Само за ценители – перфектната гейминг стая

Според скорошно проучване на ЕЕDAR - кoмпaния зa изcлeдвaнe нa гeйм индycтpиятa, манията към видеоигрите не само не залязва, но и нараства. Според данните от миналата година, 67% oт населението в Щaтитe peдoвнo игpaеигpи. Toвa oзнaчaвa пoвeчe oт 200 милиoнa дyши caмo в Aмepиĸa. Факт е, че възрастта далеч не се ограничава само с подрастващи.

Ако и вие обичате да разпускате по този начин след натоварения работен ден или още по-добре, ако имате приятели, които споделят това ваше хоби, може би е време да помислите за обзавеждане на собствена гейминг стая? Ето и няколко практични съвета как да стане това:

Обособяване на пространство

Това е вашата „основа“ в този проект. Дали това ще е отделна стая, таванско помещение или обособен кът, вие решавате спрямо възможностите си. Важно е да е шумоизолирано. За тази цел може да използвате специални панели и мебели.

Пребоядисване и подходяща светлина

След като вече сте решили къде ще бъде вашата геймиг стая, ако е в ярки цветове, е добра идея да я пребоядисате. Успешни цветове са тъмносиньо, лилаво, нещо по-тъмно или опушено за максимална атмосфера на концентрация. Правилно подбраната светлина е изключително важна. Подходящи са LED лампите, които ще ви помогнат да се отпуснете максимално и ще щадят зрението ви от агресивното и обикновено дългото въздействие на монитора.

Обзавеждане

За правилното обзавеждане на първо място е важен подходящият стол. Той трябва да е ергономичен, с висока облегалка, която да притежава различни степени на наклон, да е изработен от „дишаща“ материя за максимален комфорт през часовете пред монитора. А като споменахме монитора – за него ще ви необходима подвижна стойка за монитор. Тя със сигурност ще Ви улесни, без да е нужно да се местите често и да усложнявате стойката си. За десерт изберете подходяща мека мебел – хубаво е да сменяте местоположението си и да си почивате от време на време. Полезно е и за физиката, и за психиката.