РЕГУЛИРУЕМИ БЮРА – подобрете здравето си, докато работите!

РЕГУЛИРУЕМИ БЮРА – подобрете здравето си, докато работите!

Научете как ергономичните бюра помагат за подобряването на здравословната среда в офисите и дома.

 

Регулируемите бюра се превръщат в много популярно обзавеждане за офисите, както и за работата от вкъщи. Това никак не е случайно. Все повече хора разбират какви са предимствата им и че тези мебели са много практични  и позволяват повече свобода на движението, а това е ключът към здравето.

 

Особено за служителите, чиято работа изисква статична поза продължително време, възможностите за раздвижване са от голямо значение. Ето защо интересът към регулируемите бюра се увеличава. Те позволяват смяна на работната поза от седналата в изправена, и обратното. Това е инвестиция, която се отплаща не само чрез удобството, което предоставя, но и чрез ползите за здравето.

 

За хората, които прекарват по-голямата част от дните си в седнало положение, независимо дали са хоум офис или не, има по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет, наднормено тегло и трайна неправилна стойка. Благодарение на регулируемите бюра може да се предотвратят болките в гърба, да се увеличи продуктивността и мотивацията на служителите, а това от своя страна да подобри представянето им и да увеличи успеха на компанията.

 

 В следващите редове описахме кои са най-важните предимства на височинните регулируеми бюра и защо те са толкова полезни за служителите и техните работодатели.

 

  • Намалява риска от сърдечни заболявания

Всички знаем, че движението е здраве. Дори и да спортувате извън работно време, това не е достатъчно, за да компенсирате часовете, които сте прекарали седнали пред компютъра. Важно е да осигурите на тялото си движение и по време на работа. Според изследвания на учените прекалено дългото седене е предпоставка към сърдечно-съдови заболявания. Бюрата, които позволяват смяна на височината, предоставят възможност за повече движение и така помагат да ограничите риска от проблеми със сърдечно-съдовата система.

 

  • Изграждане на по-здрави мускули

Не е достатъчно просто да се изправяте периодично по време на работа. Необходимо е да сменяте позицията, за да имате силни и гъвкави мускули. Когато сте седнали, активността на краката е нулева, а това може да доведе до отслабването на мускулите в тази област и увреждане на мускулно-скелетната система. Освен това, когато сменяте седнала позиция с изправена, помагате на мускулите на гърба и врата да не се схващат.

 

  • Защита на гръбнака, глезените и колената

Регулируемите бюра са иновативно и ергономично решение за справяне с натоварването на гръбнака, глезените и колената при статичната ежедневна работа. Чрез тези мебели ще защитите от увреждане и гърба, раменете и врата. Проблемите с гърба са все по-често срещани при хората в по-млада възраст, като причините могат да са стрес, психични проблеми и неправилна стойка по време на работа.

 

  • Увеличаване с до 20% на концентрацията

Работата в офис често е свързана с вземане на важни и бързи решения, което изисква свеж ум и възможност за концентрация. Експертите твърдят, че изправената позиция може да увеличи с до 20% продуктивността и концентрацията на служителите, тъй като това помага за освежаване на мисълта и по-добра циркулация на кръвта. Регулируемите бюра, чрез които можете да работите и в изправено положение, ще Ви помогнат да сте по-съсредоточени, дори и след продължителен работен ден.

 

  • Помагат за справянето с наднорменото тегло

Когато сте в седнало положение, тялото изразходва около 1 kcal в минута, като в същото време активността на краката намалява и потокът на кръв се ограничава. По време на обедната почивка, ако се движите, тялото консумира около три пъти повече енергия. Препоръчително е да правите упражнения през това време. Бюрата с регулиране на височината също допринасят за раздвижването по време  на работа и така помагат да регулирате теглото си и да работите по-ефективно.

 

  • Спестяване на време

Повишената ефективност чрез високопроизводителна работа спестява време в дългосрочен план. Изчислено е, че бюрата с регулируема височина увеличават ефективността с поне 10%, което води до доста допълнително време през годината. Освен това отсъствията заради посещения при лекаря поради състояния, причинени от постоянно заседяване, се намаляват. Това означава, че инвестирането в бюро с повдигащ механизъм е не само инвестиция в здравето на служителя, но и в ефективността на компанията!

 

  • Спестяване на средства

Когато служителите могат напълно да се концентрират върху работата си и не се разсейват постоянно от умора, напрежение на шията или болки в гърба, те ще работят по-ефективно. И служителите, и компанията се възползват от това. Намалените отсъствия поради по-доброто здраве на екипа увеличава рентабилността на една компания. Следователно инвестирането в бюра с регулируема височина спестява пари в дългосрочен план.

 

  • Увеличение на мотивацията

Добрите условия на работа водят до по-малко стрес, умора и хронична болка, което от своя страна създава повече мотивация на работното място. Ако служителят се чувства по-здрав и по-бодър, ще напредва по-бързо в работата и ще постигне това, което си е поставил за цел. С две думи, когато работата протича гладко, мотивацията се повишава.

 

Ергономични бюра с регулируема височина чрез електрически механизъм

 

Електронните бюра за регулиране на височината са особено подходящи, когато се изисква бързо и лесно превключване между ниско и високо бюро. От една страна, ръчното манипулиране не винаги се оказва ергономично, от друга страна, ръчното регулиране отнема много време особено когато се извършва няколко пъти на ден. Освен това мотивацията за промяна на позата намалява, когато това е свързано с усилия. Регулирането на височината на бюрото трябва да се извършва тихо, лесно и възможно най-бързо – в това отношение електронните бюра за регулиране на височината се считат за най-полезни и ергономични.

 

След като научихте колко полезно може да е регулируемото бюро, вероятно искате да видите и между какви модели може да изберете. Заповядайте на страницата на ChairPro, за да разгледате нашите предложения, които са с гарантирано качество. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси!

Прочети следващата

Бързи рецепти срещу СТРЕС!

Бързи рецепти срещу СТРЕС!

Ще Ви предложим няколко практични съвета как да редуцирате стреса по време на работа и да направите офис средата уютна и здравословна.   Макар и сезонът на отпуските да чука на вратата, за повечето...

ДИЗАЙН по време на криза

ДИЗАЙН по време на криза

Как се променя дизайнът на офисите по време на пандемията?   Макар много учреждения и публични пространства да отвориха врати, има едно нещо, което остава устойчиво по време на кризата от COVID-19 ...