Правилно обзаведената детска стая - енергия и здраве

Правилно обзаведената детска стая - енергия и здраве

Ще Ви дадем няколко съвета за обзавеждане на детската стая, с които ще осигурите на детето си здравословна и креативна среда у дома.

 

12 години – толкова прекарва средно всяко дете на ученическото бюро. Време, в което се формират и затвърждават работните навици и тези за организиране на времето. През този период се оказва съществено влияние върху пълноценното физическо развитие на Вашето дете.

 

За да сте сигурни, че ще сведете до минимум риска от нездравословна среда, най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е първоначалният избор на ученическо обзавеждане.

 

За да Ви помогнем да се справите с тази задача, подготвихме няколко препоръки и съвети как можете да направите детската стая удобна и привлекателна за ученика:

 

Детско ергономично бюро

За да осигурите на детето си здравословна среда за учене у дома, Ви препоръчваме да обзаведете детската стая с ергономично бюро. С него детето ще може да заема удобна поза, която ще може да се променя според желанието му и начина, по който расте.

 

Освен удобството, друг безспорен важен елемент при правилното обзавеждане на детската стая, е безопасността – ръбовете на бюрото трябва да са заоблени, а механизмите да са опростени. Не трябва да липсва и достатъчно пространство за лампи, книги и пособия.

 

С детско ергономично бюро Junior продължителните часове пред компютъра и учебниците, ще са по-приятни от всякога, а натоварването на гръбначния стълб и рискът от изкривявания ще останат в миналото. Но най-готиното от всичко е, че моделите на производителя Mayer „растат“ заедно с детето Ви през годините чрез функцията си за регулиране, с което спестявате средства и време.

 

Детски ергономичен стол

Разбира се, неизменна част от това пространство е детският стол. Когато избирате ергономичен стол за Вашето дете, Вие му осигурявате не само удобство и свобода на движението. Чрез множеството възможности за настройка може да се осигури максимален комфорт и изправена стойка при седене. Освен това детето Ви може да ползва този стол дълго време, тъй като ще може да го регулира спрямо нуждите си.

 

Нашата препоръка е детски стол MyPony Aquaclean, на който еднакво добре ще се чувства както 4-годишно дете, така и юноша.

 

Основните правила, които е препоръчително да следвате при ползването на бюрото и стола са:

  • стъпалата да са в хоризонтална позиция на пода;
  • долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата;
  • бедрата да са в хоризонтално положение;
  • гръбначният стълб да е изправен;
  • плотът да е под наклон, за да могат ръцете да се спускат върху бюрото в удобна, „почиваща“ позиция.

 

Избор на осветление

Важен фактор за пълноценния престой на детето Ви в детската стая е и осветлението. То трябва да е много внимателно подбрано, за да не изморява зрението. Специалистите препоръчват естествената и изкуствената светлина да не се смесва. Ако имате възможност позиционирайте бюрото срещу прозореца. Във вечерните есенни часове подходящ избор би бил 16W LED лампа, която има три вида светлина - бяла, топло-бяла и неутрална. Светлините на бюрото трябва да осветяват цялата работна зона, включително компютърните екрани, и колкото по-голям е работният плот, толкова по-висока трябва да бъде лампата.

 

Вижте нашите предложения за ергономични LED лампи, които не само подобряват продуктивността, но и имат опция за безжично зареждане на смартфони.

 

Препоръка за избор на детски мебели

Когато избирате мебелите за детската стая, следвайте тези указания:

 

  • Ако избирате гардероб за по-малки деца, имайте предвид, че моделите с рафтове ще са по-удобни за ползване, от тези – с релси.
  • Изберете дизайн, който позволява поставянето на релса по-късно.
  • Ако нямате място в стаята на порасналото си дете, потърсете гардероб, който включва чекмеджета и висяща релса едновременно.
  • Максимизирайте възможностите за съхранение с нощни шкафчета, които имат чекмеджета.

 

Избор на цветове и дизайн на детската стая

Не на последно място е и изборът на дизайн – препоръчително е цветовете да са свежи и разнообразни, а стаята да носи усещане за уют и настроение.

 

Що се отнася до материалите за декорация, боядисаните стени имат предимството да бъдат сравнително лесно и бързо пребоядисвани и актуализирани. Имайте предвид обаче, че колкото по-тъмни цветове изберете, толкова по-трудно ще Ви е да смените цветовете с други след време.

 

Цветните облицовки с боя ще придадат на стаята уникалност, която ще допадне на децата. Имайте предвид обаче, че ако изберете определен нюанс, но вече имате спално бельо и декоративни аксесоари в същия оттенък, те няма да изпъкнат, а ще се слеят със стените.

 

Прекалено яркият цвят може да не е особено хармоничен. Едно добро решение е да намерите алтернатива в сходни, свежи, но не толкова ярки цветове – например цвят малина или аметист вместо розово.

 

Неутралните бои имат предимството да бъдат дълго актуални и могат да Ви улеснят, ако решите да правите промени в бъдеще. Но не забравяйте, че бледите нюанси, макар и гъвкав и подходящ фон за цветните аксесоари, са по-лесни за маркиране. В такива случаи почистването, частичното боядисване или пълното повторно декориране ще бъдат по-чести.

 

Детската стая е не само мястото, в което детето Ви ще расте, ще се учи и ще си играе. Важно е да осигурите наистина здравословна и продуктивна среда, в която то се чувства уютно и да се развива. За целта следвайте нашите препоръки и съвети. Инвестицията в подходящо и сигурно обзавеждане на детската стая, което да Ви служи дълго време, ще Ви спести повече отколкото предполагате и ще допринесе за здравето на детето.

На страницата на ChairPro ще намерите чудесни решения за обзавеждането както на детската стая, така и на Вашия дом и офис.

 

Прочети следващата

ChairPro и софтуерните разработки в България

ChairPro и софтуерните разработки в България

На 11-13 октомври в НДК петото юбилейно издание на технологичната конференция HackConf ще събере софтуерни разработчици, студенти и ентусиасти от сектора. (https://www.hackconf.bg/en. )   Ние, от C...

Рецепта за следпразничната треска в офиса

Рецепта за следпразничната треска в офиса

Научете как може да се справите с умората и ниската мотивация за работа след празничните дни.   Тревожност, раздразнение, умора без видими причини в първите седмици от новата година... Най-вероятно...