Типовете офис хора и тяхната продуктивност

Типажите, които описваме, са най-често срещаните в работна среда, но много служители могат да бъдат и от смесен тип.

Със сигурност ще припознаете себе си или някой колега, особено ако работите в богата и населена офис среда.

Приятелят

Той винаги е готов да те изслуша и е емоционално интелигентен. Но често е по-добър в това да намира решене на чуждите проблеми, а не толкова на своите.
Ако вие сте от такъв тип, трябва да се концентрирате повече върху себе си и задачите си, защото кариерата ви зависи от това.

Шегаджията

За него няма нищо сериозно или жизненоважно, което да не може да бъде прието с чувство за хумор. Винаги желана компания, намалява напрежението в офиса, но понякога това е нож с две остриета. Лено разсейва и отнема концентрацията на околните.

Ако сте от този тип, то вие трябва да започнете да се съобразявате с нивото на стрес на колегите и да сте съпричастни, когато някой се стреми да реши важна и спешна задача.

Песимистът

Той е невъздържан, често прави коментари и е по-малко продуктивен от останалите. Обикновено никога не е доволен от нищо.

Ако притежавате такива наченки, осъзнайте, че мърморенето губи време. По-добре се концентрирайте върху градивното и променете цвета на всичко в розово. Така ще си тръгвате от офиса доволни и по-рано.

Мъртва тяга

Той е като онзи тип, с който в университета е трябвало да правите групов проект, а той се е включил единствено накрая, за да се подпише.
Все се скатава, все не разбрал, все няма нищо общо. Не излиза с вас по време на обедна почивка, не взима участие в екипната работа и чака с нетърпение да си тръгне. Такъв човек в офиса рано или късно ще трябва да „излезе от сянката си“, защото и повишението ще го подмине.

Кречеталото

Винаги има нужда от помощ, от това да си каже какво му е на главата и как не може да се справи с това или онова.
Ако съответният е съседът ви по бюро или служител, дайте му индивидуална задача с награда, която да го постави в конкурентна среда с останалите. Тогава и ще се концентрира повече и ще придобие самоувереност.

Контрол маниакът

Той винаги знае какво и как трябва да се свърши. Често е единственият си коректив и никой друг няма право на мнение.

Ако познавате такъв, сближете го с типажа „шегаджия“. Единият няма да се впечатлява, другият няма да се надъхва постоянно и с този прекрасен баланс помежду им, работният процес ще се превърне в песен.