Внимание, внимание! Регулируемо бюро!

Внимание, внимание! Регулируемо бюро!

Как регулируемите бюра подобряват здравето и комфорта на служителите?

 

Важна информация за Вашето здраве! Задължително трябва да започнете да използвате регулируемо бюро в офиса! Това твърдят учените, които гарантират, че тази част от офис обзавеждането би допринесло за здравословната поза на служителите. И не само учените. Ние, от ChairPro, също смятаме, че регулируемото бюро не е за пренебрегване. Всъщност то е много важна основа за цялостната работа на служителите и от него зависи колко продуктивни фокусирани и организирани ще бъдат.

 

Регулируемите мебели са част от офис обзавеждането от години, но повечето работодатели залагат предимно на ергономичните столове. Със сигурност столовете са изключително важни, тъй като служителите прекарват по-голямата част от ежедневието си седнали и неправилната работна поза може да доведе до хронични здравословни проблеми и умора. Но ергономията дебне отвсякъде. Една от иновациите, навлизаща с пълна сила в България, е бюрото.

 

Регулируемото бюро е подходящо за всякакъв тип офиси, защото може да осигури комфорт на всеки служител и най-вече - той сам да определи удобството си. Както регулируемите столове, така и бюрата, дават възможност да се променя височината така, че погледът да е на нивото на монитора, вратът да не се напряга, ръцете да се облегнат спокойно на плота и да се ограничи стресът.

 

Интересни факти от американско проучване

 

Според проучване на Американското общество на интериорните дизайнери - САЩ, така наречените „работни станции“ за седнала и изправена позиция подобряват концентрацията, продуктивността и помагат на здравето, дори и извън офиса. И всичко това е доказано от проучване.

 

Ето как се е провело и самото проучване:

 

В сградата на Perkins+Will - фирма за архитектура и интериорен дизайн, е избран етаж, на който да се сменят всички бюра с регулируеми. Останалите етажи си останали с класически мебели. Проверка била направена на трети, шести и дванадесети месец. Още при първото тримесечие се вижда разликата - хората започват да работят с много по-малко стрес. На шестия месец се оказва, че като цяло атмосферата в офиса се е променила - всички станали по-дружелюбни и готови да помагат. Накрая на годината било изследвано и здравословното състояние на екипа - всички резултати били по-добри от преди. Най-важното обаче за фирмата било, че екипът на този етаж увеличил продуктивността и проактивността си.

 

Защо ергономичното бюро е необходима част от офис обзавеждането?

 

Ергономичните бюра са специално създадени, за да съкратят времето, което прекарвате в статична и неправилна поза през работния ден. Вместо да ограничавате движението си, можете да регулирате височината на бюрото така, че да сменяте статичната поза с изправена и да осигурите необходимата височина на плота, за да не се изкривявате и навеждате.

 

Седящата поза може да намали продуктивността и да се отрази неблагоприятно върху здравето Ви. Здравните експерти съветват да избягвате застоялия начин на живот и да се движите възможно най-много по време на работа. За целта избягвайте да стоите в една позиция твърде дълго време и се възползвайте от възможността за работа от изправено положение, която предоставят тези полезни ергономични мебели.

 

Тези бюра също облекчават мускулно-скелетните травми от статичната работа, като осигуряват подходяща поддръжка на тялото, когато използвате клавиатурата или пишете на ръка. Сменянето на работната позиция действа добре не само на здравословното Ви състояние. Еднообразната продължителна поза води до летаргичност и намалява мотивацията през работния процес. Когато редувате седналата и изправената поза, Вие се освежавате, без да е необходимо да прекъсвате задачите си. Заложете на бюро с лесна за поддръжка и почистване повърхност в приятни естествени цветове. Препоръчваме устойчиви на надраскване плотове, които са от бамбук или имитират дърво, за да се внесе усещане на уют и допир с природата. Така ще намалите стреса и ще подобрите настроението в офис средата.

 

Добрите ергономични бюра разполагат с модернизирани системи за управление, които работят почти безшумно. Така лесно ще определяте желаната височина и ще спестите от времето за настройка. Някои модели имат и аларма, която може да настройвате, за да Ви напомня кога е време да смените работната си позиция.

 

Придайте модерен и завършен вид на офиса си. Ергономичните бюра са практични, изработени от здрава конструкция, но в същото време разполагат с елегантен дизайн, който ще допълни интериора на работното пространство и ще му придаде красив и стилен облик.

 

Инвестирането в ергономични бюра е разумно и дългосрочно решение, на което можете да разчитате. Осигурете си този незаменим комфорт и се погрижете за здравето на служителите. Успешните резултати неминуемо ще дойдат, след като улесните работния процес и доставите това изключително удобство на екипа си.

 

Ние, от ChairPro, залагаме на качествени и устойчиви ергономични решения, които трансформират изцяло представянето на служителите в офисите. Здравето и комфортът са приоритет за нас и смятаме, че те трябва да бъдат осигурени във всяка една работна среда. Разгледайте нашите предложения за ергономични бюра на страницата ни. Свържете се с нас, за да Ви помогнем да направите най-добрия избор на мебели, които да отговарят на нуждите Ви.

Прочети следващата

Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Вижте нашите препоръки за обзавеждане на впечатляваща и стилна рецепция.   Успехът на един офис може да зависи от много неща – от това къде точно се намира, на кой етаж е, колко ергономичен е дизай...

Предпазете очите си, докато РАБОТИТЕ

Предпазете очите си, докато РАБОТИТЕ

Няколко ефективни практики, с които да защитите зрението си от работата пред компютър.   Очите са едни от най-чувствителните органи на човешкото тяло и основно сетиво. В днешно време очите са подло...