Как ергономичните бюра помагат за преодоляване на неактивния начин на живот?

Как ергономичните бюра помагат за преодоляване на неактивния начин на живот?

Регулируемите бюра са много полезно средство за борба със заседналия начин на живот, който водят хората, работещи в офиси. Най-голямото им предимство е това, че те позволяват на потребителите да сменят седналата с изправена работна поза – нещо, което здравните специалисти силно препоръчват. Също така имат семпъл, но модерен и стилен дизайн, което ги прави чудесно допълнение към всеки интериор.

 

В този материал ще разгледаме ползите от стоящите бюра на работното място и какво представляват тези ергономични мебели.

 

Какво е височинно регулируемо бюро?

Това е бюро, на което височината на работния плот може да бъде променяна. Потребителят може да го използва, докато седи или стои изправен. Механизмите на стоящото бюро позволяват лесно и безшумно преминаване през различните позиции. Някои модели притежават и аларма, с която да сигнализират кога е време да се смени позицията. Здравните специалисти препоръчват това да бъде извършвано на около 40-50 минути.

 

Видове ергономични стоящи бюра

Редовната смяна на позицията има редица ползи за здравето. Най-важното е, че се смекчи негативните последствия от заседналия начин на живот. Служителите, които се движат повече, са по-енергични и фокусирани и съответно са по-продуктивни.

 

Ето ги основните видове височинни бюра, които ChairPro предлага:

Електрическо регулируемо бюро

Това е регулируема маса в класически вариант. Нейният работен плот може да бъде избиран спрямо предпочитанията на клиента.

 

Бюрото е перфектно за използване от служителите в споделен или личен офис. Механизмът, с който се променя височината на плота е електрически и работи с два тихи мотора. Управлението се случва с контролен с лед дисплей и възможност за запаметяване на 3 позиции.

 

L-образно ергономично стоящо бюро

Този вид бюро е известно още като ъглово бюро. То е изработено така, че работният плот е във формата на буквата L. Моделът е много подходящ за служители, които работят с няколко монитора или имат нужда от повече работно място. Предпочитано е най-вече от професионалисти като дизайнери, служители в кол център и управители, които трябва да систематизират голям обем информация. Също така бюрото е много удобно, ако се налага да се използва ъгъла на стаята като работно пространство.

 

Тримоторно регулируемо бюро

Основната функция на тримоторното регулируемо бюро е да бъде използвано като конферентна маса. Чрез него може срещите да бъдат провеждани както в седнало, така и в изправено положение. Също така то може да бъде използвано от един или двама служители като работно място.

 

Регулируема поставка за монитор

Поставката за монитор е аксесоар, който прави работното място още по-ергономично. Чрез нея потребителят може лесно и бързо да настройва удобната за него позиция на монитора си. Възможно е и да се избере и стойка за два монитора, които са сдвоени или независими един от друг. Тези стойки не само помагат по време на работа, но и позволяват да се постигне най-здравословната поза, така че да се избегне главоболието, болките в очите и врата.

 

Предимства на ергономичното стоящо бюро

Статичното седене с часове е свързано с много здравословни проблеми, които с времето може да станат и хронични. Освен това, когато служителите изпитват дискомфорт по време на работа, те не са толкова ефективни.

 

Благодарение на височинните бюра можете да модифицирате работното място така, че драстично да се намалят вредите от заседналия начин на живот. Ето и някои от ползите за човешкото здраве от използването на височинно бюро.

 

  1. Ергономична позиция

Ергономичните мебели помагат да поддържаме естествената поза на тялото, при която няма травми и болки. В случая ергономичното бюро позволява да настроите работния плот на подходящата височина, без значение дали работите седнали или изправени.

 

  1. По-ниски нива на кръвната захар

Движението, което си осигуряваме, като сменяме работната поза има много предимства. Една от тях е, че благодарение на движението се намалява риска от заболявания като диабет, тъй като се оптимизира нивото на кръвната захар.

 

  1. Борба със заседналия начин на живот

Неактивният начин на живот има сериозни последици за човека. От затлъстяване, хронични болки, депресия, раздразнителност и редица други. Все повече работодатели се информират относно тези статистики  и решават да инвестират в здравето на служителите си, за да имат пълноценен и щастлив екип от специалисти. Ергономичните бюра са техен избор, поради доказаните качества на тези мебели да подобряват работната среда.

 

  1. Гъвкавост

Друга причина, поради която все повече клиенти предпочитат регулируеми вместо статични бюра, е че те правят работното място много по-модерно и гъвкаво. Свободата на избора на работната поза спомага за по-голямата мотивация на служителите да бъдат продуктивни.

 

Регулируемото бюро позволява да бъдем активни, докато работим, без значение, че сме в офиса. Те позволяват дори да бъде поставена ходеща пътека под тях и така да пренесем фитнеса на работното място.

 

  1. По-добра енергия

По-голямото движение означава и по-добра циркулация на кръвта. От там се повишава и енергията и концентрацията по време на работа. Има изследвания, които посочват, че служителите, които използват регулируеми бюра са с 45% по-продуктивни от тези, които стоят в една поза през целия работен ден. Забелязало се е и подобрение в настроението на работещите на регулируемите мебели.

 

  1. Редуцира болката

Когато стоим на едно място, мускулите отслабват, а ако позата е една и съща, може да се стигне и до схващания и болки. Използването на регулируемите бюра ще минимизира дискомфорта и болката и ще помогне за справяне с последиците от неправилната поза.

Ако сте се убедили в предимствата на регулируемите бюра и сте решили, че е време да се погрижите за здравето на служителите си, заповядайте на страницата на ChairPro. При нас ще намерите доказани в качеството си ергономични мебели за вашия офис. Свържете се с нас, ако имате нужда от помощ при избора.

Прочети следващата

Удобни работни столове – щастливи служители

Удобни работни столове – щастливи служители

Защо работните столове са толкова важни за служителите?   Ако един офис служител стои на неподходящ работен стол, не след дълго ще започне да изпитва дискомфорт, да се уморява по-бързо, крайниците ...

Eргономични тенденции в офис обзавеждането

Eргономични тенденции в офис обзавеждането

Как да обзаведете офиса си, така че да е ергономичен и модерен?   Все повече собственици на бизнеси се интересуват от ергономичните тенденции, тъй като разбират колко е важна ергономията за служите...