Характеристики на столовете, мислещи за нашето здраве

1. Възможност за свободно движение на крайниците

Тази опция позволява правилно кръвообращение и спира неприятното изтръпване или схващане през дългите часове на работа.

Моделът със седалка под формата на седло, както и с опцията за промяна на височината в много позиции, дава възможност за свободно движение на краката.

Движението на седалката надолу и напред дава възможност за добър контакт с работната среда и също позволява свободно движение на крайниците. 

 

2. Без болка в раменете и врата

Това се постига благодарение на специален дизайн с уникална функционалност на подлакътниците. Те могат да се регулират в четири направления – във вертикала, в дълбочина, по хоризонтал и под ъгъл. Именно тези настройки премахват напрежението в раменете и врата.

Автоматична поддържаща система за гърба (BAS Система) дава възможност, когато сме облегнати да въртим тялото си така, както го правим в естественото си състояние. Неограничаващите функции на облегалката и възможността за 15 градуса автоматично завъртане в областта на талията, ни спасява от схващания в кръста и по-сложни проблеми, като лумбална дискова херния например. Чрез тази автоматична система, столът се адаптира лесно към теглото на седящия и позицията му на седене. Така гърбът ни винаги намира адекватна опора в облегалката на стола.

 

3. Почивка по време на работа

Макар да звучи като оксиморон, е напълно възможно. Дори по време на осемчасовия работен ден е задължително, особено ако работата не ви позволява да ставате често и нямате време за разходки. Облягането назад, под по-голям наклон, не е опция на всеки офис стол. А е необходима, защото експертите препоръчват такава поне на 40 минути. Освен това раздвижвате гърба и не се схващате от една и съща поза. Наклонът може да стигне до 160 градуса и ви дава пълен релакс. Освен това можете да го направите и незабележимо, защото движението на облегалката става бавно и безшумно.

Повече за топ характеристиките на офис столовете, научете от нашия управляващ мениджър Радостин Кирилов в това видео: https://www.youtube.com/watch?v=tsZ9NF0BKsw&t=