Бързи рецепти срещу СТРЕС!

Макар и сезонът на отпуските да чука на вратата, за повечето хора работата не само не спира, но и носи допълнително стрес, заради последиците от корона вируса . Ако сте Хоум офис или графикът ви е променен, това може да е предпоставка за още по-голям стрес и дискомфорт. Затова е особено важно да обърнете внимание на кратките, но ползотворни почивки в рамките на работния ден, които да ви презаредят.

Движение

Един от най-ефективните методи да се заредите с енергия е като смените това статичното положение с активна дейност. Когато имате обедна почивка е по-хубаво да направите крос или гимнастика, отколкото да скролвате безцелно в нета. Не забравяйте, че е препоръчително да правите до 10 хиляди крачки на ден, като половината от тях е абсолютният минимум. За да улесните този процес, може да използвате фитнес пътечка или надуваема топка. Друг вариант е да си осигурите регулируемо бюро. С него ще може да се изправяте, навеждате и раздвижвате, управлявайки плота.

Релаксиране

Друг важен аспект от предотвратяване на претоварването, е да има моменти от деня, в които наистина се отпускате. За това могат да помогнат йога практики, а ако нямате такава възможност в офиса, опитайте само с дихателни упражнения. Процесът ще бъде изключително улеснен, ако имате удобен ергономичен стол, който не създава напрежение в никоя част на тялото - фактор, доказано отговорен за допълнителни нива на стрес. Като екстра може да си осигурите и такъв със загряваща облегалка. Не забравяйте и меката мебел, с която да обзаведете дома или офиса си. Обърнете внимание и на стъпалата като за целта използвайте специална подложка. Овалните форми и естествените цветове, като кафяво и зелено доказано балансират емоциите, защото ни карат да се чувстваме защитени.

Подреждане

Едва ли не сте запознати с феномена, който кара много хора да подреждат, когато се чувстват изнервени. Дори без да стигате до подобно състояние, това е лесен начин за справяне с моментния стрес. Подредете работното си пространство. Има някои аксесоари, които могат да ви помогнат да освободите място - например стойка за монитор. Разбира се, задължителен елемент за всеки офис, независимо дали в рамките на дома или не, е подходящо място за съхранение. Не на последно място е и почистването, което ще ви осигури една по-здравословна среда.