Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Вижте нашите препоръки за обзавеждане на впечатляваща и стилна рецепция.

 

Успехът на един офис може да зависи от много неща – от това къде точно се намира, на кой етаж е, колко ергономичен е дизайнът на офиса и какви са цветовете му. Но безспорно първото впечатление е от съществено значение, а то започва да се сформира от мястото, където се посрещат клиентите, партньорите и бъдещите служители на фирмата. Затова трябва да бъдем сигурни, че рецепцията има приветлив и представителен вид.

 

В тази статия ще Ви дадем няколко практични съвета как да подобрите мястото, което въвежда посетителите в офиса на компанията.

 

Предварителна подготовка

 

Преди да преминете към избора на мебели за Вашата рецепция, помислете за това какви посетители ще посрещате в тази зона и каква ще е нейната концепция. Определете какви ще са функциите на приемната - дали това ще е място, където гостите ще изчакват за среща или ще се ползва и от служителите Ви за отмора сред вдъхновяваща u удобна мека мебел.

 

Уверете се, че мястото, където компанията посреща гости и служители и се получават пратки е с добра видимост. Разположението на мебелите трябва да е такова, че да има достатъчно място за потока от хора.

 

Тъй като рецепцията е място, което посреща много хора, трябва да помислите за ъглите, дизайна и устойчивостта на мебелите. Изберете такива повърхности, които да се почистват лесно и да не се износват бързо. Все пак това трябва да е дългосрочна инвестиция.

 

Дизайнът на рецепцията трябва да е семпъл и в същото време стилен. Добре е всички кабели и допълнителни аксесоари и техника, които ще използва рецепционистът, да бъдат прикрити и добре организирани. За целта е необходима мебел, която да предлага достатъчно място и практичност за нормалното протичане на работния процес. Препоръчваме Ви едно изключително удобно решение - рецепция MINE, изработена от качествен американски дъб. Тя разполага с извита предна част, прикриваща широк плот и чекмеджета за удобното съхранение на всички необходими консумативи.

 

Препоръки за различните видове компании

 

Ако сте в IT сектора, заложете на по-футуристична визия, която допълнително да подсилва усещането за високи технологии в офиса. За тази цел препоръчваме дивана Auros, изработен  по дизайн на Стефано Сандора, който ще придаде впечатляващ и модерен характер на пространството.

 

Креативните компании е добре да заложат на рецепция, която да е в светли и дори ярки цветове, разчупени форми и повече естествена светлина. Ако искате по-голям диван, моделът SIMPLE DUO е чудесен избор за мека мебел, с приятен и актуален дизайн, който може да бъде тапициран в дамаска, еко кожа или естествена кожа. Изберете от разнообразието от свежи цветове, с които да разведрите зоната около рецепцията. При нужда от малки цветни кресла - Pablo Cross е страхотно решение, което ще създаде настроение всеки път, когато посещавате офиса.

 

За болнични рецепции са препоръчителни натуралните цветове, които да придадат усещане за спокойствие и приветливост. Подходящите столове в чакалнята могат да намалят стреса на пациентите. Стол Frigya Wood се предлага в широка гама от дамаски и цветове, а дървените му крачета придават успокояващо усещане за допир с природата.

 

Ергономия в рецепцията

 

Нека не забравяме за добрия ергономичен стол за рецепциониста, който е наложително да е удобен и издръжлив - точно като ChairPro 1000HL.  Той разполага с множество функции за регулиране и е изключително подходящ както за обзавеждането на рецепцията, така и на вътрешните сектори на офиса. Това е стабилен и здрав стол, на който можете да разчитате за поддържането на изправена седяща позиция през продължителното време на работа. Той разполага с издръжлива мрежеста седалка, която позволява на тялото да диша, и голяма тапицирана седалка, гарантираща комфорт при седене. Вижте повече за този модел ергономичен стол на страницата ни.

 

Допълнителни акценти на приемното помещение

 

Ако имате възможност да осигурите повече естествена светлина във Вашето приемно пространство - направете го! Придържайте се към светли нюанси на стените и ограничете използването на щори до минимум. Ако все пак приемната е по-тъмна, изберете меко осветление от настолни ергономични LED лампи и стенни LED осветителни тела. LED осветлението щади зрението и придава усещане за по-естествена светлина. Като цяло, уверете се, че има много светлина, за да придадете по-приветлив характер на пространството и усещане за комфорт за изчакващите клиенти.

 

Последен щрих, но не на последно място, е масичката за кафе - тя може да е нетипична и атрактивна - Kakoon, или по-семпла и практична - маса HMS03. Важното е да е здрава, да издържа на топлината на напитките и да не се цапа лесно.

 

Нека изкуството също присъства в това общо пространство – поставете картини или стилни статуи, съобразени с интериора.

Прилагането на тези препоръки със сигурност ще подобри начина, по който се представяте пред всички хора, които посещават офиса. ChairPro е точното място за избор на практично, качествено и ефективно обзавеждане за всяка зона от офиса. Разгледайте нашите предложения на страницата ни. Не се колебайте да се свържете с екипа ни от експерти, ако имате нужда от професионален съвет.

 

Прочети следващата

Материята – сърцето на всеки стол

Материята – сърцето на всеки ергономичен стол

Научете защо е важно от каква материя е направен ергономичния стол и кои са най-често използваните материи.   Когато избирате удобен офис стол, не е достатъчно да знаете дали той е ергономичен. Всъ...

Внимание, внимание! Регулируемо бюро!

Внимание, внимание! Регулируемо бюро!

Как регулируемите бюра подобряват здравето и комфорта на служителите?   Важна информация за Вашето здраве! Задължително трябва да започнете да използвате регулируемо бюро в офиса! Това твърдят учен...