Офис столове за ниски хора

Офис столове за ниски хора

Ръководство за избор на стол за потребители с нисък ръст.

 

Макар повечето офис столове да са със стандартна рамка, има голямa вероятност да не са особено подходящи за потребители с нисък ръст.

 

За да не направите погрешен избор, е редно да сте сигурни кои характеристики са важни, за да може да се насладите на качествата на ергономичния си стол.

 

В тази статия ще разгледам на кои фактори да обърнете внимание, за да изберете подходящ стол. Тук става дума за хора, които са под средностатистическия среден ръст.

 

Важни характеристики на офис стола за ниски хора

Преди всичко е добре да се уверите, че столът ви може да регулира. Не разчитайте на това, че ще намерите стол, който ще ви е по мярка. Ергономичните столове могат да бъдат настройвани така, че да се адаптират към тялото на потребителя. И все пак обърнете внимание на следните характеристики:

 

  1. Дълбочина на седалката

Ако седалката е с прекалено голяма дълбочина, краката ви може да не достигат пода и това да наруши нормалната циркулация на кръвта. Причината за неправилното кръвообращение е, че когато краката ви висят, а не се стабилно стъпили, има натиск върху бедрата.

 

Затова е важно столът ви да разполага с функция за регулиране на дълбочината на седалката.

 

Можете да измерите дължината от края на седалището до задколянната област. За да сте сигурни, че мястото е достатъчно, то между края на седалката и задколянната област трябва да има един юмрук разстояние. По този начин кръвообращението няма да бъде прекъснато.

 

Височина на седалката

Височината на седалката е другият важен фактор, който не бива да подценяваме. Уверете се, че вашият стол има възможност за регулиране на този елемент. Въпреки всичко тази функция не е по-важна от дълбочината на седалката. В случай, че Вашият ергономичен стол няма такава опция, можете да използвате поставка за крака.

 

Как да изчислите правилната височина на седалката?

 

Можете да изчислите подходящата за вас височина на седалката, като седнете на стола и измерите разстоянието, което е от пода до задколянната област на краката. Не забравяйте да включите в измерването и височината на обувките, с които смятате да използвате стола.

 

Височина на облегалката и наклон напред

Може ли столът да се накланя напред и колко е висока облегалката, са следващите по важност функции, които е добре да разгледате. Най-добре е, ако столът ви предлага възможност за регулирането им.

 

Височината на облегалката трябва да пасва на вашето телосложение, за да ви дава нужната опора. Краят на облегалката трябва да съответства на височината на раменете.

 

Наклонът на облегалката е важен, тъй като, ако столът ви може да се накланя, то вие няма инстинктивно да сядате в края на седалката.

 

Лумбална опора

Лумбалната опора е елементът, който буквално дава опора на вашия гръбначен стълб и не позволява да се изкривява. По-голямата част от гръбначните травми при седенето с часове, се дължат на липсата или неправилната височина на лумбалната опора. Затова най-добре да изберете стол с регулируема лумбална опора.

 

Подлакътници

Подлакътниците осигуряват подходящата опора за ръцете ви и премахват напрежението в ръцете, раменете и главата. Не подценявайте този елемент. Колкото по-подвижен е той, толкова повече възможност имате да определите правилното му разположение спрямо тялото си.

 

Важно е ръцете ви да са успоредно разположени на работния плот. Китките не бива да бъдат нито притиснати, нито огънати, за да не се засяга карпалният тунел.

 

След като описахме най-важните функции, по-долу сме изброили най-добрите офис столове за ниски хора, които препоръчваме от Chair Pro.

 

ChairPro 10

Икономичен вариант за офис обзавеждане на домашно и корпоративно работно пространство със следните специфики:

  • Средно висока облегалка в мрежа

  • 2D подлакътник с височинно регулиране, като падовете се движат и в хоризонтала

  • Височинно регулируема лумбална опора

 

ChairPro 10H

Вариант на ChairPro 10 с удобен подглавник. Ето обобщен списък на функциите:

  • Височинно регулируема опора за глава с текстилна дамаска

  • Височинно регулируема лумбална опора

  • 2D подлакътник, с настройка във височина, както и падовете в хоризонтала

  • Опростен механизъм със заключване във вертикална позиция и настройка на силата на натиск

 

ChairPro 1000 H

Удобен ергономичен стол, който можете да използвате за обзавеждането на офиса си. Той разполага със следните важни функции:

 

Височинно регулируема лумбална опора

3D подлакътник с височинно и дълбочинно регулиране, както и с възможност за настройка на ъгъла на пада

Наклон на облегалката, с автоматично настройващ се механизъм , който може да се заключва в избрана позиция

Подглавник с регулираща се височина

Регулируема на дълбочина седалка (+/- 5 см)

Плавно регулиране на височината на седалката посредством газов амортисьор

 

Нашите консултанти са на Ваше разположение, ако имате нужда от помощ при избор на подходящия офис стол. Не се колебайте да се свържете с нас.

Прочети следващата

Съвети за офис обзавеждане

Съвети за офис обзавеждане

Как да обзаведете новия си офис, така че да е функционален и стилен?   Имате ново офис пространство, което тепърва трябва да обзаведете. Без значение дали ще премествате стрия си офис на ново мяс...

Как да се възползвате максимално от регулируемото си бюро?

Как да се възползвате максимално от регулируемото си бюро?

Както вече е всеизвестно, движението е основополагащо за доброто здраве на служителите, особено за тези, които работят на бюро. Дори да имате много активен начин на живот, нищо не може да компенсир...