С какво да съобразим офис мебелите

С какво да съобразим офис мебелите

Какво да вземете предвид, когато избирате офис мебелите си?

 

  1. Финансово измерение

Винаги започваме с него. От финансовите възможности зависи дали мебелите ни ще бъдат от среден или висок клас. А балансираното разпределение на средствата ще определи стиловата хомогенност на офиса. Бюджетът определя най-вече вида и качеството на материалите, а формите на мебелите не се влияят толкова от цената. Но що се отнася до механизмите, нещата стоят по различен начин. Ако държите на ергономията, трябва да сте подготвени, че колкото повече функции, автоматични механизми и инженерни иновации има един офис стол, толкова повече се качва и сумата.

 

  1. Издръжливост

Офисът е инвестиция за дълго време. Дори да промените местоположението си, мебелното обзавеждане е добре да бъде издръжливо и с възможност за адаптиране към нуждите на потребителя. Тази сериозна инвестиция оправдава себе си с дългосрочното "служене". Освен това офисният интериор е публично достъпен и при честа употреба, от различни хора с различни навици, трябва да е устойчив и на амортизиране. Затова заложете на материали, които са доказали  здравината си с времето. Важно е да не се поддават на влиянието на влага, на пряка слънчева светлина, на агресивни почистващи материали и други. ПДЧ и МДФ (плоскости от дървени частици) са икономичен и практичен избор, защото са с доказана издръжливост във времето. Офис столовете обикновено са със здрави конструкции и от неръждиви материали, като алуминий, хром, стомана. Добрите ергономични столове са с допълнително подсилена рамка и са с висока товароносимост.

 

 

 

  1. Тегло и безопасност

Офис мебелите често се пренасят от едно помещение в друго, от едно бюро на друго и често се преместват за различните нужди на работната среда и служителите. Затова трябва да бъдат от леки материали и с механизми, които позволяват лесното придвижване.

 

В съвременните офиси, където съвсем целенасочено служителите сменят местата си, също все по-голямо значение имат подвижните мебели.

 

А за една ергономична среда, каквато трябва да бъде офисът, подвижността и гъвкавостта на мебелите е третият основополагащ фактор. Всеки офис стол трябва да е с колелца. Все по-често виждаме колеца на бюрата, към помощните масички, шкафовете…Явен е стремежът в дизайна на офис мебелите – да са възможно най-мобилни.

 

Предпочитаните материали, които са издръжливи и в същото време допринасят за това столовете да са леки и лесни за пренасяне са алуминий, мрежа (при офисните столове), ПДЧ и тънки плотове.

 

Не на последно място материалите трябва да са огнеупорни.

 

  1. Обзавеждането на офиса отразява Вашата култура и марка

Важно е Вашето офис обзавеждане да отговаря на визията и ценностите на Вашия бранд. Лоялните клиенти и гостите Ви, които ще посещават офиса, забелязват това.

 

Ако обзавеждането и дизайнът на офиса Ви изглеждат остарели, компанията Ви също ще изглежда остаряла за посетителите. Така че обзавеждането трябва да отразява имиджа на Вашата марка и да подчертава уникалната Ви фирмена култура, а не да я отрича.

 

Това е съществен фактор, който трябва да запомните при избора на стила на Вашите мебели. Трябва да изберете стил, който да отразява добре бизнеса Ви. Например технологична компания може да избере модерен или индустриален стил на обзавеждане, докато бизнесът, който се занимава с начин на живот на открито, би намерил по-голяма привлекателност в рустикалната естетика за своя офис.

 

  1. Модерен външен вид

 

Консервативният вид отдавна напусна офис пространството и освен елегантен вид в тъмни краски, вече може да се видят и много шарени и ярки цветове, които не само не разконцентрират, но и създават освежаващо позитивно настроение в работна среда.

 

Изборът на визия е въпрос на концепция, бранд или светоглед. Но все пак класическите форми са по-строги, с по-класически линии се постига визия, показваща обективност и би помогнала на служителите да се чувстват равни.

 

Интериорът е добре да не е прекалено лъскав, за да се избегне отражението на  светлината, което наистина разконцентрира, а понякога прави работата с компютър невъзможна.

 

Отворените офис пространства, които са все по-популярни, тъй като стимулират комуникацията, може да са Вашият избор на дизайн. Ако е така, трябва да предвидите, че ще има разсейващи фактори като фоновия шум. Споделените офиси са чудесно решение за сплотяването на екипа. Точно затова са създадени и шумоизолиращите прегради и панели, които да разрешат проблема с високия шум.

 

Съобразете големината и разположението на столовете и бюрата, тъй като е важно всеки служител да има достатъчно място, за да работи спокойно.

 

Изборът на офис мебели е по-важен, отколкото предполагате. Тяхната функция далеч не се ограничава до това да осигурят удобство и комфорт. Те могат да придадат впечатляващ вид на офиса, с който да спечелите клиентите си, да мотивират служителите да се стремят да работят за успеха на фирмата и да поддържат тяхното здраве и настроение. Затова трябва да отделите специално внимание, когато подбирате елементите от офис обзавеждането си.

 

Офисът Ви има нужда от освежаване и реорганизация? На страницата на ChairPro ще намерите голямо разнообразие от качествени ергономични и модерни мебели на добра цена. Свържете се с екипа ни, който ще даде ценни съвети за избора Ви.

Прочети следващата

Инвестиция за здраве и продуктивност

Инвестиция за здраве и продуктивност

Вече съществуват теории, че дългото седене дори е по-вредно от тютюнопушенето. Вярвайки или не на тази стряскаща теория, истината е, че офис столът се превърна в нещо много важно – в инвестиция. Чр...

Дрескод в офиса?

Дрескод в офиса?

Какви видове дрескод се срещат в офис средите и какви са препоръките за тях?   С годините тази тема губи популярност. Дори много футуристи сочат, че след години няма да има и офиси. Или помещенията...