Офис болести

Офис болести

Офисът носи определни рискове за здравето ви и всеки предмет в работната среда може да има потенциална опасност за краткосрочни или дългосрочни проблеми. Защо обаче да стигаме до там, когато превенцията е лесна! Ето как да не си взимаме болничен повече:

Климатикът

Ефетът на тази така необходима техника във всеки офис крие немалко рискове. Желанието за бърз ефект на захлаждане в офиса кара хората да насочват директно климатикът към себеси. Това може да доведе до много по-големи проблеми от просто схванати рамене. Ако имате предразположеност, алергиите и синозитът ще ви връхлетят скорострелно, но ще си тръгнат трудно.

Намерете начин климатикът да не бъде нито над, нито срещу вас. Той изсушава лигавицата и леките проблеми в началото могат да станат хронични.

Компютърът

Една от най- разпространените болести в последно време е породена от постоянното взиране в монитора. "Болестта на сухото око" се появява след като по цял ден концентрираме зрението си в една точка и забравяме да мигаме достатъчно за нормалната функция на окото. В резултат очната ябълка е лошо овлажнена, очите бързо се зачервяват и уморяват, а зрението се влошава.

Мониторът трябва да бъде на равнището на очите или малко по-надолу и не бива да сте по-близо от 60 см от компютъра. Правете си почивки и „разходете“ очите си по други интересни неща около вас.

Мишка и клавиатура

Периферията на компютъра е най- често неглижираната част от офис оборудването, затова и създава най-чести проблеми. Знаете ли, че клавиатурата обикновено съдържа повече бактерии от банкнота? Единствено мобилният телефон е конкуренция на мишката в това отношение. Проблемите, които могат да възникнат са от леки чревни неразположения до дългосрочно увреждане на имунната система.

Дръжте близо на бюрото си спрей или мокри кърпички за почистване на периферията. Минавайте с препарата самото бюро и монитора!

Столът

Учените вече са доказали, че заседналият начин на живот и работата по 8 часа на стол намалява шанса за доживяване до 80-годишна възраст с 40%. Столът създава проблеми, които са дългосрочни и понякога доста сериозни. Ишиас, шипове, остеопороза са една част от неприятностите, които могат да ви сполетят и съпътстват цял живот, ако с години запазите неправилната си стойка в офиса.

Сменете офис стола си. Намерете някой, който да ви пасне персонално. Насочете се към ергономичните серии, където технологията вече е навлязла с пълна сила и може да ви предложи опора дори за повече от осем часа на ден.

Колегите

Хората си остават най- големият разпространител на болести. Интересното е, че мъжките колективи са по-склонни да умаловажават настинките си и да пренасят грипни състояния е екипа. Ако усетите, че не ви е добре, вземете си болничен. Компанията ще се оправи и без вас и ще разбере нуждата ви да се лекувате в домашни условия. Не подлагайте на риск и вашите колеги и приятели. Единстеното, с което трябва да заразявате колегите си, е с хубаво настроение и спокойствие!

Прочети следващата

Офис бюрото - личният остров в офис джунглата

4 начина да се справите с токсичните колеги

Какво можете да направите, ако имате токсични колеги, които пречат на работата и влияят зле на екипа?   В повечето екипи винаги има поне един токсичен колега, който да пречи на организацията на раб...

Офис стол само за жени!

Офис стол само за жени!

Запознайте се с нашите препоръки за избор на стол за жените, които работят дълго пред компютър.   Работната среда е една и съща и за мъже, и за жени. Еднакви бюра и столове, лаптопи… Знаете ли обач...