Добрата конферентна зала - задължителен елемент от корпоративната култура

Добрата конферентна зала е задължителен елемент от корпоративната култура - гарант за успешни събития и цялостен положителен имидж за вашия бизнес. Дизайнът трябва да улеснява използването на пространството за ефективна комуникация и сътрудничество между хората.

Подходящите мебели - основополагащ елемент

На първо място заложете на ергономията. Избраните столове трябва да са удобни и практични, регулируеми и стилни. Същото важи и за масите . Осигурете си такива, изработени от качествен материал, които да се съчетават добре с различни мебели. Това ще ви даде възможност по-често да сменяте дизайна на помещението. Избягвайте обемните мебели, в момента тенденцията в дизайна на този тип помещениязалага на конструкции, които заемат възможно най-малко пространство. По този начин ще сте по-гъвкави при нуждата от различни конфигурации спрямо съответното събитие. Важно е да помислите за лично пространство на всеки един присъстващ, когато целият капацитет на залата е запълнен.

Дизайн и оформление - определят рамката за работата

Ако управлявате компания, която цени прозрачността и е устремена към разгръщане на пълния си потенциал, заложете на светло пространство. По възможност на такова с прозорци и светли цветове, които да помагат за цялостното положително усещане на вашите партньори и клиенти. Ярките цветове като бяло, светло синьо, зелено и жълто могат да накарат стаята да изглежда по-голяма и да се създаде усещане за повече лично пространство на всеки присъстващ. Тези цветове освен това стимулират креативността и производителността. Малък цветен акцент също би имал голям ефект. Ако искате хората да се чувстват комфортно и в добро състояние на духа, докато са в конферентна зала, заложете на естествена светлина в пространството.

Инвестирайте във висококачествено аудио и видео оборудване

Не на последно място, е важна инвестицията за висококачествено аудио и видео оборудване. То трябва да е лесно за конфигуриране и работа, а системите достатъчно мощни, за да се избегнат технически проблеми при презентации. Не допускайте в залата да достига разсейващ шум, както ида има изглед към пространства, в които има активно движение. За това може да ви помогнат шумоизолиращи панели.