„СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!”

„СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!”

Александрина Константинова

Александрина Константинова работи в голяма международна компания за връщане на данъци с много дъщерни фирми. Там е от 4 години. Преди кризата отговаря за визите, но в момента в този сектор има застой, затова я пренасочват към друга дъщерна фирма, където дейността е обработване на фактури.

В нейната фирма хоум офисът е въведен от началото на извънредното положение, преди това тази опция е била само за мениджъри и то не за постоянно.

“При работата от вкъщи най-много ми липсва контактът с колеги и комуникацията на живо”.

Относно техническото оборудване, което използва - такова е предоставено от офиса, включително два монитора. Но мебелите са лични - бюро и стол.

За да си осигури по-добър комфорт, Александрина използва масажираща подложка за гръб, защото за нея комфортът е определящ. Единственият фактор, който я притеснява при този начин на работа, са технически проблеми със сървърите, над които няма контрол.

 

____________________________________________________

Борислав Терзиев

Борислав Терзиев e на 30 години. От над 2 години работи като Quality Assurance в аутсорсинг компанията Fantastic Services във Варна. Работата му е свързана с тестване на софтуерни продукти.

Започва да работи от вкъщи с началото на кризата. ”Работя на маса, на която съм си сложил компютъра. Плюсът е, че съм по-концентриран, не се разсейвам с колеги или с други дейности около мен. Но минусът е, че работя повече, не си взимам почивки”, разказва Терзиев.

Общото му усещане е, че работата от офис му е по-приятна. “Като цяло се чувствам комфортно да работят у дома, но в офисна обстановката е малко по-приятно. Вкъщи ми е доста по-неудобно, защото в работата си имам специално бюро и стол, който е по-ергономичен. Вкъщи съм с кухненски стол, който не е много удобен и дори съм сложил допълнително възглавница, за да омекотявам облягането. Определено това неудобство ми влияе зле на стойката и на концентрацията”, допълва той.

Споделя, че нерядко му се налага се да става и да се раздвижва, защото се изкривява поради недостатъчно доброто разположение на монитора. “Забелязвам как лесно се изгърбвам, освен това масата ми идва малко ниска. Като най-голям минус на хоум офиса отчитам липсата на удобен стол и бюро”.

____________________________________________________

Стефан Геков

Работи като оператор, постпродукция и монтаж от над 20 години. В момента е ангажиран със сериала “Откраднат живот” и работи за Dream Team Films.

Започва да работи от вкъщи месец след извънредното положение, с фокус постпродукция.

Определя работата от вкъщи като по-лежерна и с нефиксирано работно време. “Понякога имам проблем с концентрацията - случва се да се разсейвам с други неща в интернет”.

За него винаги комфортът е бил на първо място, настоящият период не е първият, при който му се налага да работи от вкъщи. Това е и причината да се е оборудвал технически. Най-важният елемент, който си е осигурил преди това, е ергономичен “почти” геймърски стол, който обезпечава правилната стойка при дългите часове монтаж.

 

Ние, oт ChairPro, работим, за да предоставим здравословна и продуктивна работна среда за служителите. Нашите предложения са с доказано качество и са приложими както в офиса, така и в домашни условия. Осигурете си комфорта и удобството, което заслужавате! Разгледайте сайта ни за повече информация и идеи как да подобрите Вашия хоум офис.

Прочети следващата

Училище от вкъщи? Тенденция, която става все по-устойчива

Училище от вкъщи? Тенденция, която става все по-устойчива

Освен хоум офисa, в периода на социалната изолация, стана актуална и още една тенденция - училището от вкъщи. Oт началото на кризата с COVID-19 се наложи над 300 млн. деца по света да преминат към ...

Работа без болки във врата – как да го постигнем?

Работа без болки във врата – как да го постигнем?

Какви са най-честите причини за болките във врата при работата в офис и как да се справите с нея? Работите в офис и често изпитвате болки във врата или раменете? Спокойно, не сте сами! Според стати...