Релакс зона в офиса – лесен начин за повишаване на продуктивността

Успявате ли поне за малко да се отпуснете по време на работния ден? Ако отговорът е не, значи вие и вашите колеги имате спешна нужда от релакс зона с удобни мебели или игрален кът в офиса. Компании, като Google и Facebook отдавна прилагат тези екстри за своите служители по целия свят, което със сигурност работи в тяхна полза.

Наличието на подобни пространства в офиса имат изключително голям ефект – лесен и достъпен начин за повишаване на енергията и производителността на служителите например. Освен това, такива пространства са чудесен начин за утвърждаване на екипната работа и сближаване между колегите.

Много често се случва служителят да се почувства изтощен, след като работи непрекъснато в продължение на часове. Ако работата е много натоварваща е препоръчително компанията да помисли в насока реализиране на подобно решение. Представяме ви няколко доказани ползи, за които помагат подобни пространства.

Продуктивност

Редица изследвания показват, че най-продуктивният служител е този, който знае как да балансира между работата и свободното време. Дори петнайсет минути на джагите или тенис масата разтоварват съзнанието от стреса и от належащите ангажименти.

Удовлетвореност от работата

Когато служителите са доволни от престоя си в офиса, чувството на удовлетвореност нараства значително. За това голяма роля имат избраната офис култура и цялостната обстановка. Игралната зала допълнително ще ги насърчи да си взаимодействат извън проблемите, свързани с работата, и ще улесни положителната комуникация и настроение, както ще подобри цялостното емоционално състояние.

Креативност

Забавна работна среда е тази, в която редовно се провеждат както официални, така и неформални дейности. Такава среда насърчава креативността, иновациите и сътрудничеството.

Лоялност към компанията

Когато една компания покаже, че се грижи за изискванията на своите служители, уважението от другата страна се повишава правопропорционално. Междуфирмените събития или турнири са чудесен начин за насърчаване на здравословна конкуренция и мотивация. Това особено помага на по-затворените и срамежливи служители да се приспособят по-лесно. Всички тези фактори подпомагат намаляване на текучеството на хора и отсъствията.

Но каквато и релакс зона да избере определен работодател, най-важното е служителят да се чувства добре през цялото време. За тази цел е нужно да бъде осигурен максимален комфорт на работното място. Един от начините да стане това са ергономичните офис столове, с които чувствително може да бъде намален дискомфортът от продължителното седене пред бюрото.