Офис стол само за жени!

Офис стол само за жени!

Запознайте се с нашите препоръки за избор на стол за жените, които работят дълго пред компютър.

 

Работната среда е една и съща и за мъже, и за жени. Еднакви бюра и столове, лаптопи… Знаете ли обаче, че поради различната физика на жената, нейният стол трябва да се различава от този на мъжа?

 

Обикновено, когато говорим за женски стол, се залага на естетиката и на по-голямото разнообразие на цветовете. И това е нормално, защото нежният пол е по-склонен да експериментира и да обновява средата около себе си.

 

След направени обстойни проучвания се оказва, че двата пола седят по различен начин в своето ежедневие, което налага различни задачи към съответния офис стол.

 

Ето какви елементи трябва да съдържа офис столът на жените:

 

Подглавник за намаляване на напрежението във врата

Болките във врата са едни от най-често срещаните оплаквания на служителите. Дори да извършват набор от упражнения, които несъмнено са полезни, седенето в една и съща позиция оказва голямо влияние върху тялото.

 

Важно е столът на жената да бъде снабден с облегалка за глава. Тя осигурява така необходимата опора и облекчава напрежението в мускулите на врата. При наличието на подглавник главата няма интуитивно да се накланя към екрана и може да заема правилна позиция, която не напряга тялото.

 

Но болката във врата не е единственият проблем, с който се сблъскват жените на работното място. Болките в гърба също са често срещани поради дългите периоди на седене. Редуването на седящо и стоящо положение може да бъде добър начин за намаляване на този здравословен проблем. Това обаче не винаги е възможно и жените трябва да намерят стол, който да поддържа гръбнака по правилен начин.

 

Регулируеми подлакътници

 

Физиката на женaта е с по-широки форми в долната част на тялото, което e причина в седяща позиция лактите да са по-прибрани към тялото. При избор на стол за дамите, трябва да се търси модел с регулируеми подлакътници, защото те могат да бъдат настроени така, че да са съобразени с продължението на ръцете и по този начин да се премахне напрежението в тази част на тялото.

 

Устойчива и дишаща материя

 

Продължителната работа пред компютър може да бъде изтощаваща и дори да бъде прекъсната, ако жената изпитва дискомфорт от стола си. Дамите са много по-чувствителни към материите и със сигурност ще усетят по-силно прегряването, което предизвиква недишащата материя. Затова абсолютно задължителен елемент на добрия офис стол на жената е качествената и издръжлива изработка на тапицерията. Столовете от мрежа също са добър и устойчив избор.

 

Лумбална опора за максимална поддръжка на гърба

 

Жените са по-активни от мъжете във всекидневието си и изпитват повече болка и схващания. Работният ден за нежният пол не започва и не свършва в офиса. Грижата за дома и децата често тежи на плещите на жената и натоварването на мускулите и ставите е по-голямо отколкото при мъжете. Ето защо е важно те да получат максимална опора по време на работа, като използват мебели, които ще им помогнат да не са толкова уморени в края на деня.

Умората влияе и на психиката на жената, а след работа, тя трябва да разчита на добра концентрация и енергия. Модернизирането на работното място може да намали стресът, на който са изложени служителите – в това число и работещите жени. Хубаво е столът да има добра лумбална опора, която да поддържа гръбнака и да му даде заслужена почивка и на работното място.

 

Регулиране на височината и наклонът на облегалката

 

Облегалка, която може да бъде настроена, така че да позволява на дамите да се отпуснат в комфортна почиваща позиция, е незаменимо удобство. Това ще помогне за по-честата смяна на позицията, по-голямото движение и качествената почивка. Регулирането на височината на облегалката помага да се открие перфектният размер, за да усети как столът се адаптира максимално към тялото.

 

Регулиране на височината на седалката

 

Стойката на жените е по-изправена от тази на мъжете. Те често не използват задната част на стола и леко се приплъзват на предното ъгълче на седалката, за да могат да кръстосат крака и да се облегнат на бюрото. Това може да доведе до проблеми в краката и таза. Препоръчват се столове с регулиране на височината, с по-мека седалка, която да не притиска бедрата и най-вече стабилна ергономична облегалка, която да помогне на женската фигурна да не се свива и да не притиска вътрешните органи.

 

Цялостно решение за жени!

 

Има стол, който отговаря на всички тези специфики на женските извивки и дори стига малко-по далеч. Ергономичен стол ErgoPro Se е с „умен“ дизайн, подходящ за всеки етап от живота на жената, дори и за периода на бременност. Освен регулируема височина, подлакътници и стабилна лумбална опора, този стол ще се пригоди към естественото наедряване на тялото. Ще помогне за максималното обгръщане на тялото, така че да не се притиска корема. ErgoPro Se ще намали тежестта в краката с добрата си опора и ергономичната си седалка.

 

Офис столът е дом на тялото поне осем часа дневно. Ако можем да го персонализираме и да го доближим възможно най-много до личните си нужди, ще си спестим много болка и дискомфорт.

 

Вижте и останалите ни предложения на страницата на ChairPro. Свържете се с нас при нужда от професионална консултация.

Прочети следващата

Офис болести

Офис болести

Офисът носи определни рискове за здравето ви и всеки предмет в работната среда може да има потенциална опасност за краткосрочни или дългосрочни проблеми. Защо обаче да стигаме до там, когато превен...

Ергономията в България - Нейко Нейков

Ергономията в България - Нейко Нейков

Нейко Нейков e управител на фирма за трудова медицина и обучения „Респонса Превент“ - част от голяма международна група за здраве и безопасност на труда, в петнайсет държави в цяла Европа. Тяхната ...