Стилове офис обзавеждане

Научете кои са най-популярните видове офис стилове и как можете да ги постигнете.

 

Мислили ли сте в какъв стил да обзаведете офиса си? Ако търсите вдъхновение и искате да постигнете един забележителен интериор, има няколко разпространени офис стилове, които можете да приложите. В тази статия ще разгледаме различните дизайни и какви елементи да добавите в работното си пространство, за да ги постигнете.

 

  1. Индустриален стил

Индустриалният дизайн е популярна тенденция в жилищния и търговския интериор. В него се съчетават по един балансиран начин органични и изкуствени елементи. Той се различава от строгите детайли на традиционният дизайн и минималистичните елементи на модерния дизайн, като, повлиян от практичния характер на сградите, включва в себе си елементи като тухли и открити въздуховоди.

 

Как да постигнете този дизайн?

 

Съчетаване на органични и изкуствени материали

В индустриалния стил основно се забелязва съчетанието на дърво и метал. Това включва най-често бюра и маси с дървен плот и метална рамка, а столовете може да са изцяло метални или да имат дървени седалки и облегалки. Този офис стил може да изглежда малко старинен и „застоял“, затова е добре да се добавят естествени и изкуствени растения, които да освежат пространството.

 

Относно цветовете за постигането на индустриалния дизайн - наблегнете на неутралните. Тъй като целта е да се съчетае природното и фабричното, добре е да прибавите и земни тонове като тъмно зелено и ръждиво червено.

 

  1. Рустик дизайн

Чрез този офис стил можете да превърнете корпоративния студен дизайн в уютен и приветлив, като съчетаете няколко достъпни елемента. Тайната се крие в неутралните цветове, природните елементи и тези, които имат износен вид.

 

Как да постигнете рустик дизайна?

Основното, което трябва да направите е да използвате елементите, които се откриват сред природата. Това може да се състои в масивно дървено бюро и много естествени растения. Декорът трябва да изглежда „износен“ и да съдържа или имитира дървен материал. Към всичко това може да добавите овехтели килими и елементи от изтъркана кожа, като така ще пренесете домашния уют в офиса.

 

В този стил могат да бъдат използвани и студени цветове, но предимно трябва да включите топли и неутрални тонове като бежово, кафяво и зелено. По-цветните и шарени акценти могат да бъдат включени само в малки детайли като възглавници и килими.

 

  1. Традиционен стил

Традиционният стил е най-наложен при адвокатските офиси и е предпочитан от привържениците на класическия дизайн. При него се използват изчистени елементи и тесен диапазон от неутрални цветове, което го прави лесен за постигане. Целта е - изискан и стилен интериор.

 

Основни елементи  при традиционния офис стил.

Мебелите, които се използват, са предимно с дървени елементи от череша, махагон и орех. Те придават по-топлия характер на интериора. Обикновено в традиционния стил присъстват стилни мебели за съхранение, вградени библиотеки, картини с масивни рамки, а подът често е от паркет, имитиращ дърво. За обзавеждането са характерни масивни столове с кожена тапицерия, като рамката може да е от дърво.

 

  1. Модерен дизайн

Модерният офис дизайн се характеризира с проста и изчистена визия, като при него се използват минималистични елементи и по-смели декори. По тази причина той е един от най-предпочитаните стилове за модерните корпоративни офиси. Как можете да го постигнете?

 

Модерният стил не е комбинация от много различни и сложни елементи. По-скоро при него трябва да бъде спазвана опростена визия и комбинация от добре балансирани детайли. При обзавеждането се подбират най-новите и комфортни технологии за постигане на продуктивна и практична офис среда. Тук се включват и иновативните технологии на ергономичните мебели, за да се постигне усещането за удобство и стил. При модерният дизайн се използват най-вече прави линии, като се избягват прекалено сложните дизайнерски елементи.

 

Офисите с модерен външен вид трябва да придават усещане за простор и свобода, именно заради това, особено през последните години, са предпочитани отворените офис пространства, които предразполагат служителите към комуникация. Спретнатият и организиран вид на работния плот е нещо, наложено не само от тенденцията, но и от самото естество на работа в такива офиси. Така се премахват разсейващите фактори. За тази цел се препоръчва и да се избягва претрупването с мебели.

 

Цветовите схеми на модерните офиси клонят към неутралните и земни тонове. За стените основно са препоръчителни бялото, черното и сивото, тъй като могат да се съчетаят с всякакъв вид мебели и винаги могат да се добавят цветни елементи за разчупване на интериора.

 

Характерно за модерният дизайн е използването на забележителни елементи като произведения на изкуството. Освен това могат да бъдат включени и стилни лампи или аквариуми, които да се открояват на фона на неутралното офис пространство.

 

Изборът на офис стил изцяло зависи от личните предпочитания и целите на компанията. Основното, което трябва да не забравяте е, че е редно да се придържате към един стил.

 

ChairPro предлага цялостни офис решения, консултации за стилово съответствие с бранда и типа професионална сфера. Пишете ни, обадете ни се или посетете шоурума ни на бул.“Цариградско шосе“ 149.