Партньорът на ChairPro - Okamura обзавежда Microsoft

Партньорът на ChairPro - Okamura обзавежда Microsoft

Японският лидер на пазара за офис обзавеждане - Okamura, който е партньор на ChairPro, съобщи, че ще си сътрудничи с Microsoft за създаване на истински офиси на бъдещето. Това стана известно по време на форума Internet of things in Action, организиран от технологичния гигант.

 

Планирано е до 2025-та година да бъде разработен интернет базиран модел за следене удовлетвореността на потребителите от изделията на Okamura. За целта ще бъдат използвани сензори, монтирани в столове и други офис мебели. Те ще събират информация за температурата, влажността, осветлението, звуковите замърсители и други.

 

Информацията ще бъде качвана в облака на Microsoft, след което ще се прави анализ чрез инструмента Power Bi. След прецизна обработка данните ще се използват за фасилити мениджмънта, стратегическо планиране, както и за разработване на дългосрочни интелигентни офис решения и цялостно подобряване на здравословната среда. Макар и проектът да е в начален стадии, от двете компании уверяват, че няма да има съществени промени при дизайна на мебелите.

 

Целта е да се увеличи в максимална степен комфортът при използването на изделията на Okamura, които нееднократно са заявявали своите намерения да се фокусира към IT решения и технологии.

Прочети следващата

Рецепта за добро настроение в домашния офис

Рецепта за добро настроение в домашния офис

Как да повишите позитивната атмосфера на Вашия хоум офис?   В настоящата криза, която може да продължи по-дълго от очакваното, трябва да настроим правилно съзнанието си. Добро настроение и избягван...

Добрата конферентна зала - задължителен елемент

Добрата конферентна зала - задължителен елемент

Създайте добър имидж на компанията и се погрижете за удобството на клиентите и служителите, като осигурите впечатляваща заседателна зала.   Добрата конферентна зала е задължителен елемент от корпор...