Перфектната гейминг стая

Перфектната гейминг стая

Според скорошно проучване на ЕЕDAR - кoмпaния зa изcлeдвaнe нa гeйм индycтpиятa, манията към видеоигрите не само не залязва, но и нараства. Според данните от миналата година, 67% oт населението в Щaтитe peдoвнo игpaе игpи - тoвa са пoвeчe oт 200 милиoнa дyши caмo в Aмepиĸa. Тази статистика определено не включва само подрастващите любители на електронните и компютърни игри.

 

Едва ли има геймър, който не желае да има собствена гейминг стая или обособен специален кът за това в дома си. Ако обичате да разпускате, играейки компютърни игри след натоварения работен ден или за Вас гемингът е любимо хоби, вероятно също бихте искали да имате собствено гейминг пространство, обзаведено по Ваш вкус. В тази статия ще Ви дадем няколко практични съвета как да изградите мечтаната стая за компютърни игри. Ето какво трябва да направите:

 

  • Обособете пространството за гейминг

 

Това е Вашата „основа“ в този проект. Дали гейминг обзавеждането ще бъде разположено в отделна стая, таванско помещение или специално обособен кът, Вие решавате според възможностите и желанието си. За да можете да се концентрирате по време на играта, е важно пространството, което сте избрали, да е  шумоизолирано. За тази цел може да използвате специални панели и мебели.

Разгледате нашите предложения за акустични мебели, включващи акустични панели, и шумоизолиращи подвижни прегради и други практични решения.

 

  • Пребоядисайте стаята и осигурете подходяща светлина

 

След като вече сте решили къде да бъде Вашата гейминг стая, ако тя е в ярки цветове, е добра идея да я пребоядисате. Препоръчваме Ви да изберете тъмносиньо, лилаво, като цяло наблегнете на по-тъмните и/или опушени цветове. Така ще осигурите подходяща атмосфера за максимална концентрация.

Правилно подбраната светлина, която да предпазва от увреждане на зрението от дългите часове пред монитора, също е от изключително значение. За тази цел са подходящи LED лампите, които ще Ви помогнат да се отпуснете и ще имат изключително щадящо въздействие върху очите.

 

  • Обзавеждане на гейминг стаята

Обзавеждането на гейминг стаята е най-важното в процеса на изграждане на любимото Ви пространство за компютърни игри. По тази причина ще разгледаме основните елементи, на които е добре да обърнете специално внимание:

 

  • Избор на геймърски стол

 

За правилното обзавеждане на първо място е важно да изберете подходящия стол. Той трябва да е ергономичен, с висока облегалка, която да позволява настройване на различни степени на наклон, да е изработен от удобна и лесна за почистване материя за максимален комфорт.

Тъй като ще прекарвате много време в седене на игралния стол, важно е да изберете такъв, който е подходящ за Вашите специфични нужди. Може да е изкушаващо да изберете по-малко скъп стол за бюро за Вашето игрално обзавеждане, но помислете дали си струва да жертвате удобството за сметка на цената. Инвестирането в по-скъп, но качествен геймърски стол, ще подобри многократно комфорта Ви, тъй като ергономичния му дизайн позволява да се адаптира максимално спрямо Вашето тяло.

При избора на стол за компютърни игри трите най-важни съображения са ергономията, материалът и размерът. Не забравяйте да изберете стол с лумбална опора, за да сведете до минимум болката в гърба и тялото, докато играете в продължение на часове. Относно материала – естествената кожа и изкуствена кожа са издръжливи и лесни за почистване, но не много дишащи, а памукът и микрофибрите са по-дишащи и удобни, но по-малко издръжливи и по-трудни за почистване. Също така, не забравяйте да изберете стол, който е подходящ за възрастта и теглото Ви.

За невероятното Ви геймърско изживяване препоръчваме гейминг стол ErgoGame Pro и Sitness RS PRO, които можете да откриете на страницата на ChairPro.

 

  • Гейминг монитор

От съществено значение за настройката на гейминг оборудването е изборът на подходящ монитор. Трябва да имате предвид, че минимизирането на напрежението на шията е също толкова важно. За целта се снабдете с ергономична стойка за монитор.

За да избегнете напрежението на шията, мониторът трябва да е позициониран малко над нивото на очите. Фиксирайте го така, че екранът да е на около една ръка разстояние от очите. По този начин ще се намали натоварването на зрението.

Може разгледате както единичните, така и стойките за два монитора, които силно Ви препоръчваме.

За десерт изберете подходяща мека мебел – хубаво е да сменяте местоположението си и да си почивате от време на време. Полезно е и за физиката, и за психиката.

 

  • Регулируемо бюро

 

Перфектната гейминг стая със сигурност има нужда и от удобно регулируемо бюро, което да настройвате според Вашите нужди. Този тип бюра ще Ви позволят да сменяте различни пози по лесен и удобен начин.

Вижте нашите предложения за регулируеми бюра, които са приложими както за офис, така и за гейминг употреба.

 

  • Гейминг аксесоари

Основното оборудване за гейминг стая се състои от игрален стол, игрално бюро, клавиатура и мишка, един или повече монитори и самия компютър. Но да не забравяме и детайлите, които са не по-малко важни.

Уверете се, че клавиатурата и мишката Ви имат добро сцепление с повърхността, на която ще ги ползвате, като поставите под тях подложки. Ако искате да надградите оборудването си с високоговорители, монтирайте ги на стойки за настолни или подови високоговорители, за да подобрите качеството на звука и да сведете до минимум претрупването на бюрото. Много е важно да прекарате всички кабели така, че да не Ви пречат и да не заемат излишно място.

При нас ще намерите чудесни решения за организиране на кабелитевертикален кабеловод с магнит или метален канал за кабели ще свършват добра работа.

Ако планирате да прекарвате часове в игра на компютърни игри, трябва да си осигурите добра хидратация и храна(нещо, което запалените геймъри често пропускат). Може да поставите мини хладилник в стаята, в който да съхранявате студена вода и закуски, така че да не забравяте да се грижите за себе си по време на дългите игрови сесии.

Прилагането на тези съвети ще Ви помогне да изградите мечтаната гейминг стая или гейминг кът, където с удоволствие да се потапяте в света на игрите. Заложете на комфорта, като не правите компромис с основното оборудване  и проявете творчество в декорацията на пространството. Ако имате въпроси как да приспособите оборудването към пространството за игри, което сте избрали, свържете се с нас. Екипът на ChairPro ще Ви помогне в избора на най-доброто обзавеждане за Вашата гейминг стая.

Прочети следващата

Зимна свежест в офиса

Зимна свежест в офиса

Освежете офиса си с няколко растения и вижте положителното им въздействие върху екипа.   Знаете ли, че колкото повече цветя има в един офис, толкова повече се увеличава продуктивността на служители...

Добрият геймърски стол - ОТЛИТАНЕ в ново измерение

Добрият геймърски стол - ОТЛИТАНЕ в ново измерение

Какво отличава добрия геймърски стол от останалите и защо си заслужава да имате такъв?   Какво представлява добрият геймърски стол? Прекарвате ли много време пред компютъра си? Независимо дали рабо...