Училище от вкъщи? Тенденция, която става все по-устойчива

Освен хоум офисa, в периода на социалната изолация, стана актуална и още една тенденция - училището от вкъщи. Oт началото на кризата с COVID-19 се наложи над 300 млн. деца по света да преминат към онлайн обучение от дома. Макар в началото тази промяна да е шокова, статистиките от американската Асоциацията за правна защита на домашните училища сочат, че тенденцията е по-скоро положителна.

Дистанционният начин на обучение се очаква да нараства между 2% и 8% годишно, а резултатите до момента сочат, че учениците, които учат от дома, се представят между 15% и 30% по-добре от преди.

Тъй като се наложи училището да се „пренесе“ в домовете ни, то и средата, в която децата се учат се промени – от реална в дигитална. Това е едно голямо предизвикателство както за учениците, така и за родителите, тъй като детето трябва да се адаптира към новия начин на учене.

Ето няколко съвета, с които да помогнете на децата да се справят продуктивно, макар и учейки дистанционно:

 

Осигурете комфорт на децата

За да помогнете на Вашето дете да се чувства добре и да продължи да учи продуктивно в домашната среда, е добре да му осигурите всичко необходимо за безпроблемното протичане на учебния процес. Ако искате да подарите максимален комфорт на детето си, първото и най-важно нещо е да осигурите удобно оборудване за детската стая, съобразено с нуждите му. Препоръчваме Ви към оборудването да включите:

  • Индивидуален компютър и ергономична стойка за монитор

По възможност осигурете индивидуален компютър на ученика и стриктно следете мониторът да е на достатъчно разстояние от очите. Може да кажете на детето да използва ръката си за ориентир. Идеалното разстояние е около 60 см. За да регулирате разстоянието и точната позиция на монитора, Ви препоръчваме да се снабдите със специална подвижна стойка за монитор, защото е факт, че един ученик се разсейва много по-лесно, поставен в неудобна и нестандартна среда.

  • Регулируемо бюро

За комфорта на един подрастващ, който учи от дома са особено подходящи регулируемите бюра, чиито дизайн позволява да бъдат адаптирани според тялото на детето и заедно с него да „растат“, като предоставят удобство и свобода на движението през годините. Като осигурите бюро с възможност за регулиране на височината, детето Ви ще може да намери най-удобния за себе си размер и да го настрои според нуждите си. Предимство, което рядко се среща в обикновената класна стая.

  •  Ергономичен детски стол

Изследвания на учените сочат, че подрастващите са много по-податливи на гръбначни изкривявания. Когато детето учи от вкъщи, можете да се погрижите неговата стойка да е изправена и то да расте здраво, като добавите към оборудването ергономичен детски стол. Неправилната стойка може да доведе до болки в гърба, а това води и до разсейване и намалена продуктивност. Удобният ергономичен стол ще допринесе за цялостния тонус и положителната нагласа на детето. Какво по-хубаво от това да помогнете за неговия комфорт и желание за учене?

Вижте различните модели столове за детска стая, които предлагаме.

 

  • Поставка за крака

За да подобрите още повече удобството на ученика, може да изберете и регулируеми поставки за крака, които помагат за облекчаването на натоварването на гърба. Те са подходящи както за деца, така и за възрастни.

  • Акустични мебели

Ако детето Ви се разсейва много от страничните шумове, може да му вземете шумоизолищата преграда или шумоизолищата подвижна стена. По този начин ще ограничете разсейващите звуци и то ще може да се съсредоточи върху ученето.

Разгледайте и останалите акустични мебели, които предлагаме.

Общувайте повече с децата!

Макар и да крие известни неудобства, училището от вкъщи е чудесна възможност да прекарате повече време с детето си и да проследите отблизо всичките му занимания и задачи, с които е ангажирано. Така ще може да се уверите как се развива то и да се включите в обучителния процес. Може би не сте го осъзнавали досега, но Вашето присъствие и помощ в задачите на детето, не само ще помогне то да усвои по-бързо материала, но и ще изгради по-здрава връзка помежду Ви. Така че, когато детето има нужда от помощ, отделете време и покажете, че това искрено Ви интересува.

Социални занимания

Следващото нещо, което препоръчваме да направите е да осигурите повече социални занимания на детето от обикновено. Прекарването дълго време в домашна среда със сигурност ще доведе до усещането за липса на връзка с приятелите и съучениците. Постарайте се да направите всичко необходимо, детето да не остава дълго само и да усеща присъствието Ви. Може да организирате семейни образователни игри и различни тематични вечери. Бъдете креативни и му задавайте интересни творчески задачи, които да го ангажират и да развиват неговата фантазия. Излизайте на разходки и играйте на различни игри с топка. Важното е, наистина в този момент да бъдете заедно и да споделяте радостта от това!

Ние, от ChairPro, знаем колко е важно детето да расте и да се развива в здравословна среда, за това силно препоръчваме нашето оборудване, което ще подобри продуктивността му и ще допринесе за комфорта на домашната среда. Дори и ученето от вкъщи отново да премине към училищната стая, Ви гарантираме, че специализираното оборудване за стаята на детето ще продължи да доставя удобство и да бъде ползвано дълги години.

Това е инвестиция, която със сигурност си заслужава. Освен обзавеждане за детската стая, при нас може да намерите и специализирано обзавеждане за офиса, което е приложимо и в домашни условия.

Заповядайте на страницата с нашите продукти, за да научите повече.