Столът – инвестиционно и спестяващо перо за всеки офис

Замисляли ли сте се някога колко много време, здравни разходи и разочарование от лошо свършен труд в офиса можете да спестите, само от един добър ергономичен стол?

Ето и няколко подсещащи казуса по въпроса:

Модерният ергономичен стол говори за нивото на професионално отношение.

Първото впечатление за всяко офис пространство се изгражда само за 7 секунди. И първото нещо, което фиксира потенциалният служител или посетител, е видът на столовете. Те са основният фактор, който говори за имиджа на бранда и за отношението на управляващия към подчинените си.

Съвременният дизайн и „добрата форма“ на столовете казват на бъдещите служители или гостите „ето, тук хората са обгрижвани и има здравословна и модерна работна среда“. А тя може да направи само едно – да придвижва бизнеса напред. Офис столовете в големите компании се подменят на известен период, за да бъдат „добър инструмент“ за ефективен труд. Според стандартите, при столове с гаранция 3 години, периодът на експлоатация е приблизително 5 години, при гаранция 5 години е 7-8 години. Добре и модерно обзаведеният офис прави така, че служителят да идва с желание на работа. Много по-добре работим, при мисълта за благоприятен и благосклонен към нас офис.

Офис столът спестява отсъствия на служители и разходи за болнични.

Редица изследвания доказват, че много заболявания се появяват вследствие на дългото седене. Седящата поза е непривична за човешкия организъм, създаден да бъде по-често в изправено положение. Според изследване на Харвард, прекаленото обездвижване води до намаляване на тестостерона с 10% и повишаване на хормона на стреса с 15%.

Но социалното развитие е довело до все по-честа нужда от седнало положение. Съвременните ергономични столове се правят именно с цел да се избегнат проблемите, които се причиняват от статичното ни състояние, като изкривяване на гръбначния стълб, затлъстяване, сърдечни проблеми и други.

„Ергономичния партньор“ спестява разходи за нови служители.

Един съвременен ергономичен стол притежава редица механизми и елементи, които намаляват болките в шията, гърба, ръцете, гръбначния стълб, кръста и краката, запазват нормалното кръвообращение и предотвратяват мускулните схващания. Регулируемите столове се приспособяват към различни индивидуални особености и типове работни дейности. Правилно конструиран и технически оборудван ергономичен стол ни позволява да работим за по-дълги периоди, в по-добър комфорт и с оптимална поза на тялото. Така се спестява умора, разсеяност, повишава се енергията и желанието за труд, няма болки, които да разсейват. Концентрацията и ефективността се повишават поне с 30% в добри ергономични условия.

Регулируемите офис столове подобряват производителността, а удобните работни места правят така, че корпорациите могат даразчитат на по-малко служители, които могат да свършат повече работа за по-малко време. Един енергизиран служител с повишена концентрация свършва за 2 часа 3 пъти повече повече работа, отколкото един уморен, разсеян и обездвижен служител.

Тествайте и измерете вашата производителност! Ние предлагаме богат избор

.