Материята – сърцето на всеки стол

Топ 3 на най-често срещаните материи

  • Мрежа

Мрежестите офис столове са добър избор за дишащ комфорт, особено за пролетно-летния сезон и особено ако сме си вкъщи. Te позволяват на въздушния поток да достига до тялото и предотвратяват запарването. Този тип материал е екосъобразен и не на последно място – лесен за поддръжка. Всичко, което трябва да направите, е да минете с леко мокра кърпа и да ги оставите да изсъхнат. Обикновено столовете с облегалки от меш са леки, но и много издръжливи във времето, а вариантите за съчетаване с различни видове дизайн са много.

  • Кожа

Класика в жанра. Кожата съчетава елегантност и усещане за престиж. За мнозина това е най-доброто за лукса в офис обзавеждането. Доказано е, че кожата става по-красива с времето. Освен че е символ на висок социален статус, тя е един от най-добрите избори за хора с чувствителност към алергични реакции на кожата. Въпреки това може да се наложи да инвестирате в допълнителни грижи, за да предпазите кожен офисен стол от изсушаване и напукване. Обикновено се почиства лесно, стига да не разлеете лепкави течности по шевовете.

  • Дамаска

Дамаската е най-често срещаният материал, използван за офис столове. Той е рентабилен, издържа големи натоварвания и движение. Столовете от този материя също могат да бъдат определени като дишащи. Единственият им недостатък е, че почистването е по-трудно, но пък за сметка на това цветовеите варианти са най-разнообразни. Такива модели са и по-бюджетни.