Материята – сърцето на всеки стол

Материята – сърцето на всеки ергономичен стол

Научете защо е важно от каква материя е направен ергономичния стол и кои са най-често използваните материи.

 

Когато избирате удобен офис стол, не е достатъчно да знаете дали той е ергономичен. Всъщност голяма част от потребителите, подценяват материята, която е използвана за изработването на различните модели. В тази статия ще разгледаме защо е важно да решите от каква материя да бъде столът, който искате да закупите, и кои са най-често срещаните материи, които се използват при ергономичните столове.

 

Защо е важно да се интересувате от каква материя е офис столът?

 

Най-вероятно решението Ви какъв стол да закупите се определя според цената и това колко е ергономичен. И въпреки че този вид столове са все по-предпочитани, голяма част от потребителите разбират дали материята, от която е направен техния стол, отговаря на нуждите им, чак когато започнат да го използват. За да избегнете това и да направите правилния избор, Ви съветваме да се информирате относно разликата между различните материи.

 

Дори да се затруднявате, след като научите качествата на различните тъкани, добрата новина е, че компаниите, предлагащи качествени мебели, имат експерти, които да Ви помогнат в избора. ChairPro не само предлага ефективни ергономични решения за дома и офиса, но и професионална консултация за всеки клиент.

 

Когато работите в офиса, тялото и дрехите Ви са в контакт със стола през по-голямата част от времето. Знаейки това, е добре да вземете предвид тази не по-малко важна от цената и ергономичните функции характеристика. Неподходящата материя може да раздразни кожата или да предизвика алергия, затова е важно да изберете стол, направен от тъкан, която да е приятна и подходяща за тялото Ви.

 

Също така, имайте предвид, че офисите са места, които могат да бъдат прашни. През деня докосваме най-различни повърхности и след това се облягаме на седалката и подлакътниците. Това е достатъчно основателна причина да търсите стол, изработен от материя, която не е податлива да задържа прах и петна или поне да е лесна за почистване и поддържане.

 

От това каква материя е използвана за направата на стола, зависи колко устойчив ще е във времето и каква цена ще има. Също така, от материята и изработката зависи колко удобно ще се чувствате, когато сте седнали. Ако седалката и облегалката не са достатъчно дишащи, това може да доведе до изпотяване, особено през горещите летни дни. От друга страна, омекотената качествена седалка създава адаптивно потъващо усещане при седене и може да Ви помогне да се отпуснете.

 

Преди да купите ергономичен офис стол, се информирайте за материалите, използвани за направата на стола. По-добре е да притежавате офис стол с дълготрайна и устойчива на замърсявания повърхност. Различните материи имат различни предимства и недостатъци, затова ще Ви разкажем малко повече за най-използваните, тъй като в крайна сметка изборът Ви трябва да зависи от индивидуалните Ви нужди.

 

Топ 3 на най-често срещани материи

 

Мрежа

Мрежестите офис столове са добър избор за дишащ комфорт, особено за пролетно-летния сезон и особено ако сме си вкъщи. Te позволяват на въздушния поток да достига до тялото и предотвратяват запарването. Този тип материал е екосъобразен и не на последно място – лесен за поддръжка. Всичко, което трябва да направите, е да минете стола с влажна кърпа и да го оставите да изсъхне. Обикновено столовете с облегалки от меш са леки, но и много издръжливи във времето. Дизайнът им позволява съчетаване с различни видове интериор.

 

Кожа

Класика в жанра. Кожата съчетава елегантност и усещане за престиж. За мнозина това е най-добрият начин да внесете усещане за лукс в офис пространството. Доказано е, че кожата става по-красива с времето. Освен че е символ на висок социален статус, тя е един от най-добрите избори за хора с чувствителна кожа или склонност към алергични кожни реакции. Въпреки това може да се наложи да инвестирате в допълнителни грижи, за да предпазите кожения офис стол от изсушаване и напукване. Обикновено се почиства лесно, стига да не разлеете лепкави течности по шевовете.

 

Дамаска

Дамаската е най-често срещаният материал, използван за изработката на офис столове. Той е рентабилен, издържа големи натоварвания и движение. Столовете от тази материя също могат да бъдат определени като дишащи. Единственият им недостатък е, че почистването е по-трудно, но пък за сметка на това цветовите варианти са най-разнообразни. Такива модели са и по-бюджетни.

 

Изберете стол за Вашите нужди

Когато решите да закупите офис стол, не търсете най-добрия стол. Напротив, потърсете стол, който може да отговори на Вашите нужди по възможно най-добрия начин. Това, което може да е най-добрият стол за друг човек, може да не е най-доброто за вас.

 

Когато търсите стол, освен че е добре да наблегнете на устойчивата и удобна материя, помислете от какво всъщност най-много се нуждаете. Тези фактори трябва да са водещи при избора.

 

Ние, от ChairPro, сме тук, за да Ви предложим най-новите и ефективни ергономични столове на пазара и да Ви помогнем да изберете перфектния модел, който ще отговори на нуждите Ви. Можете да разгледате разнообразието ни от продукти на страницата ни. Свържете се с нашия експертен екип, за да получите професионална консултация.

Прочети следващата

Подвижни вътрешни прегради в офиса

Подвижни вътрешни прегради в офиса

Защо преградните стени са едни от най-предпочитаните решения за оптимизиране на офис пространството?   В сезона на грипа запазването на нормалния ритъм на работа е съществено предизвикателствo за р...

Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Бърза формула за ергономична и красива офис рецепция

Вижте нашите препоръки за обзавеждане на впечатляваща и стилна рецепция.   Успехът на един офис може да зависи от много неща – от това къде точно се намира, на кой етаж е, колко ергономичен е дизай...