Офис стол от дамаска или от мрежа - какво да изберете?

Офис стол от дамаска или от мрежа - какво да изберете?

Разнообразието на офис столове днес ни дава прекрасна възможност да открием най-доброто обзавеждане според нуждите на офис средата, в която работим. Има много детайли, които е добре да обмислите при избора на подходящ модел, сред които е и материалът, от който е изработена облегалката и седалката на стола. 


В тази статия ще сравним офис стол от мрежа и от дамаска, ще разгледаме основните им предимства и недостатъци. 


Какво е значението на материала, от който е изработена седалката и облегалката на стола?


Материалът, от който е изработен един офис стол, е определящ за комфорта на потребителя. Някои хора имат нужда от по-твърда и проветрива седалка и облегалка, а други предпочитат мекото обгръщане на дамаската. Хубавото е, че можете да изберете и комбинация от двете. Днес има много варианти, в които седалката и облегалката са изработени изцяло в дамаска или изцяло от мрежа, или двата елемента са от различна материя. 


Офис стол от дамаска или от мрежа?


Предимства на тапицираните офис столове

Това са класически офис столове, които са добре познати на потребителите. Въпреки появата на иновативните мрежести столове, има много хора, които предпочитат тапицираните модели.


Голямо разнообразие от цветови варианти

Столовете от плат могат да предложат повече възможности за цвят и стил, отколкото мрежестите. Докато мрежестите столове обикновено се предлагат само в черен, сив или бял цвят, има много по-голямо разнообразие от цветове, когато става въпрос за тези от плат. 


Благодарение на цветните тапицирани офис столове може да внесете повече настроение в офис средата и да ги съчетаете ефектно с цвета на стените или другите мебели. 


Предлагат меко и приятно усещане 

Тапицираните офис столове често имат подложка или адаптивна възглавница на седалката. В зависимост от подложката столовете от плат предлагат различна степен на адаптивност. Така че ако искате мек комфорт, столовете с дамаска може да ви го предоставят.


Недостатъци на офис стола с тапицирани елементи 

  • По-труден за почистване от мрежестите столове
  • Не е толкова проветрив, като стола от мрежа
  • Моделите с по-твърда мрежа са по-устойчиви


Мрежест офис стол - предимства

Мрежестите столове определено въведоха революция в офис обзавеждането. Те придобиха голяма популярност за кратък период от време. Тези модели се считат за най-новата и модерна алтернатива на столовете от плат и кожа. 


Проветривост

За разлика от столовете с тапицирана дамаска, мрежестите модели са много по-проветриви. Те са подходящи за топлите дни, като предотвратяват запарването и прегряването на тялото. Благодарение на мрежата се осигурява добра циркулация на въздуха между тялото и седалката и облегалката на стола. Много често това е и предпочитан избор за потребители с по-голямо тегло.


Леки и лесни за поддръжка

Офис столовете от мрежа са по-леки и лесни за поддръжка от тапицираните. Дори да ги залеете с кафе или нещо друго, може да ги почистите само влажна кърпа, след което няма да има и следа от замърсяването. Този тип столове се характеризират и с по-висока устойчивост на износване. 


По-ниски разходи и модерен професионален вид

Мрежестите столове са с модерна визия, изглеждат елегантно и придават професионализъм в интериора. Тяхната здравина също ще спести средства във времето за закупуване на нови офис мебели.


Недостатъци на мрежестите столове

  • По-твърда опора, която не е подходяща за всички потребители
  • Ограничени цветови варианти
  • Ако мрежата е по-тънка може да е по-удобна, но за сметка на това може да не е толкова устойчива на износване

 

Както отбелязахме, днес разнообразието от модели е толкова голямо, че може да изберете стол, който да отговори на Вашите изисквания за стил и комфорт. Ако предпочитате по-твърда опора на гърба и по-меко прилягане на седалката имате възможност да изберете облегалка в мрежа и тапицирана седалка например. 


В нашия онлайн магазин предлагаме ергономични столове в различни стилове, за да имате възможността да изберете офис мебелите според нуждите на бизнеса си. Ако имате нужда от допълнителна информация за предлаганите модели, не се колебайте да се свържете с нашия екип

Прочети следващата

Енергизирайте работното си място с колекцията ChairPro 1000

Енергизирайте работното си място с колекцията ChairPro 1000

Ергономични столове на изгодна цена  Ергономичните столове се превърнаха не само в тенденция в обзавеждането на офисите, но и в необходимост. Ползите от тези мебели са значителни както за собствен...

Защо все повече компании избират ергономични мебели

Защо все повече компании избират ергономични мебели

Ергономията все повече навлиза в офис пространствата и това не е случайно. Тя може напълно да преобрази начина, по който изглежда едно работно място и начина, по който работещите се чувстват.  С р...