Интересни 3D факти

Интересни 3D факти

Как 3D технологиите навлизат във все повече сфери и какво е значението им за дизайна на офис столовете?

 

3D технологиите възникват в края на 80-те години и основната им функция е да създават прототипи за разработване на различни продукти.

 

3D (от английски 3-dimensional или триизмерен обект или технология) в днешно време може да се отнася за: триизмерно пространство; триизмерен ТВ или кино екран – технологична иновация, придаваща на изображението дълбочина на образа; триизмерен печат – технология за обемно отпечатване на детайли; триизмерно моделиране – процес на изработка на триизмерен обект посредством софтуер; триизмерна компютърна графика, използваща триизмерно представяне на геометрични елементи и др.

 

Идеята за 3D принтирането също възниква през 80-те. Триизмерното отпечатване се смята за един от най-бързо развиващите се пазари в момента. То се използва и в киното. Броните на главния герой във филмите "Железният човек" са правени именно чрез триизмерно отпечатване.

 

Първото значимо приложение на 3D технологията в медицината се случва през 1999-та година, когато първият изкуствен орган е трансплантиран в човешко тяло по време на операция на пикочния мехур. Трансплантираният орган е триизмерен и е изработен от синтетична основа, обвита в клетки на пациента.

 

Какво представлява 3D проектирането на офиси?

3D моделирането на работното пространство представлява проектиране с помощта на софтуер, с цел най-пълното му илюстриране. Клиентът реално може да си представи как ще изглежда офисът и се постига възможно най-добра аранжировка. Тук се набляга на всеки детайл, който участва в общия ансамбъл, включително декорацията и осветлението. Рядко може да убегне детайл и да се получи нещо неподходящо.

 

При 3D проектирането се определят на първо място нуждите на клиента. След това се се създава дизайн, който се визуализира, а после се създават всички необходими компоненти от проекта. Най-накрая се доставят и асемблират мебелите.

 

 

3D функции при офис столовете

 

3D технологията се пренася и в дизайна на съвременните ергономични мебели, защото именно регулирането в различни плоскости осигурява така необходимото „динамично седене“ по време на работа или с други думи – избягване на статичното застояване и схващане на тялото в седнало положение.

 

Седалка, позволяваща 3D движение

 

Офис стол Sitness Cube е с вградена функция, която позволява 3D движение, осигуряващо баланс за тялото. Така се активират мускулите ни и се осигурява необходимото раздвижване в седяща позиция.

 

3D подлакътници

 

Ергономичен стол 1000 H притежава 3D подлакътници или височинно и дълбочинно регулиране, както и настройка на ъгъла на пада. Чрез тях се осигурява перфектната позиция на ръцете, като им се предоставя подходяща опора – китките не се изкривяват, раменете не се напрягат и лактите могат да заемат позата, необходима за удобна работа на бюро. Подлакътниците трябва да са настроени така, че да са естественото продължение на работната повърхност.

 

3D Облегалка

 

Ергономичен стол ErgoPro Se е с облегалка, която се движи в три плоскости и така ни дава едновременно цялостен комфорт, както за врата, така и за раменете и кръста. Облегалката предоставя така необходимата опора за гърба. Препоръчително е използването на стол с регулируема лумбална опора, за да можете да я настроите в позиция, подкрепяща лумбалните прешлени, които се намират в долната част на гръбнака.

 

 3D Подглавник

 

Oще едно приложение на 3D в дизайна ергономичните офис столове е опората за главата. Гейминг стол ErgoGame Pro разполага с 3D мрежест регулируем подглавник с ефектна декорация от кожа, който може да бъде настроен във височина, наклон и дълбочина. Така получавате подходяща поддръжка за врата и главата, без значение в коя поза сте избрали да застанете на стола си. Удобният подглавник е изключително важен, тъй като благодарение на него можете да елиминирате напрежението в горната част на тялото и да се отървете от неприятните схващания.

 

Несъмнено 3D технологиите са полезни  и улесняват нашия живот. Чрез приложението им можем да се насладим на все по-забележителен напредък и комфорт. Разбира се, дизайнът на мебелите не спира да се развива дотук. Все повече модели ергономични столове притежават дори 4D и 5D функции, като така се подобрява възможността за адаптиране към човешкото тяло.

 

Ако и Вие искате да усетите разликата и да се насладите на 3D, 4D и 5D функциите на столове, гарантиращи Вашето удобство и здравословно благосъстояние, заложете на качеството от ново поколение. На страницата на ChairPro ще намерите още много предложения с впечатляваща визия и иновативни механизми за управление и настройка. Свържете се с нашия екип, който е готов да Ви помогне в избора на най-подходящите мебели за Вашето обзавеждане.

 

 

Прочети следващата

Как да изберем офис стол, за да не ни боли гърбът?

Как да изберем офис стол, за да не ни боли гърбът?

Интервю на управляващия директор на ChairPro Радостин Кирилов за Rozali.bg.   Все повече хора работят по цял ден на стол. Резултатът от това са болки във врата, кръста, раменете. А причините са мн...

Столът – инвестиционно и спестяващо перо за всеки офис

Столът – инвестиционно и спестяващо перо за всеки офис

Как подходящият ергономичен стол допринася за благосъстоянието на служителите и спестява много на компаниите?   Замисляли ли сте се някога колко много време, здравни разходи и разочарование от лошо...