Из дебрите на новите технологии

Из дебрите на новите технологии

Вижте как да стимулирате служителите си да навлязат в новите технологии и да се развиват.

 

Във всеки офис има поне един човек, който ще каже: „Не мога да работя с тези технологии, нищо не разбирам…“ Поради тази причина най-новите офис консумативи, мебели, инструменти или софтуери, които имат за цел да улеснят работата, не се ползват екипно, а избирателно. Това се превръща в сериозен проблем за доста фирми, тъй като технологиите не спират да се развиват, а недостатъчно обучените служители стават причина за забавянето на прогреса на бизнеса.

 

В днешно време на лавинообразно нашествие на все по-нови и нови технологии, ако искаме да се развиваме, сме принудени да ги приемем като част от ежедневието, дори да не е според вкуса и възможностите ни.

 

Прегръщайки новите технологии, всеки служител може да има само позитиви – ще увеличи своята продуктивност и тази на колегите, ще се оптимизират продажбите и ще се взимат по-бързо правилните решения.

 

20 души в един офис могат да изгубят до 30 минути на ден в излишно затваряне и отваряне на прозорци, удобно наместване за писане на компютър или търсене на разпилени книжа или файлове в компютъра.  Вместо това могат да се доверят на динамични прозорци, които имат настройка за степени на затъмненост, ергономичен стол с бутони в подлакътниците, които да регулират за миг облегалката, или софтуер за организация на работния процес.

 

Но да се въведат служителите в света на технологичното оптимизиране, понякога не е никак лесна задача. Въпреки това обучението и следването на стимулиращи развитието методи трябва да е основна мисия за всяка компания.

 

Какво споделят експертите?

 

Според проучване на дигиталната платформа и списание MIT Sloan Management Review, преходът към дигитализацията се отразява критично на голяма част от компаниите по света. 63% смятат, че този бавен преход забавя и целия работен процес.

 

Именно тук идва ролята на мениджъра, който трябва да помогне на служителите си да прескочат препятствията на новите технологии. Има си начини.

 

Ето няколко начина как да помогнете на служителите си да навлязат в новите технологии и да ги мотивирате да се развиват:

 

  1. Дайте им време да приемат новите идеи

Новите процеси или новият софтуер може да не бъдат одобрявани от някои служители. В такива моменти често се наблюдава, че вместо да осъзнават какво предимство имат нововъведенията, тези хора се фокусират върху това, че трябва променят начина си на работа, с който вече са свикнали. За да разберат защо правите тези промени, трябва да им дадете време и да им разясните какво ще спечелят те и компанията. Дайте им възможност да задават въпроси, покажете им, че мнението им е от значение и че колкото и да им е трудно, сте насреща, за да им помогнете да навлязат в процеса.

 

  1. Осигурете им достъпни обучения

 

Трудно е да се обучават хора за технологичните новости (софтуерни инструменти, нова апаратура, дори нови офис столове с куп ергономични приспособления). За да се възприеме нещо, за което по принцип човек има предразсъдъци, процесът на обучение трябва да се случва спокойно, бавно и детайлно. Индивидуалните обучения или онлайн сесиите са метод, който позволява да се установят затрудненията на всеки един служител и да се подходи според неговите познания. Добре е да ги попитате кой вариант предпочитат.

 

  1. Стимулирайте ги с награди или задължение

Истината е, че има хора, които по рождение са по-възприемчиви към новостите и други, които са по-витални, творчески натури и не обичат да навлизат в дебрите на технологиите. За да се накара човек да направи нещо, което той самият счита за противоестествено, той трябва да бъде стимулиран по някакъв начин. Един често прилаган метод е възнаграждението – то може да бъде под формата на похвали, парични компенсации, подаръци.

 

Другият вариант е служителят да се задължи да ползва новите устройства, но това отново трябва да бъде направено по професионален и тактичен начин.

 

  1. Осигурете столове, които стимулират продуктивността и развитието

Високотехнологичните офис столове са вече важна и градивна част от големите компании, а напоследък и в по-малките фирми. Те са направени така, че да се управляват лесно и бързо, без никакви затруднения. Моделът ErgoPro SE например е с уникален и иновативен механизъм, който позволява да регулирате височината на стола и наклона на облегалката чрез бутони, внедрени в подлакътниците. Това премахва нуждата от навеждане при регулиране на стола. Други примери, доказващи това, че новите технологии могат да бъдат и супер достъпни и ефективни са ергономичният офис стол ChairPro 1000 HL и ергономичният офис стол Contessa II от Okamura.

 

Тези столове не само предоставят максимален комфорт и удобство, но стимулират служителите да се развиват и да бъдат по-продуктивни. Те могат да са една добра основа за технологичния напредък и за пораждането на желание за усъвършенстване.

 

Ако и Вие сте решили да заложите на качествена и добра основа за развитие на екипа Ви, препоръчваме Ви да обзаведете офиса с подходящи мебели, които да вдъхновяват и разведряват служителите. Грижата за тяхното здраве и комфорт ще ги мотивира да положат допълни усилия за успеха на бизнеса.

 

На страницата на ChairPro ще намерите разнообразие от ефективни офис столове и други ергономични и стилни мебели. Разгледайте предложенията ни и се свържете с нас, за да получите безплатна консултация и да направите най-добрия информиран избор.

Прочети следващата

Инoвативен офис стол VS модерен автомобил

Инoвативен офис стол VS модерен автомобил

Нещата, по които си приличат, са повече отколкото предполагаме. Потребителят, който според всички маркетинг приоми купува повече със сърцето си, отколкото с разума си, вижда и в двете отражението н...

Офис градина? Защо не?

Офис градина? Защо не?

Научете какви са ползите от градината в офиса.   Може би сте забелязали, че все повече се насърчава осигуряването на зелено пространство в офисите – това не е случайно. Стремежът към постигането на...