Съвети за офис обзавеждане

Съвети за офис обзавеждане

Как да обзаведете новия си офис, така че да е функционален и стилен?

 

Имате ново офис пространство, което тепърва трябва да обзаведете. Без значение дали ще премествате стрия си офис на ново място или започвате бизнеса си от нулата, сега е чудесен момент да обърнете внимание на подходящото обзавеждане.

Разглеждате сайтове и магазини и намирате офис мебели, които на пръв поглед привличат вниманието ви. Истината обаче е, че не винаги това, което визуално ви харесва, ще бъде достатъчно функционално за бизнес нуждите ви.

В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да обзаведете новия си офис, така че да имате модерна и функционална работна среда.

 

5 съвета за избор на офис обзавеждане за новия ви офис

1. Определете приоритетите на офиса

Обзавеждането на вашия офис трябва да е съобразено с дейността, която ще се извършва в него. Преди да инвестирате в закупуването на офис мебели, определете какви ще са приоритетите на това пространство.

Отговорете първо на следните въпроси:

  • Колко голям екип имате? Колко работни места ще са ви необходими?

  • Дали ще посрещате в офиса си клиенти и гости?

  • Дали искате офисът ви да бъде представителен?

    2. С колко пространство разполагате?

Измерете колко голям е офисът ви. Помислете за това какви мебели биха паснали на пространството, с което разполагате. Прекалено обемните мебели не са препоръчателни за споделените офиси.

Ако смятате в същото помещение да приемате и клиентите на фирмата, можете да поставите ъглово бюро близо до входната врата. Друг вариант е да определите място за посрещане на посетители, което да е шумоизолирано. Чудесна работа вършат акустичните мебели за срещи.

  1. Определете какви задачи ще се извършват в офиса


От това с какви екипи разполагате, зависи и от какви офис мебели ще имате нужда и къде ще ги поставите. Например, графичните дизайнери е добре да разполагат с големи екрани, които да могат лесно премествани спрямо позицията на тялото. За целта са много полезни стойките за монитори, които позволяват лесно настройване на позицията на екрана. Удобно е и използването на два монитора.

По същия начин можете да разсъждавате, без значение дали става дума за личния ви офис или за споделен офис, в който работи екипът ви от служители.

 

 

В случай, че обзавеждате споделен офис, можете да се консултирате със служителите си и да ги попитате какви предпочитания за офис обзавеждане имат.

След като направите анализ, съставете списък с мебели, които да закупите.

  1. Изберете мебели, които са едновременно функционални и удобни

Не избирайте мебелите само по техния външен вид. Качественото офис обзавеждане трябва да е както естетически красиво, така и функционално. В същото време то трябва да е устойчиво и здраво. Така ще знаете, че можете да разчитате на това обзавеждане дълго време и то ще предразполага служителите ви към по-ефективна работа.

Най-добре е да заложите на ергономични мебели, които ще осигурят добра стойка и удобство, които вашите служители заслужават. Тези мебели включват технологии и комфорт в дизайна си, като по този начин насърчават продуктивността.Например, ергономичното бюро не само е достатъчно гъвкаво, за да се приспособи към телосложението на потребителя. То може да бъде използвано както в седнала, така и в изправена позиция.

 

 

Ергономичните офис столове предлагат незаменимо удобство по време на работа, като предлагат стабилна опора на гърба и не позволяват на тялото да се изгърбва. Също така те подпомагат кръвообръщението и стимулират енергичността и концентрацията.

Не пропускайте и подборът на подходящи офис аксесоари, които ще улеснят още повече работния процес.

5. Помислете за пространството за съхранение

Освен столове и бюра за офиса, не трябва да забравяте и за местата за съхранение, от които се нуждае вашата компания. Подхоящото офис съхранение трябва да предлага достатъчно пространство за най-необходимите работни принадлежности, да е стилно и да не заема много място. Помислете за елементи като контейнери за съхранение (много удобни за комбинация с ергономичните бюра), офис шкафове и гардероби.Имайте предвид, че офисът трябва да бъде организиран, за да не изглежда претрупан по никакъв начин. Това ще повиши производителността на работното място. Например, ако използвате работни станции, на които да се настанят по няколко служители, ще спестите място и ще поддържате средата спретната.

Ако ще работите с много техника, която има кабели и връзки, можете да се опитате да ги организирате чрез кабеловод, който няма да пречи на работния процес. В същото време той деликатно ще скрие излишните елементи.Всичко необходимо за обзавеждането на новия си офис можете да откриете на сайта на ChairPro. Нашата мисия е да предоставим иновативни, модерни и функционални решения за обзавеждане и да направим Вашия офис мечтаното място за работа.

 

Прочети следващата

Обзавеждане на големи офис пространства

Обзавеждане на големи офис пространства

Как да обзаведете голям офис, така че служителите да работят ефективно?   Големите офиси разполагат с много пространство, което не винаги е обзаведено подходящо. Много собственици на бизнеси смят...

Офис столове за ниски хора

Офис столове за ниски хора

Ръководство за избор на стол за потребители с нисък ръст.   Макар повечето офис столове да са със стандартна рамка, има голямa вероятност да не са особено подходящи за потребители с нисък ръст.  ...