Най-добрите офис столове за високи хора

Най-добрите офис столове за високи хора

Да си висок често има своите предимства, но когато става въпрос за закупуване на офис столове, понякога това може да бъде трудно.

 

Ние, от ChairPro, разбираме това и сме тук, за да помогнем. Много често е възможно да се окажете неудобно седнали на стол, който очевидно не е предназначен за вашия ръст. Коленете ви са сгънати и голяма част от бедрата ви са изтръпнали.

 

Това не само изглежда неудобно, но и продължителната неправилна употреба на офис стола може да има трайни последици за здравето ви. Ергономичните офис столове за високи хора са специално проектирани, за да позволят да приспособим позицията си и да отговарят по-добре на тялото.

 

Без характеристиките на ергономичните офис столове без съмнение сме изложени на лоша стойка, болки в гърба и загуба на производителност. Правилното седене на компютър може да звучи тривиално, но ще се изненадате колко много хора не успяват да го направят.

 

В това ръководство се стремим да ви помогнем да изберете правилно офис стол, специално проектиран за високи хора, който най-добре отговаря на вашето тяло. Ще предложим насоки за препоръчителната височина и дълбочина на седалката, за да можете да вземете информирано решение.

Колко сте високи?

Преди да продължим по-нататък, трябва да установим колко сте високи.

Средната височина за мъж е около 175-180 см, а за жена – 168 см. Светът като цяло е проектиран приблизително около тези височини. Повечето хора могат да се справят, без да се замислят дали са твърде ниски или твърде високи.

Но за тези хора, които се считат за високи, някои дейности или продукти просто не са толкова подходящи. Трябва да положите всички усилия, за да намерите нещо, което отговаря на по-големия ви размер.

 

Измервания, които трябва да се вземат предвид при високи хора

Има няколко измервания, които трябва да имате предвид, когато планирате да закупите нов офис стол. Всички сме с различни форми и размери и може да е трудно за по-високи от средните хора да намерят нещо, което отговаря на техния тип тяло.

Да си висок често има своите предимства, но когато става въпрос за закупуване на офис столове, понякога това може да бъде трудно.  Ние, от ChairPro, разбираме това и сме тук, за да помогнем. Много често е възможно да се окажете неудобно седнали на стол, който очевидно не е предназначен за вашия ръст. Коленете ви са сгънати и голяма част от бедрата ви са изтръпнали.  Това не само изглежда неудобно, но и продължителната неправилна употреба на офис стола може да има трайни последици за здравето ви. Ергономичните офис столове за високи хора са специално проектирани, за да позволят да приспособим позицията си и да отговарят по-добре на тялото.  Без характеристиките на ергономичните офис столове без съмнение сме изложени на лоша стойка, болки в гърба и загуба на производителност. Правилното седене на компютър може да звучи тривиално, но ще се изненадате колко много хора не успяват да го направят.  В това ръководство се стремим да ви помогнем да изберете правилно офис стол, специално проектиран за високи хора, който най-добре отговаря на вашето тяло. Ще предложим насоки за препоръчителната височина и дълбочина на седалката, за да можете да вземете информирано решение. Колко сте високи? Преди да продължим по-нататък, трябва да установим колко сте високи. Средната височина за мъж е около 175-180 см, а за жена – 168 см. Светът като цяло е проектиран приблизително около тези височини. Повечето хора могат да се справят, без да се замислят дали са твърде ниски или твърде високи. Но за тези хора, които се считат за високи, някои дейности или продукти просто не са толкова подходящи. Трябва да положите всички усилия, за да намерите нещо, което отговаря на по-големия ви размер.  Измервания, които трябва да се вземат предвид при високи хора Има няколко измервания, които трябва да имате предвид, когато планирате да закупите нов офис стол. Всички сме с различни форми и размери и може да е трудно за по-високи от средните хора да намерят нещо, което отговаря на техния тип тяло.

 

Максимална височина на седалката (измерване 1)

Високите хора често ще открият, че офис стола, който не е закупен специално за тях, ще има неадекватно регулиране на височината на седалката. Това ви принуждава да огъвате коленете си или да изпъвате краката си, докато седите, за да се опитате да се почувствате удобно.

Тази седнала позиция може да натовари долната част на гърба, бедрата и в крайна сметка може да причини дискомфорт и болка при продължителни периоди на седене.

Идеалната височина на седалката ще позволи на коленете ви да седят удобно под ъгъл от 90 градуса.

 

Височина на седалката спрямо вашата височина

Като алтернатива можете да използвате собствената си височина, за да определите каква е максималната височина на седалката на офис стол, от която се нуждаете.

Нашият опит през годините в продажбата на офис мебели ни позволи да съпоставим хора с различна височина и можем да ви помогнем.

Препоръчителна дълбочина на седалката (измерване 2)

По-високите хора са склонни да имат по-дълги бедрена кост. С тази добавена дължина е необходима достатъчна дълбочина на седалката, за да ви помогне да се чувствате комфортно.

Ние, от ChairPro,препоръчваме дълбочина на седалката най-малко 18 инча за високи хора.

 

Измерването на дълбочината на седалката започва от задната част на седалката до самата предна част на седалката на стола.

Това ще предотврати всякакъв нежелан натиск върху задната част на коленете ви.

Дълбочината на седалката, която се регулира с функцията за плъзгане на седалката, е още по-добра, тъй като ще можете да приспособите позицията на седалката си изцяло към вас и тялото си.

 

Препоръчителна височина на облегалката (измерване 3)       

Третото и последно измерване е височината на облегалката. Торсът на всеки от нас е с различни форми и размери и вие ще искате облегалка, която да пасва на естествената 'S' извивка на гръбнака ви, като същевременно осигурява адекватна опора на долната и горната част на гърба, което ще намали напрежението, което може да бъде приложено върху гръбначния стълб и таза.

Офис столовете с по-високи облегалки са много по-подходящи за по-високи хора, а регулируемата по височина облегалка е допълнителен бонус.

Заедно с по-висока облегалка, някои ергономични офис столове са фиксирани с регулируема облегалка за глава за още по-силна опора за главата, врата и раменете.

 Ако искате да намерите най-подходящия модел стол, свържете се с нашите специалисти по ергономия. Те ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Прочети следващата

Етикет в офиса - какво не трябва да правите на работното място

Етикет в офиса - какво не трябва да правите на работното място

Офис културата е изключително важна за всички нас. Като хора, чийто живот се върти около работата в затворено пространство, знаем, че един нещастен офис може да бъде много разрушителна и демотивира...

Обзавеждане на малки офис пространства

Обзавеждане на малки офис пространства

Възползвайте се максимално от пространството в офис си.   Малките офиси може да са трудни за обзавеждане особено когато в тях трябва да се вмести Вашия екип и необходимото оборудване. На пръв пог...