Столът – инвестиционно и спестяващо перо за всеки офис

Столът – инвестиционно и спестяващо перо за всеки офис

Как подходящият ергономичен стол допринася за благосъстоянието на служителите и спестява много на компаниите?

 

Замисляли ли сте се някога колко много време, здравни разходи и разочарование от лошо свършен труд в офиса можете да спестите, само от един добър ергономичен стол? Не е достатъчно офисът да притежава красив и модерен външен вид. Важно е той да осигурява необходимото удобство на служителите, за да се постигнат максимални резултати при работния процес и да се ограничат ненужните разходи.

 

Ето и няколко подсещащи казуса по въпроса:

 

Модерният ергономичен стол говори за нивото на професионално отношение.

 

Първото впечатление за всяко офис пространство се изгражда само за 7 секунди. И първото нещо, което фиксира потенциалният служител или посетител, е видът на столовете. Те са основният фактор, който говори за имиджа на бранда и за отношението на управляващия към подчинените си.

 

Съвременният дизайн и „добрата форма“ на столовете казват на бъдещите служители или гостите „ето, тук хората са обгрижвани и има здравословна и модерна работна среда“. Наличието на такова обзавеждане доказано работи за успеха и развитието на бизнеса.

 

Офис столовете в големите компании трябва да се подменят на известен период, за да бъдат „добър инструмент“ за ефективен труд. Според стандартните, при столове с гаранция 3 години, периодът на експлоатация е приблизително 5 години, при гаранция 5 години е 7-8 години. Подходящо и модерно обзаведеният офис допринася за това, служителят да идва с желание на работа. Доказано е, че когато работим в приветлива и удобна офис среда, мотивацията и продуктивността ни се увеличават.

 

Офис столът спестява отсъствия на служители и разходи за болнични.

 

Една от основните причини за отсъствията на служителите от офиса е пряко свързана със стола, който използват. Стандарните мебели, които ограничават движението и не разполагат с ергономични функции, предразполагат тялото към неправилна стойка. Последствията не само са неприятни за служителите, но и са причина те да излизат в болнични.

 

Редица изследвания доказват, че много заболявания се появяват вследствие на дългото и неудобно седене. Седящата поза е непривична за човешкия организъм, създаден да бъде по-често в изправено положение и да се движи. Според изследване на Харвард, прекаленото обездвижване води до намаляване на тестостерона с 10% и повишаване на хормона на стреса с 15%.

 

Но социалното развитие е довело до все по-честа нужда от седнало положение. Съвременните ергономични столове са създадени именно с цел да се избегнат проблемите, които се причиняват от статичното ни състояние, като изкривяване на гръбначния стълб, затлъстяване, сърдечни проблеми и други. Чрез тях можете да намалите отсъствията на служителите от работа и така да спестите от разходите си за отпуснати болнични.

 

„Ергономичния партньор“ спестява разходи за нови служители.

 

Един съвременен ергономичен стол притежава редица механизми и елементи, които намаляват болките в шията, гърба, ръцете, гръбначния стълб, кръста и краката, запазват нормалното кръвообращение и предотвратяват мускулните схващания. Регулируемите столове се приспособяват към различни индивидуални особености и типове работни дейности. Правилно конструираният и технически оборудван ергономичен стол ни позволява да работим за по-дълги периоди, в по-добър комфорт и с оптимална поза на тялото. Така се спестява умора, разсеяност, повишава се енергията и желанието за труд, няма болки, които да разсейват работещия. Концентрацията и ефективността се повишават поне с 30% в добри ергономични условия.

 

Регулируемите офис столове подобряват производителността, а удобните работни места правят така, че корпорациите могат да разчитат на по-малко служители, които могат да свършат повече работа за по-малко време. Един енергизиран служител с повишена концентрация свършва за 2 часа 3 пъти повече повече работа, отколкото един уморен, разсеян и обездвижен служител.

 

Обучение на служителите за правилна ергономия

Не е достатъчно да снабдите офиса си с подходящи ергономични столове, които разполагат с множество функции и са с впечатляващ дизайн. Ако служителите не знаят как да се възползват от удобството на тези специализирани столове, резултатите може да не се усетят както очаквате. Затова възложете на човек от екипа или специалист от фирмата, от която сте закупили мебелите, да проведе обучение как правилно да се използват, за да се постигне оптимална поза при седене. Една такава обучителна програма не само ще допринесе за имиджа на компанията, но и ще помогне за създаването на добри работни навици и ще направи живота на всички по-добър.

 

Не е трудно да се установят всички ползи от използването на качествен офис стол, който да може да бъде адаптиран към индивидуалните нужди на работника. Служителят, който го използва правилно, ще се чувства жизнен, ще се наспива добре и няма да му се налага да посещава лекар заради хронични болки и изкривявания на гръбнака.

 

Ето защо тези столове заслужават Вашето внимание и си струва да инвестирате в тях. Преди да преминете към закупуването на столове за Вашето офис обзавеждане, направете проучване и се консултирайте с експерти, които да Ви помогнат при избора.

 

Тествайте и измерете Вашата производителност! Ние, от ChairPro, предлагаме богат избор на ергономични мебели, които ще променят изцяло офис средата, в която работите. Нашият екип е на разположение, за да Ви даде правилната насока и да Ви помогне да изберете най-подходящото оборудване. Не се колебайте да се свържете с нас! Заповядайте и на място в шоурумите ни в София и Пловдив, за да се уверите в качеството на продуктите, които предлагаме.

 

 

Прочети следващата

Интересни 3D факти

Интересни 3D факти

Как 3D технологиите навлизат във все повече сфери и какво е значението им за дизайна на офис столовете?   3D технологиите възникват в края на 80-те години и основната им функция е да създават прото...

Няколко не толкова добри новини за „седящите професии“

Няколко не толкова добри новини за „седящите професии“

Предимства и недостатъци на статичната работа и как да подобрите условията, при които работите.   Ергономията в офис обзавеждането става все по-голяма тенденция, продиктувана от необходимостта от п...