Добрата конферентна зала - задължителен елемент

Добрата конферентна зала - задължителен елемент

Създайте добър имидж на компанията и се погрижете за удобството на клиентите и служителите, като осигурите впечатляваща заседателна зала.

 

Добрата конферентна зала е задължителен елемент от корпоративната култура - гарант за успешни събития и цялостен положителен имидж за Вашия бизнес. Дизайнът трябва да улеснява използването на пространството за ефективна комуникация и сътрудничество между хората.

 

Конферентната зала може да има много приложения. Тя може да бъде място за официални срещи на управителния съвет или презентации пред важни клиенти. Стаята може да се използва за стратегически срещи на членовете на екипа, в които да се планира работния процес. Тя може да има и социална функция, като в нея се провеждат партита за рождени дни или други празнични събития. Все по-често конферентната зала се използва за видеоконференции, които свързват компанията с клиенти, партньори или служители.

 

Ще отбележим важните фактори, които е добре да обмислите при организирането и обзавеждането на Вашата конферентна зала:

 

Максималния капацитет на заседателната зала

 

Първото нещо, което трябва да вземете предвид е да определите колко ще е най-големият брой лица, които ще могат да присъстват в това помещение. Залата трябва да е достатъчно голяма, за да се осигури пространство за всеки гост или служител на фирмата. Тясната заседателна зала не само не е удобна за ползване, но и създава тягостно усещане и така рискувате присъстващите да не са достатъчно фокусирани върху целта на срещата и да нямат търпение тя да приключи. Ако е необходимо да се разделите на няколко отделни групи, които да не си пречат взаимно, препоръчваме да използвате шумоизолиращи панели, които са лесни за монтиране и придвижване. Те ще осигурят изолирането от шумовете извън стаята. Освен че трябва да разполагате с необходимия брой столове, те трябва да са разположени така, че да има достатъчно разстояние между тях и всеки участник в заседанието да се чувства удобно и да се движи свободно.

 

Подходящите мебели - основополагащ елемент

 

При избора на мебели заложете на ергономията. Избраните столове трябва да са удобни и практични, регулируеми и стилни. Същото важи и за масите . Осигурете си такива, изработени от качествен материал, които да се съчетават добре с различни мебели. Това ще Ви даде възможност по-често да сменяте дизайна на помещението. Избягвайте обемните мебели. В момента тенденцията в дизайна на този тип помещениязалага на конструкции, които заемат възможно най-малко пространство. По този начин ще сте по-гъвкави при нуждата от различни конфигурации спрямо съответното събитие.

 

Конфигурация на масата

 

Изборът на стандартно обзавеждане за заседателна зала обикновено включва правоъгълна или овална маса със столове, разположени около нея. Вариациите на формата на масата могат да са U-образна и V-образна форма. Може да предпочетете стилът на залата да е тип „класна стая“, често срещан на бизнес конференции в хотели, при който серия от по-малки правоъгълни маси са разположени така, че всички участници да са обърнати към предната част на стаята, където е подиумът. На всяка маса седят по двама или трима души. Този стил позволява на хората лесно да стават, да напускат залата и да се връщат. Друг вариант е кухият правоъгълник, в който по-малките маси са разположени така, че да се съединят в краищата, а в средата да остане свободно място. Смята се, че този стил улеснява сътрудничеството.

 

 

 

Помислете за имиджа на компанията

 

Конферентната зала е мястото, където посрещате своите гости и клиенти и презентирате своите идеи и цели. Поради това декорът на помещението трябва да изразява мисията на компанията и да работи за добрия имидж. Обмислете какво впечатление искате да оставите. Ако компанията е малка, но модерна, може да заложите на по-изразителен и разчупен декор с по-необичайни форми и смели цветове. Използването на коферентна маса със заоблени ръбове и U-форма със сигурност създава усещане за креативност и модерен облик. Относно цветовете – внимавайте да не са прекалено ярки, тъй като е възможно  да оклоняват вниманието.

 

Дизайн и оформление - определят рамката за работата

 

Ако управлявате компания, която цени прозрачността и е устремена към разгръщане на пълния си потенциал, заложете на светло пространство. По възможност на такова с прозорци и светли цветове, които да помагат за цялостното положително усещане на Вашите партньори и клиенти. Цветове като бяло, светло синьо, зелено и жълто могат да накарат стаята да изглежда по-голяма и да се създаде усещане за повече лично пространство на всеки присъстващ. Освен това тези цветове стимулират креативността и производителността. Малък цветен акцент също би имал голям ефект. Ако искате хората да се чувстват комфортно и в добро състояние на духа, докато са в конферентна зала, заложете на естествена светлина в пространството.

 

Инвестирайте във висококачествено аудио и видео оборудване

 

Не на последно място, е важна инвестицията във висококачествено аудио и видео оборудване. То трябва да е лесно за конфигуриране и работа, а системите достатъчно мощни, за да се избегнат технически проблеми при презентации. Не допускайте в залата да достига разсейващ шум, както и да има изглед към пространства, в които има активно движение.

 

Конферентната зала е място, което трябва да бъде организирано и обзаведено така, че да обслужва максимално нуждите на компанията. На страницата на ChairPro ще намерите разнообразие от мебели, с които да постигнете стилна и продуктивна офис среда, както и много идеи за обзавеждане на заседалентата зала. Свържете се с екипа ни, който ще Ви помогне в избора.

Прочети следващата

Партньорът на ChairPro - Okamura обзавежда Microsoft

Партньорът на ChairPro - Okamura обзавежда Microsoft

Японският лидер на пазара за офис обзавеждане - Okamura, който е партньор на ChairPro, съобщи, че ще си сътрудничи с Microsoft за създаване на истински офиси на бъдещето. Това стана известно по вре...

Офис столове с инфрачервени лъчи

Офис столове с инфрачервени лъчи

Стилно съчетание от ергономичност и комфортно затопляне в стола IMedic на Wagner.   Представете си, че освен стол, съобразен изцяло с нуждите на тялото, получавате и уникално допълнение – затопляне...