Обзавеждане на малки офис пространства

Обзавеждане на малки офис пространства

Възползвайте се максимално от пространството в офис си.

 

Малките офиси може да са трудни за обзавеждане особено когато в тях трябва да се вмести Вашия екип и необходимото оборудване. На пръв поглед може дори да Ви се стори, че мястото, с което разполагате, не е достатъчно. В този материал ще дадем няколко практични съвета как да обзаведете малък офис по най-добрия начин.

 

Колкото и малък да е офисът, той трябва да е оборудван с всичко необходимо и всички предмети да са разположени така, че да не заемат прекалено много място. От подходящото разположение на мебелите и вида им зависи и колко продуктивна ще бъде работата на служителите в офиса.

 

Идеи за обзавеждане на малък офис

Обзавеждането на офиса ви не е от значение само за представянето ви пред клиентите, но и за ефективността и доброто настроение на служителите. Всеки елемент от помещението е добре да бъде поставен на подходящото място по подходящия начин. Така ще сте сигурни, че екипът ви разполага с всичко необходимо, включително и с необходимото пространство за всеки служител, за да извършва ефективно задачите си.

 

  1. Малък офис с отворен план

Ако изберете отворения план, можете да си осигурите повече свобода на действие при обзавеждането на офиса. Предимството на тези офиси е, че служителите ще бъдат социализирани, ще могат взаимно да се вдъхновяват и да обсъждат текущите и бъдещи проекти.

 

Важното тук е да се уверите, че всеки има достъп до работното си място и няма да прекъсва работата на колегите си, когато преминава през общото офис пространство.

 

Можете да обособите местата на хората, които имат сходни функции, близо едно до друго, за да могат да работят като подекипи.

 

  1. Мебелите могат да бъдат използвани, за да освободите място

Мебелите са тези елементи, които всъщност заемат най-много пространство от офиса и затова е много важно какви модели ще изберете.

При малките офиси е най-добре да се заложи на мебели с минималистичен дизайн. Те не само визуално освобождават пространство, но и оставят място за допълнителните аксесоари, без които офисът няма да е толкова удобен и вдъхновяващ.

 

  1. Природата може да ви помогне

Ако допуснете повече естествена светлина и поставите растения в ъглите на помещението, това ще допринесе офисът да бъде по-приветлив и предразполагащ към креативна работа. Доказано е, че офис средата с повече зеленина носи усещане за благополучие и хармония.

 

Не е необходимо да се притеснявате, че нямате отделна конферентна зала или зала за посрещане на клиенти. Ако искате да отделите място за срещи и заседания в същото помещение, можете да го направите лесно и удобно с подвижни шумоизолиращи прегради.

 

  1. Декорирайте офиса с минималистични арт декорации

За целта можете да заложите на арт пана в един до два цвята, които да окачите на стените. Те ще създадат и приятна фокусна точка, която ще вдъхновява служителите.

 

За да бъде стилен вашия малък офис, можете да използвате цветовете на бранда и да боядисате стените в тон с него.

 

  1. Създайте зони с висока и ниска активност

Преобразувайте офиса си така, че всяка част от него да бъде с по няколко предназначения. Мястото за отдих може да се използва за конферентни срещи. Използването на подвижни конферентни дъски и използването на съседната стената за прожектиране може да помогне в тази насока.

 

Поставянето на работни станции с по няколко места е много подходящо за малките офиси, тъй като ще спестите много пространство с тях.

 

  1. Ергономични мебели за повече подвижност

Помислете за мебели, които могат да предоставят на екипа ви движението, от което имат нужда, въпреки липсата на пространство. Тук много ефективни са ергономичните столове, които се движат заедно с потребителите и следват естествената гръбначна извивка, за да предпазят от травми тялото. Височинните регулируеми бюра дават възможност на служителите да работят както в седнало, така и в изправено положение.

 

  1. Наемете складово помещение по необходимост

Ако след като обзаведете офиса си, имате още вещи, които искате да задържите, но не са ви необходими всеки ден, можете да наемете отделно складово помещение. Обикновено тези помещения са малки и не са специализирани, така че са и по-достъпни като цена.

 

Малкият офис не означава неудобен офис. Можете да се възползвате от всяко едно кътче от мястото, с което разполагате и да изградите позитивна и успешна работна среда. Отървете се от всяка излишна мебел и използвайте такива модели, които имат повече функции и са възможно най-адаптивни към вашето пространство.

 

Ако имате нужда от съвет, нашият екип с радост ще Ви помогне да намерите най-добрите решения за обзавеждане и да извлечете максимума от малкия си офис. Свържете с нас за професионална консултация.

Прочети следващата

Най-добрите офис столове за високи хора

Най-добрите офис столове за високи хора

Да си висок често има своите предимства, но когато става въпрос за закупуване на офис столове, понякога това може да бъде трудно.   Ние, от ChairPro, разбираме това и сме тук, за да помогнем. Много...

Обзавеждане на големи офис пространства

Обзавеждане на големи офис пространства

Как да обзаведете голям офис, така че служителите да работят ефективно?   Големите офиси разполагат с много пространство, което не винаги е обзаведено подходящо. Много собственици на бизнеси смят...