Стилове офис обзавеждане

Стилове офис обзавеждане

Научете кои са най-популярните видове офис стилове и как можете да ги постигнете.

 

Мислили ли сте в какъв стил да обзаведете офиса си? Ако търсите вдъхновение и искате да постигнете един забележителен интериор, има няколко разпространени офис стилове, които можете да приложите. В тази статия ще разгледаме различните дизайни и какви елементи да добавите в работното си пространство, за да ги постигнете.

 

  1. Индустриален стил

Индустриалният дизайн е популярна тенденция в жилищния и търговския интериор. В него се съчетават по един балансиран начин органични и изкуствени елементи. Той се различава от строгите детайли на традиционният дизайн и минималистичните елементи на модерния дизайн, като, повлиян от практичния характер на сградите, включва в себе си елементи като тухли и открити въздуховоди.

 

Как да постигнете този дизайн?

 

Съчетаване на органични и изкуствени материали

В индустриалния стил основно се забелязва съчетанието на дърво и метал. Това включва най-често бюра и маси с дървен плот и метална рамка, а столовете може да са изцяло метални или да имат дървени седалки и облегалки. Този офис стил може да изглежда малко старинен и „застоял“, затова е добре да се добавят естествени и изкуствени растения, които да освежат пространството.

 

Относно цветовете за постигането на индустриалния дизайн - наблегнете на неутралните. Тъй като целта е да се съчетае природното и фабричното, добре е да прибавите и земни тонове като тъмно зелено и ръждиво червено.

 

  1. Рустик дизайн

Чрез този офис стил можете да превърнете корпоративния студен дизайн в уютен и приветлив, като съчетаете няколко достъпни елемента. Тайната се крие в неутралните цветове, природните елементи и тези, които имат износен вид.

 

Как да постигнете рустик дизайна?

Основното, което трябва да направите е да използвате елементите, които се откриват сред природата. Това може да се състои в масивно дървено бюро и много естествени растения. Декорът трябва да изглежда „износен“ и да съдържа или имитира дървен материал. Към всичко това може да добавите овехтели килими и елементи от изтъркана кожа, като така ще пренесете домашния уют в офиса.

 

В този стил могат да бъдат използвани и студени цветове, но предимно трябва да включите топли и неутрални тонове като бежово, кафяво и зелено. По-цветните и шарени акценти могат да бъдат включени само в малки детайли като възглавници и килими.

 

  1. Традиционен стил

Традиционният стил е най-наложен при адвокатските офиси и е предпочитан от привържениците на класическия дизайн. При него се използват изчистени елементи и тесен диапазон от неутрални цветове, което го прави лесен за постигане. Целта е - изискан и стилен интериор.

 

Основни елементи  при традиционния офис стил.

Мебелите, които се използват, са предимно с дървени елементи от череша, махагон и орех. Те придават по-топлия характер на интериора. Обикновено в традиционния стил присъстват стилни мебели за съхранение, вградени библиотеки, картини с масивни рамки, а подът често е от паркет, имитиращ дърво. За обзавеждането са характерни масивни столове с кожена тапицерия, като рамката може да е от дърво.

 

  1. Модерен дизайн

Модерният офис дизайн се характеризира с проста и изчистена визия, като при него се използват минималистични елементи и по-смели декори. По тази причина той е един от най-предпочитаните стилове за модерните корпоративни офиси. Как можете да го постигнете?

 

Модерният стил не е комбинация от много различни и сложни елементи. По-скоро при него трябва да бъде спазвана опростена визия и комбинация от добре балансирани детайли. При обзавеждането се подбират най-новите и комфортни технологии за постигане на продуктивна и практична офис среда. Тук се включват и иновативните технологии на ергономичните мебели, за да се постигне усещането за удобство и стил. При модерният дизайн се използват най-вече прави линии, като се избягват прекалено сложните дизайнерски елементи.

 

Офисите с модерен външен вид трябва да придават усещане за простор и свобода, именно заради това, особено през последните години, са предпочитани отворените офис пространства, които предразполагат служителите към комуникация. Спретнатият и организиран вид на работния плот е нещо, наложено не само от тенденцията, но и от самото естество на работа в такива офиси. Така се премахват разсейващите фактори. За тази цел се препоръчва и да се избягва претрупването с мебели.

 

Цветовите схеми на модерните офиси клонят към неутралните и земни тонове. За стените основно са препоръчителни бялото, черното и сивото, тъй като могат да се съчетаят с всякакъв вид мебели и винаги могат да се добавят цветни елементи за разчупване на интериора.

 

Характерно за модерният дизайн е използването на забележителни елементи като произведения на изкуството. Освен това могат да бъдат включени и стилни лампи или аквариуми, които да се открояват на фона на неутралното офис пространство.

 

Изборът на офис стил изцяло зависи от личните предпочитания и целите на компанията. Основното, което трябва да не забравяте е, че е редно да се придържате към един стил.

 

ChairPro предлага цялостни офис решения, консултации за стилово съответствие с бранда и типа професионална сфера. Пишете ни, обадете ни се или посетете шоурума ни на бул.“Цариградско шосе“ 149.

Прочети следващата

Релакс зона в офиса за повишаване на продуктивността

Релакс зона в офиса за повишаване на продуктивността

Какви са предимствата на зоната за почивка за служителите и работодателите?   Успявате ли поне за малко да се отпуснете по време на работния ден? Ако отговорът е не, значи Вие и Вашите колеги имате...

Детско бюро PROFI3 със заслужено отличие

Детско бюро PROFI3 със заслужено отличие

Детското бюро PROFI3 на MAYER CZ, което предлагаме от ChairPro се представи отлично при теста за качество на немския портал test-vergleiche.com и е награденo с приза „НАЙ-ДОБРА ПРЕПОРЪКА” с марка 1...