Регулируемо бюро – нужната офис мебел

Регулируемо бюро – нужната офис мебел

Какви ползи за работната среда има регулируемото бюро?

 

Не случайно регулируемите бюра все повече се налагат сред модерното офис обзавеждане. Тези офис мебели позволяват на потребителите да сменят лесно седящата с изправена работна позиция. Ергономичните бюра са стабилни, устойчиви, гъвкави, с красив дизайн и подпомагат здравето.

 

В тази статия ще разгледаме основните причини защо регулируемите бюра са изгодни за служителите и работодателите.

 

Защо се нуждаем от ергономични бюра в офиса?

Вече е доказано колко много ползи за здравето на служителите има използването на ергономичен стол, но защо е важно да разполагаме и със специализирани бюра?

 

Хората сме създадени да се движим повече, отколкото да седим. Дори да използваме ергономичен стол от най-висок клас, той няма как да замени липсата на движение. Не случайно специалистите по ергономия препоръчват да ставаме от работното си място на всеки час. Заседналият начин на работа води до схващания, преумора, липса на концентрация и други.

 

От всичко това страдат не само служителите, но и компанията. Една част от специалистите препоръчват 60% от работното време да сме седнали, 30% да стоим изправени и 10% да се движим активно. Липсата на движение и монотонният работен процес могат да доведат и до:

  • Неудовлетвореност и раздразнителност;
  • Напрежение и хронична лоша стойка;
  • Намаляване на качеството на работата и концентрацията, неефективност;
  • Липса на достатъчна мотивацията;
  • Проблеми с кръвообращението.

Нека видим и какви са ползите на височинните бюра.

 

10 Ползи за работната среда от използването на регулируеми бюра.

  1. Намалява се риска от сърдечни заболявания

Според редица прочувания седенето с часове оказва негативно въздействие върху сърдечно-съдовата система и от там се повишава риска от инфаркт и инсулт. Използването на регулируеми бюра дава възможност да се движим през целия ден, като това не понижава качеството на работния процес, а дори напротив.

 

  1. Заздравяване на мускулите

Когато не се движим достатъчно, мускулите на тялото ни отслабват. За хората, които работят в офисите, е много важно да имат здрави мускули, които да поддържат гръбначния стълб. В противен случай, това може да доведе до болки и травми в гърба и кръста. Важно е мускулите да се движат, за да останат гъвкави и силни.

 

Смяната на работната поза ще Ви помогне не само да поддържате здрави и силни мускули, но и да предотвратите схващанията поради статичната седнала поза и еднообразните движения.

 

  1. Защита на гръбначния стълб, глезените и коленете.

Еднообразната статична поза излага на риск гръбначния стълб, глезените и коленете, затова е важно да се движите и сменяте седналата с изправена поза. Така ще бъдете по-здрави в дългосрочен план и ще предпазите тялото си от травми в гръбначния стълб и краката.

 

  1. Насърчава се умствената дейност

В офис средата често може да се случи служителите да трябва да взимат бързи и адекватни решения. За да се случва това по най-добрия за компанията начин, екипът трябва да е енергичен, концентриран и да реагира бързо. Доказано е, че когато човек стои изправен, мозъчната дейност се увеличава с около 20%. Ето защо осигуряването на височинни регулируеми бюра е начин на работодателите да помогнат на екипа си да бъде по-ефективен.

 

  1. Защита от хронични заболявания

Офис служителите най-често страдат от болки в гърба и врата, както и главоболие – всичко това се дължи най-вече на неправилната стойка и обездвижването. Според някои проучвания дългосрочното седене намалява способността на организма да разгражда глюкозата с помощта на инсулина, това води до понижаване на енергията и липса на концентрация. Ако служителите използват височинни бюра, ще бъдат защитени от хроничните болки и липсата на енергичност.

 

  1. Предпазване от затлъстяване

Няма спор, че движението е един от най-добрите и ефективни начини за бора със затлъстяването. Разходката в обедната почивка е чудесен метод, но не достатъчен. Все пак има поне още 8 часа, в които ако сме седнали организмът изразходва само около 1 kkal в минута. Бюрата с възможност за промяна на височината на работния плот предпазват от наднорменото тегло и помагат да се движите на всеки няколко минути.

 

  1. Спестяване на разходи

Ако служителите се чувстват комфортно на работното си място и не са разсейвани от болки в гърба и врата, те ще бъдат и много по-продуктивни, а от това печелят всички.

 

Здравите и щастливи служители няма да имат нужда да взимат често болнични или да напускат работното си място на всеки няколко минути, за да се раздвижат. Ергономичните бюра подпомагат здравето и работния процес и така компанията определено се радва на по-големи резултати.

 

  1. Условия за добра дискусия

Според прочувания в офис средите служителите са по-предразположени да комуникират, когато стоят, отколкото, когато седят. Също така електронните височинни бюра имат елегантен и стилен дизайн, който не само допълва всеки офис интериор, но и придава усещане за модерна и високотехнологична среда. Всичко това подобрява комфорта на служителите и те могат много по-лесно да общуват и обменят идеи.

 

  1. Повишаване на мотивацията на служителите

Преодоляването на всички негативи от статичната поза и монотонната работа ще мотивира екипа на компанията да бъде по-ефективен. Не на последно място можем да отбележим, че здравият и удовлетворен от работата си и условията на труд служител, е много по-щастлив и лоялен.

 

  1. Лесно регулиране

Управлението на тези мебели е изключително лесно и интуитивно. Те разполагат с модерен механизъм, чрез който промяната на височината на плота става почти безшумно, без никакви усилия от страна на потребителя – чрез контролер с лед дисплей.

 

Ние знаем колко е важна ергономията в офиса както за служителите, така и за работодателите и затова залагаме само на качествени ергономични бюра. Вижте нашите предложения на сайта на ChairPro. Екипът ни може да Ви помогне за цялостното обзавеждане на Вашата компания, свържете се с нас, за да работим заедно.

 

Прочети следващата

Защо да вземем ергономични офис столове?

Защо да вземем ергономични офис столове?

Как ергономичните столове помагат на служителите и защо си заслужава да инвестираме в тях?   Повечето офис служители прекарват с часове на столовете си, което с времето може да доведе повлияе на зд...

Как да изберем офисен стол

Как да изберем офисен стол

Какво да търсим, когато избираме офис стол за работното си място?   Хората, които работят в офиси, прекарват изненадващо много време седнали на офис стола си. Една голяма част от офис служителите д...