Удобни работни столове – щастливи служители

Удобни работни столове – щастливи служители

Защо работните столове са толкова важни за служителите?

 

Ако един офис служител стои на неподходящ работен стол, не след дълго ще започне да изпитва дискомфорт, да се уморява по-бързо, крайниците му да изтръпват. Но това не е всичко. Още по-сериозно започва да става, когато се появят болките. Тези състояния могат да се влошат до такава степен, че да станат хронични. Ако вие сте работодател, едва ли бихте искали вашите служители да изпитват всичко това. Също така е и трудно за тези хора, които изпитват болка и неудобство, да бъдат ефективни на работа.

 

Столът е основната офис мебел, която вашите служители използват и затова, ви съветваме да помислите дали избора ви е достатъчно добър. Инвестирането в ергономични столове може да ви се струва прекалено голямо, но се замислете, че това е инвестиция в здравето и комфорта на екипа ви.

 

Ергономичният стол подобрява стойката, намалява болките в гърба и кръста и подобрява производителността на служителите. Щастливите служители са здравите служители, които могат да се радват на удобството на работното си място.

 

Всъщност има основателни причини, поради които служителите предпочитат да използват ергономичния пред традициония стол. Причините са свързани предимно с комфорта и удобната поза, които първият предлага.

 

Какво представлява ергономичният стол?

Ергономичните столове са специално създадени да отговорят на нуждите на хората, които по една или друга причина се налага да прекарват дълго време седнали. Той разполага с много функции, които позволяват да се адаптира към тялото на потребителя, така че да заема здравословна поза.

 

Причини, поради които ергономичните столове са полезни за работещите в офиса

 

  1. Подкрепа за стойката

Столовете, които не разполагат с ергономични функции, задължават тялото ни да се адаптира към тях. Съответно тялото заема неподходяща стойка, навеждаме се интуитивно напред, и гръбнакът се изкривява. Това води до схващания, изтръпвания, болки в мускулите, гърба и кръста.

 

Ергономичните столове имат лумбална опора, която поддържа правилната стойка на тялото и гърба остава изправен през цялото време. Можете да изберете модел с различна степен на ергономичност.

 

  1. Повишена продуктивност

Болките и дискомфорта водят до разсейване и бърза умора. Редица проучвания показват, че използването на ергономични столове повишава продуктивността и настроението на потребителите.

 

  1. Намалява натиска върху бедрата

Ако седалката ви не е на такава височина, че бедрата ви да са успоредни на пода и да са стабилно стъпили на земята, това може да доведе до натоварване в долната част на тялото. Ако служителите ви използват ергономичен стол, той разполага с възможност за настройване на седалката и така разпределянето на тежестта е балансирано.

 

  1. Гъвкавост

Особено в офис средите, столовете могат да бъдат използвани от различни по телосложение хора. Ако заложите само на един стандартен тип офис стол, вероятно една голяма част от служителите ще се чувства неудобно на работното си място.

 

Ергономичните столове предлагат необходимата гъвкавост, така че да могат да бъдат адаптирани спрямо тялото на потребителят. Когато избирате вашия модел уверете се, че при него присъстват настройки за промяна на височината на седалката, наклон на облегалката и подлакътници.

 

  1. Повишена циркулация на кръвта

Прекалено дългото седене в неправилна поза възпрепятства нормалното протичане на кръвта в тялото. Това може да доведе до изтръпване на крайниците, сърдечни заболявания и болки в тялото. Експертите препоръчват да ставаме на всеки 40 минути и да се раздвижваме.

 

Ергономичните столове ни помагат да стоим така, че циркулацията на кръвта да е по-добра. Ако комбинирате ергономичния стол с регулируемо бюро, служителите ви ще могат да работят в изправено или седнало положение, без това да пречи по някакъв начин на дейността им.

 

  1. По-малко на брой болнични дни

Една от честите причини служителите, работещи в офиси, да си взимат болнични дни, са допуснатите травми поради неправилното седене. Ако заложите на качествени ергономични мебели, тази част от болничните ще отпаднат, което означава, че ще спестите от тези разходи.

 

  1. Оптимална безопасност

Ергономичните столове са тествани и сертифицирани, че са абсолютно безопасни за потребителите. Те освен това са създадени с мисъл за здравето на хората, които имат оплаквания и болки поради статичната си работа.

 

  1. Дългосрочна употреба

Ергономичните столове са създадени от качествени материали и по дизайн, който гарантира тяхната издръжливост и устойчивост на повреди или замърсявания. Тези мебели са създадени, за да бъдат използвани дълго време и то активно, затова са и много здрави. Можем да потвърдим, че макар и по-голяма, инвестицията в ергономични столове е печеливша, тъй като те ще помогнат за по-доброто здраве и настроение на екипа ви. Другото сигурно нещо е, че ще можете да разчитате, че служителите ви ще ги използват дълго време.

 

Смятате ли, че е време да осигурите подходящото ергономично оборудване на служителите си? Тогава не пропускайте да разгледате предложенията ни в нашия онлайн магазин. ChairPro е лидер на пазара с две от най-продаваните си колекции ергономични столове в средния и високия сегмент: ChairPro 1000 и ErgoPro. Ексклузивната дистрибуция на едни от най-емблематичните международни марки като HAG, Okamura и Dauphin, осигуряват богата възможност за избор във високия клас.  Нашите ергономични столове са с изключително качество и са лесни за поддържане. Свържете се с нас, ако имате нужда от професионална консултация.

 

 

Прочети следващата

Как да изберем офисен стол

Как да изберем офисен стол

Какво да търсим, когато избираме офис стол за работното си място?   Хората, които работят в офиси, прекарват изненадващо много време седнали на офис стола си. Една голяма част от офис служителите д...

Как ергономичните бюра помагат за преодоляване на неактивния начин на живот?

Как ергономичните бюра помагат за преодоляване на неактивния начин на живот?

Регулируемите бюра са много полезно средство за борба със заседналия начин на живот, който водят хората, работещи в офиси. Най-голямото им предимство е това, че те позволяват на потребителите да см...