Само за геймъри!

Знаете ли, че първият стол, специално предназначен за геймъри, е направен през 2006-та година, от фирма DXRacer, която по същество се занимава с производство на луксозни спортни коли.

Какво е общото? Освен спортния дух на часовете електронни надпревари, който се припокрива до известна степен с адреналина на пистата, другото обединяващо е удобството.

Повечето модели столове за геймъри се изработват след запитвания, анкети, ревюта и обратна връзка от хора, които имат такъв лайфстайл.

И тук, както при спортните автомобили, се гледа безопасността, но в онзи аспект, който засяга липса на деформации и болки. И няма как – почитателите на видео или компютърните игри прекарват средно по 7 часа седмично пред екрана. Някои и доста повече. Разработчиците на гейминг дизайн, ИТ специалистите и всички, които са динамични натури и спокойното отпуснато седене не им е практика, са сред най-големите почитатели на тези така наречени геймърски столове.

Ето и още няколко детайла:

  • По подобие на местата за сядане в спортни автомобили, геймърските столове са направени от висококачествени и здрави материи, които да издържат на напрежението и честите несъзнателни движения на играещите.
  • Направени са така, че да е удобно за гърба, врата и долните крайници, по време на дългите сесии пред компютъра.
  • Материите и конструкцията са такива, че се запазва чувството за мекота, за да няма напрежение по време на дългото седене.
  • Ергономия – няма как да се движим непрекъснато в преследващ унес на някой електронен враг и да не се вживеем с много движения. За целта и самият стол трябва да се движи с нас, а това се осигурява от специалните механизми, които се адаптират към различните пози всеки миг.

Геймърският стол GAMEPAD например е изработен със седалка от мека еко кожа и облегалка от мрежа, които не предизвикват запарване и осигуряват свободна циркулация на въздуха. Подглавникът е много важна част, която „да подсеща“ за облягане на главата, която често при игри е наклонена напред с предизвикване на напрежение във врата.

Разбира се, дизайнът е атрактивен и футуристичен, отговарящ на фантастичните сюжети на повечето игри и на обичаната разчупена стилистика на геймърите.

Особено подходящ за любителите на игри, но и на всякакви спортни натури, запалени например по тунинг, е моделът BRIT, който е с висока облегалка, за да покрива изцяло гърба, покрита с висококачествена дамаска. Ергономията е развита до съвършенство. Подлакътниците например имат индивидуална настройка, а наклонът на седалката спрямо облегалката е с асинхронна настройка за повече свобода на движението.

 

Нов поглед към геймърските столове

Един от бестселърите ни – ErgoPro SE, е сред моделите, които са идеални за хора с динамична стойка и които прекарват често и дълго време пред компютърния екран. Затова облегалката и седалката са обвити в проветрива и еластична мрежа, а чрез уникален механизъм, се регулира височината на седалката и наклона на облегалката чрез бутони, внедрени в подлакътниците. Удобно, практично, промяна за един миг, без да е нужно да се навеждаш и да прекъсваш играта.

От нашия асортимент: ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ ERGOPRO SE