РЕГУЛИРУЕМИ БЮРА – подобрете здравето си, докато работите!

Последиците за здравето от заседналото положение на тялото и липсата на активно движение, вече са ни добре известни. За хората, които прекарват по-голямата част от дните си в седнало положение, независимо дали са Хоум офис или не, има по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет, наднормено тегло и трайна неправилна стойка. Но има лесен начин да предотвратите всичко това – регулируеми бюра. Ето защо:

Премахване на болката в гърба

Болки в гърба и кръста са често срещани оплаквания сред офис работниците. Доказано е, че болката в долната част на гърба е свързана със стреса - както физически, така и психологически. Изследванията от Центъра за контрол на заболяванията в САЩ показва, че регулируемите бюра могат да намалят болката в горната част на гърба и шията с до 54% само за месец.

По-голяма производителност

Тези, които успешно са преминали от изцяло седнало положение към използване на бюра с регулиране на височината, изпълняват със същата концентрация задачите, дори и по-добра. Скоростта на писане също не се повлиява от различното полуизправено или изправеното положение. С регулируемото бюро осигуряваме задължителната смяна на позата на тялото на всеки 40 минути и така подпомагаме на циркулацията на кръвта. А така си даваме повече енергия.

Намален риска от развитие на сърдечно-съдови нарушения

Концепцията, че работата в изправено положение понижава тези рискове, далеч не е нова. Проучване в далечната 1953 показва, че диригентите страдат с 50% по-малко от подобни проблеми, в сравнение с шофьори в градския транспорт. Дори активната физическа активност не може да компенсира негативните ефекти от 8-часов работен ден в изцяло седнало положение.