на неудобен офис стол, който ограничава движението, с времето може да доведе до болки в долната част на гърба, усещане за скованост и общ дискомфорт. Дизайнът на обикновените столове не поддържат правилната стойка и не са подходящи за работа, която изисква продължително време в седяща позиция.

 

Ергономичният стол е проектиран така, че да осигури максимална подвижност и да намали болките в тялото, тъй като най-важните точки получават така необходимата поддръжка.

 

  1. Намаляване напрежението на бедрата

Бедрата поемат основната тежест на тялото. Когато не заемате правилна позиция, напрежението в бедрата се увеличава. Това може да бъде предотвратено чрез използването ергономичен стол.

 

Ергономичният стол предоставя възможност за регулиране на дълбочината на седалката, а това допринася за намаляването на напрежението в тазобедрената става и напрежението в бедрата.

 

  1. Възможност за настройка според потребителя

Офис мебелите трябва да са гъвкави и да отговарят на нуждите на потребителя. Инвестирането в офис стол, който да може да бъде адаптиран към тялото на служителя, ще помогне за по-добрата концентрация и ефективност.

 

Обикновените столове са ограничени по отношение на своята форма и размер, и е невъзможно да бъдат настроени така, че да паснат на различните служители. Ако търсите най-практичното и гъвкаво решение за обзавеждането на офиса, ергономичните столове са най-добрият избор.

 

 

  1. Подобряване на кръвообращението

Продължителното седене увеличава риска от депресия, сърдечни заболявания, лошо кръвообращение и болки в гърба. За да се справите с този проблем, столът трябва да предоставя възможност за лесна смяна на позицията.

 

Най-добрите ергономичните столове предлагат максимална свобода на движението и разполагат с интуитивни механизми за регулиране на седалката, облегалката, подлакътниците и подглавника. Подвижността на мебелите може да има дълбоки дългосрочни ползи за здравето и да намали шанса за развиване на различни  заболявания в следствие на заседналия начин на живот.

 

  1. Намаляване на болничните дни

Голяма част от компаниите, чиито служители работят от офиса, инвестират в допълнителна медицинска застраховка на екипа. Ергономичните столове са изключително полезна и добра инвестиция, тъй като ще допринесат за намаляване на болничните дни.

 

Погрижете се за здравето на офис служителите, като им осигурите ергономичен стол с облегалка за глава, висока облегалка с вградена регулируема лумбална опора. Тези ергономични мебели ще допринесат за общото благосъстояние на екипа, който ще работи в удобна и здравословна среда.

 

По този начин компаниите ще спестят огромна част от разходите за компенсации на работниците и медицинска застраховка.

 

  1. Подходяща форма и дизайн за всеки

На пазара има голямо разнообразие от ергономични столове, които да отговарят на различните вкусове за дизайн и настройка. Те са подходящи за обзавеждане както на споделените офис пространства, така и на домашния офис. Разгледайте различните модели и се осведомете с какви функции разполагат, за да направите най-добрият информиран избор. Със сигурност ще намерите онзи ергономичен стол, който ще задоволи индивидуалните Ви нужди.

 

  1. Оптимална безопасност

Ергономичните столове неслучайно са подходящи за офис служителите. Те са тествани и сертифицирани, за да гарантират оптималната безопасност на потребителите.

 

  1. Дългосрочна употреба

Инвестирането в ергономичен стол ще се отплати многократно не само защото те разполагат с много функции, за да предоставят максимален комфорт и правилна стойка. Тези мебели са проектирани така, че да можете да разчитате на тях дълго време. Също така, ще забележите, че в повечето случаи те се предлагат с дългосрочна гаранция, за да сте спокойни, че при необходимост ще бъдат поправени или заменени.

 

Изборът на подходящ ергономичен стол за Вашето офис обзавеждане е ключов за здравето и продуктивността на служителите по време на работа. Разгледайте предложенията на ChairPro, които са гаранция за качество и комфорт. Ако се затруднявате кой модел да изберете, свържете се с нашия екип от експерти по ергономия, който ще Ви помогне да намерите най-доброто ергономично решение според Вашите нужди.

Прочети следващата

Какво е ергономичен стол?

Какво е ергономичен стол?

Научете какво e ергономичен стол и какви функции притежава.   В съвременният свят все повече професии изискват прекарване на едно място в седнало положение продължително време. По този начин сме не...

Седни удобно през този Великден

Седни удобно през този Великден

Намалени ергономични продукти от ChairP за Великден.   През този Великден имате възможност да се възползвате от специална промоция на едни от най-предпочитаните ергономични решения на ChairPro, спе...