Завръщане в офиса? Заложете на преградни стени

Завръщане в офиса? Заложете на преградни стени

Преградните стени се оказаха много практично корпоративно решение за запазване на служителите и клиентите в безопасност след завръщането в офисите. Вижте защо.

 

Социалното дистанциране вероятно ще остане важна част от поддържането на пандемията на коронавирус под контрол, дори след като хората започнат да се връщат на работа. Без значение как се развива ситуацията, все пак е важно всеки да направи каквото може, за да смекчи разпространението на вируса. Това е от особено значение при организирането на работната среда, където хората прекарват по-голямата част от времето си близо един до друг.

 

Много фирми ще трябва да правят промени от един или друг вид, за да могат служителите да се върнат на работа безопасно. За щастие има много възможности за осигуряването на постоянни или временни структури, които могат да помогнат за намаляване на риска от коронавирус и предаване на други заболявания в работната офис среда.

 

Преградните стени са чудесно решение, с което можете да осигурите безопасна среда на работа и да осигурите гъвкавост в дизайна на офиса. Освен това те могат да се впишат и да освежат офис пространството, като в същото време ще помогнат за продуктивността на екипа.

 

Нека разгледаме какви предимства имат преградните стени за организирането на офис пространството:

 

Осигуряване на необходимата дистанция и шумоизолация

 

Доскоро отворените офис пространства бяха едни от най-предпочитаните. От началото на пандемията обаче се наложи спазването на нови правила, според които в такава среда е изключително важно личното пространство на всеки да бъде "оградено". Практичен вариант за това са преградните стени, които да се сложат на вече съществуващи работни станции. Този лесен метод не само ще гарантира задължителните два метра разстояние, но и ще шумоизолира. Така служителите ще могат да се концентрират, да бъдат по-продуктивни и да работят спокойно. Може да изберете от разнообразие на материали, цветове и дизайни, които да паснат на Вашия офис. Също така, може да изберете модели, които позволяват запазване на зрителния контакт, ако конкретната ситуация го изисква.

 

Лесни за монтиране и почистване

 

Преградните стени са много лесни за поставяне, независимо от вида работно място, с което разполагате. С височината им между 1400 и 1600 мм и ширина от 1000 мм, те са предназначени както за хоризонтално, така и за вертикално монтиране на всякакви работни пространства. Самият процес е бърз и лесен, a това е от голямо значение, особено когато работният ден не може да бъде прекъсван за дълго.

Стените са изработени от качествени материали, които абсорбират шума и са с достатъчна дебелина, за да изолират ограденото пространство.  В същото време можете да разчитате и на тяхната здрава и стабилна конструкция. Почистването също е максимално улеснено - само с кърпа с дезинфектант.

 

Преградните стени са практични и изгодни

 

Разделянето на стаята с прегради по Ваше желание е много по-рентабилно, отколкото обособяване на отделни помещения или ремонт на стените на стаята, за да я разширите. Трябва също да наблегнем и на факта, че можете лесно да преместите преградна стена, но не можете да преместите стената на стаята!

 

Ако в бъдеще решите да преместите офиса си или ако трябва да разширите пространството, ще можете да го направите много по-лесно с преградни стени. Тяхната мобилност позволява да организирате пространството така, както ще е най-добре за екипа Ви. Следователно преградните стени предлагат по-голяма гъвкавост за бизнеса и отговарят на различните предпочитания за дизайн и реконструкция на помещенията.

 

Ако след време решите, че дизайнът вече не отговаря на нуждите Ви или имате нужда от освежаване, може да направите промени много лесно и бързо. Това ще помогне и за развитието на креативността на служителите, тъй като преобразуваната работна среда ще ги вдъхнови за нови идеи.

 

В допълнение към това, шумоизолиращите преградни стени и панели Ви спестяват пари от разходите за енергия, защото не е нужно да отоплявате и осветявате различни стаи. Използвате една стая, като просто я разделяте по различен начин. Това ,разбира се, означава, че използвате същото количество осветление и енергия, а това е чудесна новина!

 

Осигурете безопасни места за почивка

 

Освен работните места, трябва да се обърне специално внимание и на общите помещения като места за почивка или такива за хранене във или около офис сградите. Там спазването на дистанция за служителите е още по-голямо предизвикателство. Експертите от ChairPro препоръчват при организацията на релакс зоните да се използват прозрачни стени от плексиглас, които могат лесно да бъдат монтирани около вече съществуващите маси. По този начин ще се спестят време и средства за реорганизация на обектите за отмора, а препоръчителното разделение на човекопотока и спокойствието ще са гарантирани.

 

Ние, от ChairPro,  винаги сме работили и ще работим за създаването на безопасна, здравословна и продуктивна среда за служителите. Работната среда трябва да предразполага към спокойна, концентрирана и вдъхновяваща работа. Затова силно препоръчваме използването на преградни стени за организацията на офис пространството и за осигуряването на необходимата дистанция, за да се подсигурят най-важните неща за служителите, а именно – здравето и позитивната и мотивираща работна среда. Разгледайте нашите предложения за преградни стени и офис панели, както и на различните дизайнерски акустични мебели на страницата ни. 

 

 

Прочети следващата

Работа без болки във врата – как да го постигнем?

Работа без болки във врата – как да го постигнем?

Какви са най-честите причини за болките във врата при работата в офис и как да се справите с нея? Работите в офис и често изпитвате болки във врата или раменете? Спокойно, не сте сами! Според стати...

Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!

Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!

Елиминирайте болките в гърба и кръста с няколко лесни и важни стъпки, които ще Ви помогнат да работите с изправена стойка.   Изисква ли работата Ви да сте седнали 40 и повече часа седмично? Ако отг...