Офис стол само за жени!

Работната среда е една и съща и за мъже и за жени. Еднакви бюра и столове, лаптопи… Знаете ли обаче, че поради различната физика на жената, нейният стол трябва да се различава от този на мъжа?

Обикновено, когато говорим за женски стол, се залага на естетиката и на повечето разнообразие и яркост на цветовете. И това е нормално, защотонежният пол е по-склонен да експериментира и да обновява средата около себе си.

След направени обстойни проучвания се оказва, че двата пола седят по различен начин в своето ежедневие, което налага различни задачи към съответния офис стол.

Жените са по-активни от мъжете във всекидневието си и изпитват повече болка и схващания. Работният ден за нежният пол не започва и не свършва в офиса. Грижата за дома и децата често тежи на плещите на жената и натоварването на мускулите и ставите е по-голямо отколкото при мъжете. Хубаво е столът да има добра лумбална опора, която да поддържа гръбнака и да му даде заслужена почивка и на работното място.

Физиката на жента предразполага по-широки форми в долната част на тялото, което прави така, че в седяща позиция лактите да са по-прибрани към тялото. При избор на стол, трябва да се търси някой с регулируеми подлакътици, защото те ще се съобразят с продължението на ръцете и ще премахнат напрежението в тази част на тялото.

Стойката на жените е по-изправена от тази на мъжете. Те често не използват задната част на стола и леко се приплъзват на предното ъгълче на седалката, за да могат да кръстосат крака и да се облегнат на бюрото. Това може да доведе до проблеми в краката и таза. Препоръчват се столове с регулиране на височината, с по-мека седалка, която да не притиска бедрата и най-вече стабилна ергономична облегалка, която да помогне на женската фигурна да не се свива и да не притиска вътрешните органи.

Има стол, който отговаря на всички тези специфики на женските извивки и стига малко-по далеч. Ергономичен стол ERGOPRO SE е с умен дизайн, подходящ за всеки етап на женската физиология, дори и за периода на бременност. Освен регулируема височина и подлакътници и стабилна лумбална опора, този стол ще се пригоди към естественото наедряване на тялото. Ще помогне за максималното обгръщане на тялото, така че да не се притиска корема. ErgoPro Se ще олекоти тежестта в краката с добрата си опора и ергонимичната си седалка.

Офис столът е дом на тялото, поне осем часа дневно. Ако можем да го персонализираме и да го доближим възможно най-много до личните си нужди, ще си спестим много болка и дискомфорт.