Подвижни вътрешни прегради в офиса

Подвижни вътрешни прегради в офиса

Защо преградните стени са едни от най-предпочитаните решения за оптимизиране на офис пространството?

 

В сезона на грипа запазването на нормалния ритъм на работа е съществено предизвикателствo за работодателите поради големия брой отсъстващи служители. Важно е и да се осигури безопасна работна среда за всички, работещи в офиса.

 

Освен засилената дезинфекция на общите пространства, за работодателите има още един лесен начин да ограничат разпространението на болести, а именно – като оптимизират свободното пространство в помещенията и оградят отделните работни станции чрез вътрешни прегради. По този начин служителите ще бъдат максимално защитени, без да се налага да работят от вкъщи, което невинаги е възможно.

 

Изборът на правилните елементи е от съществено значение за стилния външен вид на офиса и ефективността на служителите. Това важи особено за офисите от все по-модерния „отворен тип“.

 

Ето защо е добре да заложите на шумоизолиращите преградни стени:

 

Шумоизолиращи свойства

 

Офисните прегради са сред най-добрите елементи, които гарантират ефективно шумоизолиране. Те са полезни както за служителите, така и за работодателите. Редица изследвания сочат, че нивото на шум в офиса може да надвиши това от натоварен булевард. Тук идват на помощ тези супер практични елементи, които могат да се използват в най-различни конфигурации. Те помагат на служителите да се концентрират по-добре върху работата си, тъй като факторът на смущение до голяма степен е намален. Внедряването им гарантира по-голяма продуктивност, тъй като елиминирането на фоновия шум ще подобри концентрацията на работещите в офиса.

 

Получаването на телефонни обаждания и провеждането на срещи също става много по-лесно, тъй като спестявате място и има повече тишина. Така не се налага да напускате помещението или да търсите други приспособления за уединение.

 

Гарантирано лично пространство

 

За разлика от повечето обикновени мебели, преградните стени са леки и могат лесно да бъдат премествани, като същевременно заемат по-малко място. Чрез тях се повишава поверителността и се гарантира личното пространство на всеки служител. Не е необходимо да залагате на по-скъпи мебели за осигуряване на безопасно пространство. Използването на стъклени прегради, пък няма да бъде ефективно, понеже така ще ограничите поверителността на членовете от екипа.

 

Мобилност и надеждност

 

Както споменахме, преградните стени са изключително мобилни, а това ги прави практични и полезни в управлението на наличното пространство. Те могат да бъдат инсталирани и деинсталирани изключително лесно, без да губите време от работния процес или да се налага да оставате дълго време след работа. Те могат да служат и за ефективно отделяне на различните зони в помещението, като не се налага да осигурявате допълнителни стаи за почивка и релакс например.

 

Осигуряване на повече естествена светлина

 

Подвижните офиси прегради, за разлика от механичното отделяне на помещението, не ограничават естествената светлина. Това автоматично създава положителна и приветлива среда. Те създават усещането, че офис пространството е по-голямо. Добавената светлина със сигурност ще повлияе положително и ще остави приятно крайно впечатление на служителите и партньорите Ви.

 

Естетиката на първо място

 

Вътрешните прегради се предлагат в широк спектър от материали, форми и стилове, които могат да допринесат за естетиката в офиса. Ако изберете модели в свежи цветове, това може да е приятен цветен акцент, което със сигурност ще повиши продуктивността на служителите и ще допринесе за по-приятния престой в офиса.

 

Преди да пристъпите към избор на модел, обмислете на какви цветови гами искате да заложите и как новите елементи могат да се съчетаят с вече наличните мебели. Можете да осигурите различни цветови варианти за отделните кътове от офиса. Също така, е добре да се посъветвате с екипа си. Позволете на служителите да персонализират работното си място, за да се почувстват ценени и обгрижени.

 

Спестяват средства

 

Използването на прегради е най-добрият начин да спестите време и средства и в същото време да направите офиса си добре обзаведен и просторен. Чрез тях можете да разделите помещението на различни секции и да обезопасите личното пространство дори за служителите, които седят близо един до друг. Освен това преградите Ви дават възможност да намерите много по-гъвкави решения за офис обзавеждането, в случаите когато:

  • решите да преобразявате интериора;
  • екипът Ви се разширява;
  • се наложи преструктуриране на отдели.

Това е инвестиция, която ще Ви се отплати в дългосрочен план. Винаги ще можете да разчитате на това, че разполагате със стилни и ефективни елементи, с които да реорганизирате пространството според нуждите на екипа.

 

Оформлението на офиса оказва голямо влияние върху ефективността на служителите. Проучванията показват, че впечатляващият и практичен интериор може да доведе до 80 процента подобрение в производителността на служителите. Прилагането на мобилни преградни панели и стени ще придаде завършеност и модерен външен вид на офиса. Направете работната среда по-продуктивна и вдъхновяваща, оптимизирайки максимално свободното пространство.

 

Възползвайте се от всички предимства на съвременните прегради и спестете от разходите по наемане и поддържане на допълни помещения. Осигурете безопасно лично пространство за всеки служител и реорганизирайте офиса лесно и бързо винаги, когато има нужда. ChairPro предлага разнообразие от ефективни преградни стени, изработени от качествени материали. Разгледайте нашите предложения на страницата ни и се свържете с нас, ако имате допълнителни запитвания.

 

Прочети следващата

„Директор на щастието“? Има такава длъжност

„Директор на щастието“? Има такава длъжност

Защо наемането на специалист на тази позиция подобрява представянето на компаниите?   В една офис верига доброто емоционалното състояние на хората от екипа е сред най-важните условия за продуктивно...

Материята – сърцето на всеки стол

Материята – сърцето на всеки ергономичен стол

Научете защо е важно от каква материя е направен ергономичния стол и кои са най-често използваните материи.   Когато избирате удобен офис стол, не е достатъчно да знаете дали той е ергономичен. Всъ...