Училище от вкъщи? Тенденция, която става все по-устойчива

Училище от вкъщи? Тенденция, която става все по-устойчива

Освен хоум офисa, в периода на социалната изолация, стана актуална и още една тенденция - училището от вкъщи. Oт началото на кризата с COVID-19 се наложи над 300 млн. деца по света да преминат към онлайн обучение от дома. Макар в началото тази промяна да е шокова, статистиките от американската Асоциацията за правна защита на домашните училища сочат, че тенденцията е по-скоро положителна.

Дистанционният начин на обучение се очаква да нараства между 2% и 8% годишно, а резултатите до момента сочат, че учениците, които учат от дома, се представят между 15% и 30% по-добре от преди.

Тъй като се наложи училището да се „пренесе“ в домовете ни, то и средата, в която децата се учат се промени – от реална в дигитална. Това е едно голямо предизвикателство както за учениците, така и за родителите, тъй като детето трябва да се адаптира към новия начин на учене.

Ето няколко съвета, с които да помогнете на децата да се справят продуктивно, макар и учейки дистанционно:

 

Осигурете комфорт на децата

За да помогнете на Вашето дете да се чувства добре и да продължи да учи продуктивно в домашната среда, е добре да му осигурите всичко необходимо за безпроблемното протичане на учебния процес. Ако искате да подарите максимален комфорт на детето си, първото и най-важно нещо е да осигурите удобно оборудване за детската стая, съобразено с нуждите му. Препоръчваме Ви към оборудването да включите:

  • Индивидуален компютър и ергономична стойка за монитор

По възможност осигурете индивидуален компютър на ученика и стриктно следете мониторът да е на достатъчно разстояние от очите. Може да кажете на детето да използва ръката си за ориентир. Идеалното разстояние е около 60 см. За да регулирате разстоянието и точната позиция на монитора, Ви препоръчваме да се снабдите със специална подвижна стойка за монитор, защото е факт, че един ученик се разсейва много по-лесно, поставен в неудобна и нестандартна среда.

  • Регулируемо бюро

За комфорта на един подрастващ, който учи от дома са особено подходящи регулируемите бюра, чиито дизайн позволява да бъдат адаптирани според тялото на детето и заедно с него да „растат“, като предоставят удобство и свобода на движението през годините. Като осигурите бюро с възможност за регулиране на височината, детето Ви ще може да намери най-удобния за себе си размер и да го настрои според нуждите си. Предимство, което рядко се среща в обикновената класна стая.

  •  Ергономичен детски стол

Изследвания на учените сочат, че подрастващите са много по-податливи на гръбначни изкривявания. Когато детето учи от вкъщи, можете да се погрижите неговата стойка да е изправена и то да расте здраво, като добавите към оборудването ергономичен детски стол. Неправилната стойка може да доведе до болки в гърба, а това води и до разсейване и намалена продуктивност. Удобният ергономичен стол ще допринесе за цялостния тонус и положителната нагласа на детето. Какво по-хубаво от това да помогнете за неговия комфорт и желание за учене?

Вижте различните модели столове за детска стая, които предлагаме.

 

  • Поставка за крака

За да подобрите още повече удобството на ученика, може да изберете и регулируеми поставки за крака, които помагат за облекчаването на натоварването на гърба. Те са подходящи както за деца, така и за възрастни.

  • Акустични мебели

Ако детето Ви се разсейва много от страничните шумове, може да му вземете шумоизолищата преграда или шумоизолищата подвижна стена. По този начин ще ограничете разсейващите звуци и то ще може да се съсредоточи върху ученето.

Разгледайте и останалите акустични мебели, които предлагаме.

Общувайте повече с децата!

Макар и да крие известни неудобства, училището от вкъщи е чудесна възможност да прекарате повече време с детето си и да проследите отблизо всичките му занимания и задачи, с които е ангажирано. Така ще може да се уверите как се развива то и да се включите в обучителния процес. Може би не сте го осъзнавали досега, но Вашето присъствие и помощ в задачите на детето, не само ще помогне то да усвои по-бързо материала, но и ще изгради по-здрава връзка помежду Ви. Така че, когато детето има нужда от помощ, отделете време и покажете, че това искрено Ви интересува.

Социални занимания

Следващото нещо, което препоръчваме да направите е да осигурите повече социални занимания на детето от обикновено. Прекарването дълго време в домашна среда със сигурност ще доведе до усещането за липса на връзка с приятелите и съучениците. Постарайте се да направите всичко необходимо, детето да не остава дълго само и да усеща присъствието Ви. Може да организирате семейни образователни игри и различни тематични вечери. Бъдете креативни и му задавайте интересни творчески задачи, които да го ангажират и да развиват неговата фантазия. Излизайте на разходки и играйте на различни игри с топка. Важното е, наистина в този момент да бъдете заедно и да споделяте радостта от това!

Ние, от ChairPro, знаем колко е важно детето да расте и да се развива в здравословна среда, за това силно препоръчваме нашето оборудване, което ще подобри продуктивността му и ще допринесе за комфорта на домашната среда. Дори и ученето от вкъщи отново да премине към училищната стая, Ви гарантираме, че специализираното оборудване за стаята на детето ще продължи да доставя удобство и да бъде ползвано дълги години.

Това е инвестиция, която със сигурност си заслужава. Освен обзавеждане за детската стая, при нас може да намерите и специализирано обзавеждане за офиса, което е приложимо и в домашни условия.

Заповядайте на страницата с нашите продукти, за да научите повече.

Прочети следващата

Добрият геймърски стол - ОТЛИТАНЕ в ново измерение

Добрият геймърски стол - ОТЛИТАНЕ в ново измерение

Какво отличава добрия геймърски стол от останалите и защо си заслужава да имате такъв?   Какво представлява добрият геймърски стол? Прекарвате ли много време пред компютъра си? Независимо дали рабо...

„СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!”

„СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!”

Александрина Константинова Александрина Константинова работи в голяма международна компания за връщане на данъци с много дъщерни фирми. Там е от 4 години. Преди кризата отговаря за визите, но в мом...